G4Media.ro

De ce se află fiul lui Benjamin Netanyahu la Miami și nu…

Foto: Instagram Yair Netanyahu

De ce se află fiul lui Benjamin Netanyahu la Miami și nu în Israel, în armată, se întreabă rezerviștii israelieni

Militari israelieni care s-au oferit voluntari pentru a se alătura războiului împotriva Hamas l-au condamnat pe fiul premierului pentru că a rămas în Statele Unite și și-a „abandonat” țara, relatează The Times.

Sute de israelieni s-au întors acasă după ce Armata a recrutat peste 300.000 de rezerviști pentru a lupta în cea mai mare mobilizare din istoria țării.

Fiul cel mare al lui Benjamin Netanyahu, Yair, s-a mutat în Florida la începutul acestui an și a rămas acolo. La 32 de ani, el este eligibil pentru serviciul de rezervă, care se încheie la 40 de ani.

„Yair se bucură de viața lui la Miami Beach în timp ce eu sunt pe front”, a declarat un militar, care a cerut să rămână anonim din motive de securitate.

Voluntar pe frontul de nord al Israelului, care a fost supus zilnic unor focuri tot mai puternice din partea Hezbollahului susținut de Iran în sudul Libanului, el crede că absența familiei alimentează neîncrederea și furia în rânduri.

„Noi suntem cei care ne părăsim locul de muncă, familiile, copiii, pentru a ne proteja familiile de acasă și țara, nu cei care sunt responsabili pentru această situație. Frații noștri, tații noștri, fiii noștri, cu toții pleacă în prima linie, dar Yair încă nu este aici. Acest lucru nu ajută la construirea încrederii în conducerea țării.” spune rezervistul israelian.

Deși nu a fost niciodată un angajat în lupte, Yair a efectuat serviciul militar obligatoriu și a lucrat în unitatea purtătorului de cuvânt a forțelor de apărare israeliene (IDF).

Yair s-a mutat în Statele Unite după controversele legate de activitatea sa pe rețelele de socializare. Fiul premierului a stârnit un val de proteste publice după ce a numit „teroriști” sutele de mii de israelieni care demonstrau împotriva reformelor judiciare ale guvernului și a acuzat Statele Unite că finanțează tulburările.

Nu toți israelienii care se întorc acasă pentru a servi se îndreaptă spre linia întâi. Pe lângă cei aproximativ 360.000 de rezerviști care sunt înrolați, mulți se oferă voluntari în cadrul IDF sau al ONG-urilor din țară.

Yair și-a dedicat acum pagina sa de Instagram pentru a sensibiliza ONG-urile care lucrează pentru a sprijini victimele războiului și pe cei peste 120.000 de israelieni strămutați care au fost nevoiți să se mute din nord și din sud de când a izbucnit războiul.

„Am zburat înapoi din Statele Unite, unde am un loc de muncă, o viață, familia mea”, a declarat un alt voluntar, care a cerut și el să rămână anonim și care se pregătește să fie trimis pe frontul de sud al Israelului împotriva Hamas.

„Nu am cum să rămân acolo și să-mi abandonez țara, poporul meu, în acest moment critic. Unde este fiul premierului? De ce nu se află în Israel? Este cel mai unificator moment pentru noi, ca israelieni, din istoria noastră recentă și fiecare dintre noi ar trebui să fie aici chiar acum, inclusiv fiul premierului.” mai spune el.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Patriot rusofil de baltă ca și familistul Simion sau breten Marsel Ciolacu!

  2. Netanyahu e oricum pierdut din pct de vedere politic…

  3. pentru ca mare parte din ei l-au votat cu buna stiinta pe corupt si prietenii lui

  4. Așa sunt toate beizadelele din toată lumea. Cele rusești luptă pe front sau sunt pe Coasta de Azur ? Credeți că ale noastre vor lupta dacă va fi cazul ? Vor zbura ca potârnichile care pe unde… proștii să lupte să le apere averile.