G4Media.ro

Au început lucrările de 28 milioane de euro la terminalul Ro-Ro din…

sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Au început lucrările de 28 milioane de euro la terminalul Ro-Ro din Portul Galați

În Portul Galați au demarat lucrările de amenajare a danelor Ro-Ro (roll on/roll off) din Bazinul Nou, ceea ce va permite creșterea cu aproximativ 58.000 de tone (în primul an de exploatare) a volumului de mărfuri tranzitate, în paralel cu reducerea timpilor de încărcare/ descărcare și creșterea siguranței în timpul operațiunilor portuare, transmite Viața Liberă.

Lucrările vizează reabilitarea cheurilor de acostare ale danelor 39 și 40, amenajarea rampei Ro-Ro la dana 41, precum și amenajarea cheului între rampa Ro-Ro și platforma multimodală.

În valoare de 136,94 milioane de lei (echivalentul a aproape 28 de milioane de euro – n.r.), acest proiect integrat este derulat ca urmare a parteneriatului încheiat de Administrația Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galați și operatorul portuar PBN Logistics SA. Lucrările aferente realizării investiției beneficiază, în proporție de 85 la sută, de o cofinanțare din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), în cadrul căruia Ministerul Transporturilor are rol de Autoritate de Management.

articolul complet pe Viața Liberă

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Bravo!