G4Media.ro

Fost ambasador al Ungariei în SUA: Viktor Orbán și-a însușit pe deplin…

Sursa Foto: Twitter

Fost ambasador al Ungariei în SUA: Viktor Orbán și-a însușit pe deplin zicala potrivit căreia ”este totuna ce se scrie despre mine, important este să-mi scrie numele corect”  / I-a dat un interviu lui Tucker Carlson pentru Trump și Putin

Simonyi András fost ambasador al Ungariei la Washington a declarat, pentru postul de radio maghiar KlubRádió, despre interviul maraton al premierului Ungariei pentru Tucker Carlson, că în realitate Orbán a dat interviu pentru doi oameni, pentru Trump și Putin, iar acest interviu trebuie privit din această perspectivă. Potrivit lui Simonyi, interviul a fost deseori în zona roșie a măsurătorii bullshit-lui (contorul prostiei).

Simonyi a arătat că Viktor Orbán și-a însușit pe deplin zicala din SUA, potrivit căreia ”este totuna ce se scrie despre mine, important este să-mi scrie numele corect”.

Fostul ambasador a spus că el nu s-a indignat cu privire la conținutul interviului, pentru că acesta este parte a propagandei. Totuși, ”ce a ce a făcut efectiv să sară siguranța la mine, este modul în care a vorbit despre ruși, despre Ucraina și despre NATO” a spus Simonyi, care a arătat că această parte a declarațiilor a fost pe roșu în contorul prostiei.

La întrebarea de ce îi cântă în strună Viktor Orbán lui Putin, Simonyi a declarat că ”politica externă ungară, de mai mult timp, cu ghilimele de rigoare, duce o politică de neutralitate și este clar, dacă privim comunicare, și privim dragostea dintre ministrul de externe ungar și Lavrov, că Ungaria se străduiește să se frece de Rusia, pornind de la faptul că ei cred că în această mare mișcare, în această mare mișcare internațională tectonică, Rusia va ieși un fel de învingător. De altfel acest lucru nu este așa.”

Simonyi a spus că nu este deloc sigur că dacă Trump va câștiga alegerile din SUA, relațiile dintre Budapesta și Washington se vor normaliza foarte repede. În acest moment, Viktor Orbán este considerat de foarte foarte mulți politicieni și experți din SUA, ca fiind o persoană care are poziții împotriva intereselor strategice ale SUA, și nu doar în rândul democraților.

Practic în acest interviu, Viktor Orbán a declarat război actualei administrații a SUA, ceea ce este o foarte mare greșeală de politică internă și externă, pentru că această adminitrație va mai guverna încă cel puțin un an și jumătate a opinat Simonyi. Acuzația lui Viktor Orbán că SUA finanțat campania electorală a opoziției este o prostie, iar dacă chiar doreau să se implice în alegeri, abia atunci Viktor Orbán trebuia să se mobilizeze a punctat Simonyi. În urma acestui interviu nu s-a îmbunătățit deloc imaginea sau poziția lui Viktor Orbán în SUA.

Cu privire la poziția Ungariei față de războiul din Ucraina, Simonyi a arătat că pe Rusia nu o intereseacă Ungaria, Rusia consideră Ungaria ca o mică piesă de lego în construcția pe care încearcă să o clădească. Ungaria face pași în continuare în direcția de dependență de Rusia, Ungaria dacă e în afara sistemului de alianțe, dacă crede că poate să meargă pe un drum separat, atunci pentru Ungaria acest lucru se poate termina tragic, a subliniat Simonyi.

”Cea ce a spus Viktor Orbán în acest interviu despre Ucraina este înspăimântător și neadevărat, mai precis faptul că Ucraina nu poate câștiga acest război, și a tot repeta ca Vestul să nu mai dea arme Ucrainei, este scandalos, și foarte muți vor reflecta asupra acestei poziții spune Simonyi, care a spus că această poziție în mod clar este linia rusă, și în mod clar sprijină interesele Rusiei. Această propagandă nu va fi foarte de succes, Vestul va continua să sprinine Ucraina, pe termen lung, Ucraina va fi parte a Vestului, și în mod instituțional, dar acest interviu poziția lui Orban a fost extrem de revoltătoare”, a spus fostul ambasador.

Prin aceste poziții, Viktor Orbán urmărește scopuri de politică internă, să-și controleze electoratul FIDESZ, în ochii căruia apare ca un factor de putere. Pe plan internațional, Viktor Orbán a dorit întotdeauna să fie acolo unde se fiebre supa, între cei mari. Ceea ce a făcut cu Tucker Carlson a fost un lucru profesionist, bine contruit, dar acest lucru pe termen lung nu face bine Ungariei și nici lui Viktor Orbán, a concluzionat Simonyi.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Viktorash, marele gropar al Ungaristan-ului. Bravo!

  2. Tucker carlson este Fratili lu Marius Tucker