G4Media.ro

VIDEO Un teckel miniatural care a fost furat de acasă în sud-estul…

Foro: Facebook Jamie Vindis

VIDEO Un teckel miniatural care a fost furat de acasă în sud-estul Angliei de un bărbat mascat a fost returnat după mai puțin de 24 de ore, grație unui video devenit viral

După o avalanșă de susținere pe rețelele de socializare, Twiglet a fost returnată în casa ei din Saffron Walden, comitatul Essex, până joi la ora 23.00, relatează The Times.

Imaginile care arată momentul în care un bărbat mascat a furat-o pe Twiglet din casa ei au devenit virale după ce au fost publicate de poliția Essex pentru a ajuta la găsirea animalului de companie.

Intrusul, care purta o mască neagră pe față și o vestă de înaltă vizibilitate, a fost filmat de o cameră ascunsă în timp ce pleca miercuri cu Twiglet, o cățelușă în vârstă de 16 luni.

Proprietarii lui Twiglet au postat pe Facebook la primele ore ale dimineții de vineri dimineață, anunțând că familia s-a reunit cu un Twiglet „supus” după un „pont de la cineva care a văzut toată publicitatea și sensibilizarea”.

Jamie Vindis, în vârstă de 47 de ani, a mulțumit publicului pentru sprijin, adăugând că teckel-ul „cel mai probabil a devenit prea greu de manipulat”.

Soția sa Jo, în vârstă de 43 de ani, a declarat pentru MailOnline că Twiglet a fost „vândută contra sumei de 700 de lire sterline”, dar cumpărătorul „și-a dat seama că a fost furată” și a contactat imediat familia.

Poliția din Essex, care a publicat imaginile pe rețelele de socializare, a declarat „Avem nevoie de ajutorul dumneavoastră pentru a o găsi pe Twiglet, care a fost furată în urma unei spargeri în Saffron Walden pe 26 iulie”.

După ce bărbatul, înarmat cu un ciocan, a intrat în casa din cartierul Catmere End în jurul orei 15:00, alarmele antiefracție au sunat, iar micuța cățelușă a început să latre și să intre în panică în bucătărie.

Twiglet poate fi văzută în filmare încercând cu disperare să scape de intrus, dar doar câteva secunde mai târziu se ghemuiește în fața cuptorului după ce a fost încolțită. Cățelușa încearcă să fugă în jurul lui, dar alunecă pe podeaua de gresie și el o prinde rapid.

În clipul de supraveghere, ea poate fi auzită țipând de groază în timp ce intrusul o trântește la pământ.

La un moment dat, acesta a strâns maxilarul câinelui cu o mână înmănușată pentru a o împiedica să mai facă zgomot. Apoi, ridicând-o de sub cele două picioare din față, a fugit de pe proprietate, cu Twiglet atârnând în fața lui.

Inspectorul detectiv Jamie Stirland a declarat că nu a avut loc nicio arestare. Înainte ca Twiglet să fie returnată, el a spus „Această spargere a fost incredibil de dureroasă pentru victime și, după cum își poate imagina publicul, acestea nu doresc decât să vadă Twiglet înapoi în siguranță. Furturile de acest gen sunt rare și luăm această investigație în serios și efectuăm mai multe anchete, inclusiv revizuirea camerelor de supraveghere din zonă.”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...