G4Media.ro

Acuzat de felul în care a gestionat pandemia, preşedintele Lombardiei scapă de…

Sursa Foto: Guvernul Italiei

Acuzat de felul în care a gestionat pandemia, preşedintele Lombardiei scapă de acuzaţii / Procurorii din Bergamo au pus sub urmărire 19 persoane pentru omucidere şi gestionarea greşită a pandemiei

Un tribunal din Italia a renunţat luni la o acţiune împotriva preşedintelui regiunii nordice Lombardia, Attilio Fontana, şi a altor 11 persoane în legătură cu modul iniţial de gestionare a pandemiei de COVID-19, relevă documente ale curţii citate de Reuters, informează Agerpres.

Pe 7 iunie, un alt tribunal a renunţat la urmăriri în acelaşi dosar împotriva fostului premier Giuseppe Conte şi a fostului ministru al sănătăţii Roberto Speranza.

Procurorii din Bergamo (nord), considerat „epicentrul” epidemiei de COVID din 2020 din Italia, i-au pus sub urmărire pe Conte, Speranza şi alţi 17 pentru omucidere şi gestionarea greşită a pandemiei.

Tot luni, cei trei judecători din Brescia au decis să retrimită procuraturii dosarul gestionării pandemiei în ce priveşte celelalte cinci persoane, care erau anchetate pentru refuzul de a lua măsuri oficiale.

Tribunalul a explicat că acuzaţiile împotriva lui Fontana şi a celorlalţi sunt „nefondate” deoarece guvernele din întreaga lume, inclusiv din Lombardia, se confruntau cu o situaţie epidemiologică nouă şi excepţională.

Avocaţii lui Fontana, Jacopo Pensa şi Federico Papa, au salutat decizia, asigurând într-o declaraţie că acesta „a acţionat permanent conform legii şi conştiinţei sale, nu a facilitat pandemia şi nu a provocat decesele care i-au fost atribuite”.

În schimb, asociaţia rudelor victimelor COVID a denunţat faptul că „nimeni nu va trebui să răspundă familiilor victimelor (…) de ce nu au fost luate toate măsurile de prevenţie cerute de legile italiene şi europene”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...