G4Media.ro

Acuzat de felul în care a gestionat pandemia, preşedintele Lombardiei scapă de…

Sursa Foto: Guvernul Italiei

Acuzat de felul în care a gestionat pandemia, preşedintele Lombardiei scapă de acuzaţii / Procurorii din Bergamo au pus sub urmărire 19 persoane pentru omucidere şi gestionarea greşită a pandemiei

Un tribunal din Italia a renunţat luni la o acţiune împotriva preşedintelui regiunii nordice Lombardia, Attilio Fontana, şi a altor 11 persoane în legătură cu modul iniţial de gestionare a pandemiei de COVID-19, relevă documente ale curţii citate de Reuters, informează Agerpres.

Pe 7 iunie, un alt tribunal a renunţat la urmăriri în acelaşi dosar împotriva fostului premier Giuseppe Conte şi a fostului ministru al sănătăţii Roberto Speranza.

Procurorii din Bergamo (nord), considerat „epicentrul” epidemiei de COVID din 2020 din Italia, i-au pus sub urmărire pe Conte, Speranza şi alţi 17 pentru omucidere şi gestionarea greşită a pandemiei.

Tot luni, cei trei judecători din Brescia au decis să retrimită procuraturii dosarul gestionării pandemiei în ce priveşte celelalte cinci persoane, care erau anchetate pentru refuzul de a lua măsuri oficiale.

Tribunalul a explicat că acuzaţiile împotriva lui Fontana şi a celorlalţi sunt „nefondate” deoarece guvernele din întreaga lume, inclusiv din Lombardia, se confruntau cu o situaţie epidemiologică nouă şi excepţională.

Avocaţii lui Fontana, Jacopo Pensa şi Federico Papa, au salutat decizia, asigurând într-o declaraţie că acesta „a acţionat permanent conform legii şi conştiinţei sale, nu a facilitat pandemia şi nu a provocat decesele care i-au fost atribuite”.

În schimb, asociaţia rudelor victimelor COVID a denunţat faptul că „nimeni nu va trebui să răspundă familiilor victimelor (…) de ce nu au fost luate toate măsurile de prevenţie cerute de legile italiene şi europene”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...