G4Media.ro

Forţele ucrainene continuă atacurile în sudul ţării şi susţin că au distrus…

Sursa foto: Aris Messinis / AFP

Forţele ucrainene continuă atacurile în sudul ţării şi susţin că au distrus cinci depozite de muniţii ruseşti

Forţele ucrainene îşi continuă contraofensiva în zona Tavria din sudul Ucrainei, unde în ultimele 24 de ore au distrus cinci depozite de muniţii şi aproximativ 50 bucăţi de echipamente şi tehnică militară rusă, a anunţat joi armata ucraineană, potrivit EFE, citată de Agerpres.

„În zona Tavria continuă înaintarea forţelor noastre armate şi eliberarea teritoriului nostru”, a declarat pe Telegram Oleksandr Tarnavski, comandantul grupului operaţional-strategic din această parte a ţării.

Tarnavski, care nu a oferit cifre concrete cu privire la acest avans, a declarat că soldaţii ucraineni continuă să îşi îndeplinească misiunea „cu succes”.

Potrivit armatei ucrainene, trupele sale au distrus, printre alte sisteme ruseşti, şase tancuri şi mai multe sisteme de artilerie şi antiaeriene, precum şi drone şi posturi de comunicaţii electronice.

Ucraina îşi concentrează contraofensiva în două zone de pe frontul sudic şi una în est, în jurul oraşului Bahmut, ocupat de Rusia.

Potrivit liderilor şi purtătorilor de cuvânt ai armatei de la Kiev, contraofensiva, care a început în urmă cu puţin peste o lună, se află în faza iniţială şi urmăreşte deocamdată să identifice punctele slabe şi să distrugă armele şi logistica inamicului, pentru ca să aducă în luptă mai multe unităţi şi materiale militare de asalt într-o etapă ulterioară.

La rândul său, Ministerul rus al Apărării a comunicat că a atacat joi cu rachete de pe mare baze militare ucrainene temporare şi depozite cu vehicule blindate de fabricaţie occidentală, într-o zi în care Ucraina a suferit „cel mai distructiv” atac asupra oraşului Liov (Lviv) din vestul ţării, conform agenţiei de presă citate.

„În cursul nopţii, forţele militare ruse au desfăşurat un atac concentrat cu arme de înaltă precizie, cu rază lungă de acţiune, amplasate pe nave, asupra unor baze temporare ale forţelor armate ucrainene şi ale mercenarilor străini şi a unor depozite de echipamente blindate produse în străinătate”‘, a declarat purtătorul de cuvânt al Apărării, Igor Konaşenkov.

Potrivit reprezentantului comandamentului militar rus, toate ţintele atacului au fost lovite de rachete ruseşti şi distruse. „Rezervele strategice ale inamicului au suferit pagube considerabile’, a adăugat el.

Ucraina a informat noaptea trecută despre un atac cu zece rachete de croazieră Kalibr, dintre care şapte au fost interceptate, asupra oraşului Liov, în cel mai distructiv atac de la începutul invaziei ruse, a declarat primarul Andri Sadovi, care a raportat cel puţin patru morţi în rândul civililor.

Alte 37 de persoane au fost rănite în atac, dintre care 13 au fost spitalizate.

În total, 35 de clădiri au fost avariate, dintre care două într-un mod „critic”.

O înregistrare video cu imagini după atac a fost distribuită pe Twitter de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a promis un răspuns „ferm” la atacul rusesc.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...