G4Media.ro

Salvamontiştii atenţionează că o ursoaică cu pui se plimbă în zona Bucegi…

Sursa foto: Pixabay

Salvamontiştii atenţionează că o ursoaică cu pui se plimbă în zona Bucegi – Vârful Omu

Dispeceratul Naţional Salvamont atrage atenţia turiştilor asupra faptului că o ursoaică cu pui circulă în această perioadă în zona Bucegi – Vârful Omu, relatează Agerpres.

„Primim de la prietenii muntelui şi ai Salvamont România. Mare atenţie în zona Bucegi – Vârful Omu şi căldările superioare ale Cerbului şi Morarului circulă de două zile o ursoaică cu doi pui”, se arată în mesajul postat, joi, pe pagina de Facebook a Salvamont România.

Şeful Salvamont Prahova, Daniel Banu, a declarat, pentru AGERPRES, că îi sfătuieşte pe turişti să nu se apropie de animal, să îl ocolească, să nu încerce să îl hrănească sau să îl fotografieze şi să nu plece singuri în drumeţie pe munte.

În astfel de cazuri, este indicat să fie un grup cât mai numeros de persoane, iar dacă ursoaica tinde să se apropie, sfatul este ca turiştii să facă zgomot pentru a o îndepărta.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. Sau cel mai sigur stai acasa ca singura raspundere e propria raspundere in Jungla Romania.

    • Pai cam asa pare. Ar trebui ca din Martie pana in Noiembrie sa se inchida tot ce inseamna trasee montane, sa lasam ursii sa zbenguie in voie pentru fericirea ecologistilor de la tastatura. Deasemnea sa oprim pasunatul pe munte sa nu pateasca oile si ciobanii ceva si Salvamontul sa poata sa plece si ei in concediu atunci cand merg si ceilalati.

    • Propunem excursii la mall-uri si cateva panour de catarare pentru pasionati. Si cinematografe in parcari cu documentare facute in trecut cu frumusetile patriei. Iar pentru vizitele la cabane sa organizam ture cu elicopterul.

    • Ce tupeu pe ursii aia sa se plimbe in voie pe munte. Ar trebuie sa tinem doar 10-20 de exemplare in gradini zoo.

    • La munca platita inainte, la responsabilitate inapoi, in fond turistul a fost avertizat si daca iese din casa iese pe raspunderea lui daca are peste 18 ani.

  2. V-ati trezit toti cocalarii care mergeti in papuci si bermude pe munte sa va obfuscati ca nu aveti voi promenada pe munte la 2500m altitudine.

    • Sa stii ca mi-am creat deja un album de poze facute la munte in anii trecuti. Eu pot sa stau in fata tv-ului si sa admir muntele in poze. Asa nu-l deranjez nici pe Ursache, nici el pe mine. Cel mai bine asa. Fiecare cu tarlaua lui.

    • @Mira – pasarica, noi, oamenii de munte, ne bucuram ca poti sa stai in fata tv-ului. E perfect asa.

    • @Kafka
      Pasarica e m@ta.

  3. Vrem mai mulți urși pe străzi!