G4Media.ro

Comisia pentru statut a decis eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor / Proiectul…

Sursa foto: Facebook

Comisia pentru statut a decis eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor / Proiectul va fi votat luni în plenul Parlamentului

Comisia comună pentru statutul deputaţilor şi senatorilor a votat joi pentru raport de adoptare a proiectului privind eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari, relatează Agerpres.

În comisie au fost 8 voturi „pentru” adoptarea proiectului şi o abţinere, aparţinând reprezentantului AUR.

Proiectul privind eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari urmează să intre luni în dezbaterea plenului comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Marcel Ciolacu a anunțat, în discursul rostit în Parlament la învestirea Guvernului, că susține eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. „Este singura soluție pentru a avea legitimitate, pentru a tăia apoi toate pensiile speciale”, a afirmat Ciolacu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. „no amu” sa vezi minune

    • Nu te grabi ca mireasa…. Mai e CCR care poate intoarce legea

    • Deci , nu a tuturor pensiilor speciale !
      Apropo, scrie undeva că după primirea fondurilor din PNRR , nu le putem plăti din nou, chiar și retroactiv ?

  2. de acord, dar ar fi bine sa inceapa de undeva desi am mari retineri ca se va misca ceva

  3. Sunt în total 889 de cazuri ( Sursa ZF ) mai concret, 516 parlamentari și 373 funcționari publici parlamentari ( față de 140.000 cazuri din MAI și MAp ). Interpretat pozitiv, măsura ar putea să fie premergătoare unei intervenții mai serioase, împotriva celor mulți ( nu pot forma excepție chiar parlamentarii, care votează legi împotriva pensiilor speiale). Vom vedea, este numai o ipoteză binevoitoare a mea.

    • Da .
      Dl Brian are dreptate .
      Pt ca pensii speciale nu au numai magistratii( cu decizie CCR pt pensiile dumnealor), si parlamentarii .
      Pensii speciale, sunt toate , absolut toate pensiile din afara sistemului contributiv, orice pensie care este data in baza unor Legi speciale, si nu sunt acordate in baza legii pensiilor , indiferent ca sunt fosti aviatori, militari, politisti, curte conturi, etc )..

  4. Vad din selectia de articole mai vechi pe acest topic un articol din 14.02.2021 in care Ciolos propune acelasi lucru. Bravo, Ciolacu, acum 2 ani nu ai vrut, dar ne tii lectii despre legitimitate.

  5. Problema sistemului de pensii, a pensionarului din sistemul de pensii, nu sunt pensiile speciale ale magistratilor, care sunt 2-3000 de pensionari speciali, si pentru care CCR s a pronuntat ca nu pot fi reduse .
    Nu este problema, nici pensiile speciale ale parlamentarilor . Pt ca nu sunt multi .
    Problema principala, ucigatoare pt pensionarul contributiv, este inechitatea crasa , strigatoare la cer, din sistemul de pensii contributiv, si de care dl Budai si primul ministru , nu mai amintesc nimic .
    Este diferenta Este diferenta dintre pensionarul contributiv cu opensie actuala de 20.000.000 lei vechi lunar, ( si care primeste DE MOMENT pomeni de vauchere si ajutoare minore), si care daca s ar elimina inechitatile, poate avea o pensie mai mare cu 41 % pe luna ( adica in plus 8.200.000 lei vrchi lunar, adica mai mult cu 98.400.000 lei vechi anual !!!!!!
    Sau inginerul, arhitecul, ciberneticianul, economistul, muncitorul, contributiv o viata de om, cu 50.000.000 lei vechi lunar, si care ar putea primi daca se elimina inechitatile, tot cu 41 % mai mult, adica in plus cu 20.500.000 lei vechi pe luna, adica mai mult cu 246.000.000 lei veci in un an !!!!!!!!! .
    Si oare ce zic acesti pensionari contributivi de promisiunile dlui Budai, ale dlui premier de eliminare inechitatile astea ucigatoare, pt acesti pensionari.
    Nu fac nimic, si nici nu o sa faca vreodata .
    Pt ca u favu de vreo 2 ani promosiunea de eliminare a inechitatilor, iar rezultatul este si va fi , ZERO barat .