G4Media.ro

La proba de Limba română de la Evaluarea Națională sunt permise sublinierile…

Sursa foto: Pixabay

La proba de Limba română de la Evaluarea Națională sunt permise sublinierile pe text cu creion sau stilou de culoare albastră, potrivit Ministerului Educației

La proba de Limba română din cadrul Evaluării Naționale 2023 sunt permise sublinierile pe text cu creion sau stilou/pix de culoare albastră, potrivit ghidului publicat de Ministerul Educației. La proba de Matematică, elevii pot face marcaje pe figură și pot completa figurile cu creion sau stilou/pix de culoare albastră, scrie Edupedu.ro.

Evaluarea Națională 2023 începe luni, 19 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Accesul candidaţilor în săli este permis începând de la ora 8:00, până la ora 8:30, conform Ministerului Educației.

Ce este permis la probele scrise, potrivit Ministerului Educației:

La proba de Limba română şi/sau maternă sunt permise sublinierile pe text cu creion sau stilou/pix de culoare albastră, iar în cazul itemilor care vizează sintaxa frazei este permisă delimitarea propozițiilor în frază, fără a se considera semn particular.

La figurile de la proba de Matematică sunt permise marcajele pe figură şi completarea figurilor cu creion sau stilou/pix de culoare albastră.

La proba de Matematică este permisă realizarea unor figuri geometrice (cu creion sau stilou/ pix de culoare albastră) în spaţiul pus la dispoziţie pentru rezolvarea problemelor.

Cum se corectează o greșeală, conform ghidului:

Citește pe Edupedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...