G4Media.ro

GHID pentru Evaluarea Națională. Informații de la Ministerul Educației pentru examenul care…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

GHID pentru Evaluarea Națională. Informații de la Ministerul Educației pentru examenul care începe luni: elevii intră în clase la ora 8.00, iar la 9.00 începe proba / Ce soluții sunt dacă greșesc pe foaia de examen

Evaluarea Națională 2023 începe luni, 19 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Accesul candidaţilor în săli este permis începând de la ora 8:00, până la ora 8:30, conform ghidului publicat de Ministerul Educației. Fiecare probă începe la ora 9. Elevii care au finalizat clasa a VIII-a vor susține miercuri, 21 iunie, proba scrisă la Matematică, scrie Edupedu.ro.

Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute şi se calculează după completarea casetei de identificare a broșurii cu subiecte, conform sursei citate.

Cine beneficiază de prelungirea timpului de lucru

„Beneficiază de prelungirea timpului de lucru, cu maximum două ore, candidaţii pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Judeţeană/ a Municipiului București de Organizare a Evaluării Naţionale, în baza prevederilor Procedurii nr. 33576/31.10.2022 cu privire la asigurarea condiţiilor de egalizare a şanselor pentru elevii cu deficienţe de vedere, deficienţe de auz şi tulburări de neurodezvoltare.”

Pașii după ce ai ajuns în sala de examen

Elevii vor fi aşezaţi câte unul în bancă, în ordine alfabetică. În intervalul 8:30 – 9:00, candidaţii vor fi legitimaţi şi li se va explica modul de desfăşurare a probei.

Începând cu ora 9:00, candidaţii vor primi broşura cu subiectele şi hârtie ştampilată pentru ciornă. Elevii vor completa caseta de identificare (în maximum 15 minute), iar asistenţii vor verifica datele înscrise de candidati și vor secretiza caseta.

Citește continuarea pe Edupedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...