G4Media.ro

SUA anunță un ajutor militar suplimentar în valoare de 325 de milioane…

sursa foto: Wikipedia

SUA anunță un ajutor militar suplimentar în valoare de 325 de milioane de dolari pentru Ucraina

Statele Unite au anunţat marţi un ajutor militar suplimentar în valoare de 325 de milioane de dolari pentru Ucraina, vizând în special consolidarea apărării aeriene ucrainene contra Rusiei, relatează Agerpres.

Este vorba în principal de echipamente de apărare aeriană, muniţii şi vehicule, a menţionat Pentagonul.

Ajutorul va fi trimis Ucrainei folosind Presidential Drawdown Authority, care îl autorizează pe liderul de la Casa Albă să transfere articole şi servicii din stocurile SUA fără aprobarea Congresului în timpul unei situaţii de urgenţă.

SUA sunt cel mai mare donator al Ucrainei. Ele au livrat ori s-au angajat să livreze armament în valoare de 39,7 miliarde de dolari forţelor Kievului, de la începerea invaziei ruse în Ucraina pe 24 februarie 2022.

Această nouă tranşă de ajutor intervine într-o perioadă când armata ucraineană a lansat o contraofensivă împotriva forţelor ruse în estul şi sudul Ucrainei pentru a elibera teritoriile ocupate de Rusia.

Washingtonul anunţase deja vineri un ajutor militar de aproximativ 2 miliarde de dolari, reprezentat în principal de echipamente de apărare antiaeriană, sub forma diverselor comenzi către industria de apărare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...