G4Media.ro

Mai mult de o treime dintre bărbaţii tineri din Germania consideră ”acceptabilă”…

Sursa foto: Pixabay

Mai mult de o treime dintre bărbaţii tineri din Germania consideră ”acceptabilă” violenţa împotriva femeilor

Mai mult de o treime dintre bărbaţii tineri din Germania consideră ‘acceptabilă’ violenţa împotriva femeilor, reiese dintr-un studiu ale cărui rezultate au fost apreciat ca ‘şocante’ duminică de apărători ai drepturilor omului, informează AFP, citată de Agerpres.ro.

Potrivit anchetei pe care o va publica luni grupul de presă Funke, 33% dintre bărbaţii între 18 şi 35 de ani au spus că acceptă ideea ca ‘mâna lor să alunece’ în timpul unei dispute cu partenera lor feminină.

Totodată, 34% au admis că au fost violenţi faţă de femei în trecut.

Aceste rezultate sunt ‘şocante’, a reacţionat Karsten Kassner de la Federal Forum Men, un grup care militează pentru egalitatea între sexe. ‘Este problematic că o treime dintre bărbaţii intervievaţi banalizează violenţa fizică împotriva femeilor. Situaţia trebuie să se schimbe de urgenţă’, a declarat el pentru grupul Funke.

Ancheta naţională a fost realizată între 9 şi 21 martie, online, pe un eşantion de 1.000 de bărbaţi şi 1.000 de femei cu vârste între 18 şi 35 de ani.

Mai mult de 115.000 de femei au fost victime ale violenţelor conjugale în 2021, potrivit datelor poliţiei federale germane. În acelaşi ani, 301 femei au fost ucise de partenerul de la acea dată sau de un fost partener.

Ministrul Justiţiei, Marco Buschmann, a declarat în 2022 că va face presiuni pentru modificări juridice care să pedepsească mai sever violenţa împotriva femeilor, afirmând că asemenea fapte nu ar trebui minimalizate ca ‘tragedii private’.

sursa: Agerpres.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. orice violenta neprovocata trebuie pedepsita… in vest feministele accepta ca barbatii sa mearga sa moara pe front pentru a-si apara tara fara sa ceara egalitate…

    • Articol tendențios și interpretabil.

    • @billgates
      De acord. Violenta exercitata de o fiinta umana impotriva alteia nu e justificata decit in situatii de autoaparare, altfel initierea violentei e intotdeauna o alegere rezultata din constelatia educatie + cultura a initiatorului, fara aceste detalii articolul e doar o supa ideologica tendentioasa care alege la intimplare orice barbat din trei si al stampileaza ca agresor de femei (pseudo) factual doar cu scopul de a creea un cadru pt o agenda.

  2. Aici se intră într-o dilemă.Pe de-o parte trebuie inhibat instinctul barbatului de a lovi femeia,cu pedepse „corespunzatoare”🤣,dar pe de altă parte se dezvoltă inhibitia barbatului la casatorie.Cel putin in Romania se vede ca femeile insista,mai mult decat barbatii, sa se casatorească.Natalitatea este influentată si de acest aspect,mai ales la noi unde transformarile s-au facut peste noapte.

    • @Indignatul
      Realizezi ca infuleci k@k@t cu polonicu cazarmii?! Faptul ca tu traiesti cu convingerea ca asa ceva ca ” instinctul barbatului de a lovi femeia” exista denota ca faci parte exact din categoria celor ce i-am mentionat mai devreme, cei care datorita combinatiei educatie + cultura considera ca a initia violenta impotriva semenului tau e acceptabil, si doar frica ca o sa te doara tare sub o forma sau alta de opreste. Mars inapoi in cotetu tau hAURist.

  3. Ar fi interesant de vazut cam ce apartenenta religioasa au tinerii astia…Sau asta deja ar fi incorect politic…

  4. Pai sa le spuna si fetelor de la prima intalnire cum gandesc, sa stie si fetele ce hram poarta sa nu mai piarda vremea cu ei.