G4Media.ro

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu îi acordă titlul de Doctor Honoris Causa…

sursa foto: Facebook/ Audrey Azoulay

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu îi acordă titlul de Doctor Honoris Causa directorului UNESCO, Audrey Azoulay

Audrey Azoulay, director general UNESCO, a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. Distincția a fost oferită la propunerea Facultății de Litere și Arte. Deocamdată, nu se cunoaște când va avea loc ceremonia de înmânare a distincției, transmite Turnul Sfatului.

Facultatea de Litere și Arte a ULBS a decis să îi decerneze directorului UNESCO titlul de Doctor Honoris Causa cu ocazia celei de-a 30-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru (FITS).

„Gestul de a oferi această înaltă distincție academică unei personalități de talia doamnei Audrey Azoulay poartă în sine semnificația alinierii ULBS și a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu la valorile esențiale și la misiunea UNESCO: dezvoltarea de strategii educaționale care să ajute cetățenii să trăiască liberi și toleranți”, se arată în propunerea înaintată de consiliul facultății conducerii universității.

Înainte de a deveni director al UNECO, Audrey Azoulay a fost ministrul Culturii în Franța. Aceasta este a doua femeie care a ajuns la conducerea organizației, în anul 2021 obținând al doilea mandat.

Mai multe detalii pe Turnul Sfatului

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...