G4Media.ro

Elon Musk redevine cel mai bogat om din lume, înaintea lui Bernard…

sursa foto: JIM WATSON / AFP

Elon Musk redevine cel mai bogat om din lume, înaintea lui Bernard Arnault/ Averea proprietarului Tesla, estimată la 192 miliarde de dolari

Elon Musk, seful Tesla, a preluat joi primul loc în clasamentul averilor mondiale, înaintea lui Bernard Arnault, CEO-ul LVMH, potrivit datelor Bloomberg, transmite News.ro.

Elon Musk devine din nou cel mai bogat om din lume joi, 1 iunie, înaintea lui Bernard Arnault şi Jeff Bezos, potrivit datelor de la Bloomberg Billionaires Index. Miliardarul american, proprietar al Twitter de mai multe luni, are o avere de 192 de miliarde de dolari.

Elon Musk recuperează acest titlu de la Bernard Arnaud, care înregistrează o pierdere de peste cinci miliarde de dolari. Francezul trece pe locul doi (187 de miliarde dolari), înaintea lui Jeff Bezos care deţine 144 de miliarde de dolari.

La începutul anului, Bernard Arnault „beneficiase” de scăderea lui Elon Musk pentru a urca în fruntea acestui clasament în martie 2023. De data aceasta, americanul este cel care beneficiază de performanţa slabă a LVMH, a cărui valoare a acţiunii a scăzut cu 6% într-o lună, în timp ce Tesla a crescut cu 26%.

Compania îşi va deschide reţeaua de supraalimentare din Statele Unite şi Canada pentru vehiculele electrice Ford din 2024, dublând numărul de staţii accesibile clienţilor Ford.

De asemenea, la sfârşitul lunii mai, modelul Y al Tesla a devenit cea mai vândută maşină din lume. Un moment de cotitură în istoria automobilelor: pentru prima dată, cel mai bine vândut model din lume este o maşină electrică.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...