G4Media.ro

Bode: Dacă rămânem la 18 ministere, UDMR va avea două și vicepremier,…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Bode: Dacă rămânem la 18 ministere, UDMR va avea două și vicepremier, PNL – opt ministere, vicepremier și secretar general, PSD – opt ministere, premier, vicepremier și șeful cancelariei / E decizia UDMR dacă stă la masă sau nu

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a declarat că, dacă noul Guvern va avea 18 ministere, atunci UDMR va avea două și vicepremier, PNL – opt ministere, vicepremier și secretar general, PSD – opt ministere, premier, vicepremier și șeful cancelariei: Bode a mai spus că este decizia UDMR dacă stă la masă sau nu.

„Dacă rămânem la 18 ministere, UDMR va avea 2 și vicepremier, PNL va avea 8 ministere, vicepremier și secretar general, PSD va avea 8 ministere, premier, vicepremier și cancelarul guvern. Dacă pe cele două ministere care revin UDMR se agreează o formulă unanim acceptată și de PSD și PNL, stau la masă. Dacă nu, e decizia domniilor lor”, a spus Bode.

„Am discutat foarte mult despre programul de guvernare și am decis ca azi echipele tehnice să se întrunească. La această oră echipele tehnice lucrează. Din partea PNL coordonator e prim-vicepreședintele Flutur. În urma discuțiilor de ieri, azi echipele tehnice lucrează la programul de guvernare. Sperăm ca la începutul săptămânii viitoare să avem definitivat noul program de guvernare care, de altfel, e actualul program de guvernare updatat, ținând cont că vorbim de încorsetarea acestui program în limitele bugetului aprobat pentru 2023

În ce privește structura guvernului, poziția PNL exprimată ieri a fost aceea de a respecta protocolul semnat în 2021 între cei patru parteneri, PSD, PNL, UDMR și minorități. Așadar, protocolul e semnat de cei patru parteneri. Dacă există dorința din partea unuia dintre parteneri, PSD, să schimbăm protocolul, am solicitat două lucruri: reducerea numărului de ministere și rediscutarea tuturor portofoliilor de la zero”, a precizat Lucian Bode.

„În varianta în care PSD a propus ieri schimbarea protocolului, prin menținerea ministerului Transporturilor în responsabilitatea PSD, atunci propunerea noastră a fost să reducem numărul de ministere la maximum 18 și să rediscutăm toate portofoliile astfel încât la sfârșitul săptămânii viitoare să avem definitivată structura guvernului pentru a ne putea întoarce fiecare în forurile decizionale, pentru a echipa această structură cu oameni, nominalizând astfel componența guvernului. Nu am ajuns la o înțelegere ieri în ce privește o structură a guvernului pe care să discutăm în continuare. Cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare aceste lucruri vor fi clarificate. Până atunci ne-am angajat cu toții să finalizăm programul de guvernare”, a mai declarat secretarul general al PNL.

Bode a subliniat că „PNL are suficiente resurse umane bine pregătite să conducă orice minister, inclusiv ministerul Dezvoltării”.

Întrebat dacă el va rămâne ministru, ținând cont și de acuzațiile de plagiat, Lucian Bode a replicat: „Vă asigur că nu sunt probleme în ce spuneți dumneavoastră și acest lucru îl va dovedi instanța. Doi, și eu, și orice pretendent la un fotoliu de ministru, ne vom supune votului BPN al partidului. Dacă voi lua această decizie și îmi voi exprima intenția de a continua în vreun minister o voi face mai întâi în fața colegilor mei din BPN”.

Citește și SURSE Negocierile pentru rotativă se vor relua luni/ Ciolacu le-a oferit celor de la UDMR să ia Fondurile Europene și Sportul și să cedeze Ministerul Dezvoltării liberalilor/ UDMR a refuzat și urmează să prezinte oferta în ședința conducerii Uniunii care va avea loc azi la Cluj

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. * vicepremier fara portofoliu, se stie.
    ar putea totusi sa-i dea cultele sau alte trasnai de gen sau culoare

  2. Băi politicuților, blochează ăștia școlile și voi tot pe ministere negociați

  3. Dacă nu s-a săturat încă, UDMR va mai sta la masă!