G4Media.ro

Acuzații repetate de corupție la naționalele de juniori. Fotbaliști români plecați în…

Foto: Răzvan Burleanu / FRF

Acuzații repetate de corupție la naționalele de juniori. Fotbaliști români plecați în străinătate acuză antrenorii și oficialii FRF că cer șpăgi ca să îi selecționeze. FRF anunță o anchetă internă

Mai mulți jucători români de fotbal și familiile acestora au denunțat în ultimele zile presupuse cazuri de corupție la loturile naționale de juniori. Gazeta Sporturilor și Prosport au prezentat mărturiile jucătorilor care au declarat că antrenori și oficiali din Federaţia Română de Fotbal (FRF) le-au cerut șpagă ca să îi cheme la lor sau să îi introducă în echipele reprezentative.

Acuzată de tolerarea și încurajarea practicilor corupte, FRF a anunţat vineri că a sesizat propriu Departament de integritate și antifraudă al FRF în legătură cu selecţiile făcute la loturile naţionale de juniori.

”Deoarece Federația Română de Fotbal consideră că selecțiile pentru loturile naționale trebuie să se desfășoare în condiții de corectitudine absolută, toate informațiile au fost transmise deja Departamentului de Integritate și Antifraudă al FRF”, arată un comunicat al instituției.

FRF e condusă de aproape zece ani de Răzvan Burleanu. În această perioadă, performanșele echipelor naționale de fotbal (juniori și seniori) s-au prăbușit.

Iată câteva dintre cazurile prezentate de presa sportivă în ultimele săptămâni:

Prosport: Marius Iurea, antrenor timp de 11 ani la juniorii celor de la Dinamo Berlin, a declarat că Gheghe Geolgău, oficial FRF, i-ar fi cerut bani pentru a-l proteja pe fiul său la lotul de juniori în 2018

GSP: Cătălin Cîrjan, junior la Arsenal Londra, a acuzat că selecția e făcută de Mihai Stoichiță pe interese

GSP: Marcel Răducanu (68 de ani), fostul mare fotbalist al Stelei, a dezvăluit că un alt jucător cu origini românești, aflat în afara granițelor, refuză să se mai prezinte la loturile de juniori ale României: Leone Hîrtopeanu (15 ani), fotbalist legitimat la Rot-Weiss Essen, formație din liga a treia germană

GSP: Fostul stelist Aurel Joe Panait, stabilit în Germania, susține că fiul său, despre care spune că a fost ignorat de oamenii din FRF fiindcă „nu a dat șpagă”. Băiatul lui Panait, trecut de vârsta adolescenței, evoluează în diviziile regionale din Germania.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Vaaai, da’ cum asa? Adica, vreti sa spuneti, ca masinile de 120.000 euro, vacantele de mii de euro de cateva ori pe an, apartamentele din Spania, conacurile din Romania ale oficialilor frf NU sunt luate din salarii?! Nu se poate asa ceva

  2. Șpaga sport național în toate domeniile

  3. cand mai se pun poze cu Burleanu, sa se precizeze ca Omuu Asta este expert in fotbal cu piciorul, nu la FRF. Asadar, ce se intampla la FRF, este pa mintea si sufletul lui. Sa imi spuna cineva ca Ala nu stie de asta, e ridicol.

  4. In Romania asa ceva? La FRF sa se intample cazuri de coruptie? Fake news cu siguranta. Noi avem cei buni manageri de fotbal pe care poti sa ii gasesti. Federatia este curata, pura si dedicata permanent cresterii performantei echipelor nationale, ca dovada si rezultatele fabuloase, calificarile de succes si titlurile obtinute. Sigur straini si-a bagat coada ca noi sa nu ne continuam drumul pe care multi il invidiaza in istori fotbalului continental, global, inter-plantear, cosmic, etc.