G4Media.ro

Șeful Wagner își înmoaie retorica față de Kremlin „de teama de a…

Sursa foto: Captură video - Telegram / @concordgroup_official

Șeful Wagner își înmoaie retorica față de Kremlin „de teama de a pierde complet forțele de mercenari în Bahmut” – ISW

Șeful grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, și-a îndulcit retorica față de Ministerul Apărării (MAE) rus „probabil de teama de a-și pierde complet forțele de mercenari în Bakhmut”, relatează Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), citat de Sky News.

În această lună, Prigojin și-a împărtășit îngrijorarea cu privire la o posibilă contraofensivă ucraineană în estul Ucrainei.

Șeful Wagner a susținut că Ucraina are 200.000 de rezerviști care se concentrează pentru a ataca de-a lungul întregii linii de front din est.

El a mai spus că ucrainenii au în prezent 80.000 de soldați în Bahmut, Slovyansk și Kostyantynivka pentru a efectua un contraatac în Bahmut.

ISW a afirmat că „declarațiile exagerate” ale lui Prigojin cu privire la amenințarea iminentă la adresa forțelor rusești sunt „probabil o încercare” de a obține mai multe provizii și întăriri de la Ministerul rus al Apărării pentru a-și salva forțele din Bahmut.

„Prigojin a făcut mai multe declarații pozitive despre Ministerul rus al Apărării, recunoscând chiar că forțele Ministerului rus al Apărării luptă alături de unitățile cecene în Bilohorivka și în regiunea Luhansk”, a adăugat ISW.

De asemenea, Prigojin „a promovat în mod surprinzător atât eforturile de recrutare de voluntari controlate de Ministerului  rus al Apărării, cât și recrutarea în Wagner”, în loc să facă publicitate doar recrutării pentru grupul de mercenari.

Think tank-ul american a declarat că, deși Prigojin a exprimat unele critici generalizate la adresa armatei ruse, astfel de critici „fac ecoul narațiunii actuale a propagandei de stat”.

„Prigojin a fost un critic avid al comandamentului militar rus, iar îndulcirea retoricii sale poate indica faptul că el ar putea încerca să liniștească parțial Ministerul rus al Apărării pentru a obține provizii sau întăriri pentru forțele Wagner din Bakhmut”, a precizat ISW.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...