G4Media.ro

CNN: SUA cred că Rusia ar fi eșuat un test al unei…

Sursa foto: Ministry of Defense of the Russian Federation (eng.mil.ru)

CNN: SUA cred că Rusia ar fi eșuat un test al unei rachete balistice intercontinentale Satan II în timpul în care Biden se afla la Kiev

Rusia a efectuat luni un test al unei rachete balistice intercontinentale care pare să fi eșuat în jurul orei în care președintele Joe Biden se afla în Ucraina, potrivit a doi oficiali americani familiarizați cu acest subiect, relatează CNN.

Rusia a notificat Statele Unite în avans cu privire la lansare, a declarat unul dintre oficiali. Un alt oficial a afirmat că testul nu a reprezentat un risc pentru Statele Unite și că SUA nu a considerat testul ca fiind o anomalie sau o escaladare.

Testul rachetei grele SARMAT – supranumită Satan II în Occident și capabilă să transporte mai multe focoase nucleare – pare să fi eșuat, au declarat oficialii. Aceasta a mai fost testată cu succes și dacă acesta ar fi funcționat, oficialii americani cred că președintele rus Vladimir Putin ar fi subliniat testul în discursul său de marți privind starea națiunii.

În schimb, Putin nu a făcut nicio mențiune despre lansare în discursul care a durat o oră și 45 de minute. Cu toate acestea, el a declarat în mod oficial că Rusia va suspenda participarea țării sale la tratatul de reducere a armelor nucleare New START cu SUA, punând în pericol ultimul pact rămas care reglementează cele mai mari două arsenale nucleare din lume.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...