G4Media.ro

Radiodifuzorii publici din Belgia, Canada, Germania și Elveția colaborează pentru contracararea discursului…

Sursa foto: Dreamstime

Radiodifuzorii publici din Belgia, Canada, Germania și Elveția colaborează pentru contracararea discursului online toxic

Radiodifuzorii publici din Belgia, Canada, Germania și Elveția colaborează pentru a dezvolta soluții pentru a contracara discursul online din ce în ce mai toxic, polarizat și nesigur, a anunţat pe site-ul său Public Media Alliance, cea mai mare asociație globală de organizații media publice, scrie publicmediaaliliance, citată de Rador.

Radiodifuzorii publici CBC/Radio-Canada, RTBF (Belgia), SRG SSR (Elveția) și ZDF (Germania) își unesc forțele pentru a explora noi modalități prin care serviciul public de media să sprijine implicarea cetățenilor și discursul democratic.

Noua inițiativă, numită „Public Spaces Incubator” (PSI), va dezvolta și va testa soluții inovatoare care să încurajeze conversații online accesibile și semnificative pe teme de interes public, fără hărțuire sau intimidare – schimburi de informaţie care vor reflecta diverse puncte de vedere și vor promova o mai mare empatie și înțelegere, fără a suprima perspective sau idei, subliniază comunicatul publicat de PSI.

Lucrările la acest proiect de cercetare și dezvoltare vor fi realizate în colaborare cu New_ Public, o organizație non-profit condusă de experți experimentați în domeniul participării online, care se concentrează pe construirea unor spații digitale sănătoase. În conformitate cu mandatul de serviciu public al celor patru radiodifuzori de a informa și de a culturaliza, proiectul se va concentra pe livrarea de conţinut pentru public și pe crearea de conexiuni sociale pozitive.

Sursa: Publicmediaalliance.org/ Rador

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Cand omul va renunta la televizor, radio, internet…va fi cu adevarat liber!!!

  2. Adica cenzurăm orice de bun simț sau real si aveti dreptul la liberă exprimare doar despre LGBT, BLM, Ucraina si pro orice vaccin ce va aparea din senin.