G4Media.ro

Bloomberg: Germania, Danemarca și Olanda vor trimite Ucrainei aproape 180 de tancuri…

Sursa foto: Wikimedia Commons / Skaarup.HA

Bloomberg: Germania, Danemarca și Olanda vor trimite Ucrainei aproape 180 de tancuri Leopard 1

Germania, Danemarca și Olanda vor furniza Ucrainei 178 de tancuri de luptă Leopard 1 de generație mai veche, potrivit unor persoane familiarizate cu această decizie, relatează Bloomberg.

Inițiativa comună este cel mai recent transport de echipament militar greu pentru guvernul de la Kiev, înainte de o intensificare așteptată a luptelor cu forțele rusești invadatoare în următoarele săptămâni.

Radiodifuzorul public german ZDF l-a citat pe ministrul apărării, Boris Pistorius, care a declarat că guvernul de la Berlin a „convenit să furnizeze un contingent mare de Leopard A1 împreună cu un grup de diferite țări europene”.

Livrarea se va face în etape, „aproximativ 20-25”, urmând să ajungă până în vară, iar peste 100 până la începutul anului viitor, a declarat Pistorius, citat de ZDF, în timpul unei vizite la Kiev.

Leopard 1, care nu mai este în producție, a fost principalul tanc de luptă al Germaniei de Vest în anii 1960 și 1970, până când a fost înlocuit de Leopard 2, mai letal. Luna trecută, Germania și aliații săi s-au angajat să aprovizioneze Ucraina cu peste o sută de Leopard 2.

Purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Hebestreit, a declarat săptămâna trecută că Germania a dat undă verde pentru exportul de Leopard 1 către

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. P**a NATO bate gura Rusiei.

    • rebuturile astea să reziste la ce? ….nu degeaba se zice despre Ucraina că a devenit groapă de fier vechi rusesc si nato…mai întâi să le repare și să le facă revizia, apoi să vedem dacă apucă să facă ceva km 🤔

    • @zen
      Să reziste la rebuturile rusești, tu ce zici fac față?

    • Ha haaaa haaaaa haaaa ha haaaa haaaaa haaaa ha, doamnelor si domnilor Clooociiin Flooocineeeescuuuuu 🤣

  2. Pe 6 februarie, la Budapesta, serviciile speciale rusesti, prin intermediul Cercului pro-rus al Pacii din Ungaria, au pus la cale un miting “pentru pace” la care au participat cateva zeci de persoane, dintre care unele aveau steaguri ale Federatiei Ruse, scrie publicatia slovaca InfoDnes

    • Acum intelegem de ce milogii de servici, Florin, Riki, Eugen, ONU, si restul de clone rusesti cereau pe aici pace!

      Va este frica ca se duce Putler la tomberon? Sunteti deja la tomberonul Istoriei!

  3. Lucrurile se precipita .Putin este in corzi el avind probleme ce tin de contestare(la nivelul unora ce isi doresc razboiul cu orisicare pret ) in tara si de gestionare a razboiului in afara tarii .Va trebui curind sa faca o intelegere personala cu occidentul .

  4. Da, dar astea sunt mai slabe decat un t55. Au armura foarte proasta. la tun e cat de cat ok, dar nici acolo nu e foarte stralucit.
    Pot fi folosite ca un soi de taburi mult bai bine inarmate. Dar nu mai sunt bune ca tancuri contra t72. Leopard 2 e altceva. Asta e leo 1.

    • Nu știu dacă minți sau nu. Dar la cât de terminați sunt rușii, înghețați de frig și înfometați, s-ar putea să nu conteze. Vom vedea cât de bune sunt, în câteva luni.

    • Sunt niște relicve dar pot funcționa bine merci ca tunuri mobile. Sunt mai ușor de întreținut, le mai repari și cu ranga și nici nu sunt niște tinte așa tentante. Cred că suprinzator de multe rable din astea vor supraviețui războiului.
      PS In românește se spune blindaj, nu armura.

    • Nici nu prea conteaza cat sunt de bune. Simpla lor prezenta va permite ucrainienilor sa sparga mai usor frontul in zone slab aparate. Asta va insemna ca rusii vor trebui sa-si distribuie fortele, nu le vor mai putea concentra cum o fac acum in Bahmut.
      Problema e ca de fapt Ucraina nu primeste nimic. Vreo 2 duzini dupa ce urmatoarea ofensiva rusa se va fi terminat, si restul le aduce Mos Craciun…