G4Media.ro

Armata ucraineană va începe luni antrenamentele pe tancurile Leopard, anunță ministrul Apărării…

Sursa foto: Wojtek RADWANSKI / AFP

Armata ucraineană va începe luni antrenamentele pe tancurile Leopard, anunță ministrul Apărării de la Kiev

Trupele ucrainene vor începe de luni antrenamentele cu tancurile Leopard de fabricație germană, potrivit ministrului Apărării, Oleksii Reznikov, relatează CNN.

În cadrul unei conferințe de presă la Kiev, Reznikov a avertizat, de asemenea, cu privire la o viitoare ofensivă rusă care va coincide cu împlinirea unui an de la invazia Moscovei.

„Ne așteptăm la o ofensivă. Este februarie, iar rușii iubesc simbolismul. Ne așteptăm la această presiune din partea lor și suntem pregătiți”, a declarat el.

Joi, oficiali americani au declarat că se așteaptă ca SUA să anunțe un nou pachet de securitate pentru Ucraina, în valoare de aproximativ 2,2 miliarde de dolari, care va include rachete cu rază mai lungă de acțiune, o premieră pentru această țară.

Însă acestea nu vor ajunge la distanța cerută de Ucraina, de teamă că armele cu rază mai lungă de acțiune – precum racheta ATACMS, căutată cu mare interes – vor fi folosite pentru a lovi ținte din Rusia.

„Vreau să subliniez că le promitem partenerilor noștri că nu vom folosi sisteme cu rază lungă de acțiune pentru a lovi ținte pe teritoriul rusesc, ci doar pe teritoriul ucrainean pe care rușii l-au ocupat”, a declarat Reznikov.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Rușii sunt atât de morți și nici măcar nu-și dau seama.

  2. Florine, pregateste-ti pampersii 😅

  3. La fel au pus premiu si pe himars, au distrus de 3 ori mai multe teoretic… 🤣🤣🤣

  4. Trollansky, vedem la sfarsit, daca sunteti asa aigur pe voi ca o sa castigati de ce mai faceto propaganda? De ce Putler plateste trolli ca voi daca totul este sub control?

  5. 3100 de tancuri muscale si au lansat turelele in spatiu in ucraina…proiectantii ruznaci erau beti si au incurcat plansele😁😁😁😁😁😁😁…si mai multe vor arde …cu invadatori cu tot…mai bine sa intre la puscarie decat sa intre in conservele alea sovietice…‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️✌️✌️✌️✌️✌️✌️✌️✌️😎😎😎😎😎😎😎😎😎

  6. #flo cea….mai fa o revista a presei din Moscova și apoi cauta ti praștia!