G4Media.ro

Un grup de 70 de militari ucraineni se află în Germania pentru…

Sursa foto: JACK GUEZ / AFP

Un grup de 70 de militari ucraineni se află în Germania pentru a fi antrenați să folosească sistemul american Patriot

În total 70 de soldaţi ucraineni au sosit în Germania pentru a fi instruiţi să folosească sistemul de apărare antiaeriană Patriot, pe care Berlinul urmează să-l pună la dispoziţia Ucrainei pentru a o ajuta să contracareze atacurile aeriene ruse, relatează joi dpa, citată de Agerpres.

Grupul de militari a aterizat în Germania marţi şi antrenamentul urma să înceapă joi, a aflat dpa de la surse de securitate din Berlin.

Guvernul german a acceptat luna trecută, după consultări cu Statele Unite, să transfere un sistem de apărare antiaeriană Patriot în Ucraina pentru a o susţine să se apere de atacurile ruse.

În acelaşi timp, unităţile Patriot desfăşurate în Polonia, care are graniţă comună cu Ucraina, sunt în stare de „pregătire operaţională iniţială”, au raportat miercuri responsabilii militari.

După căderea unor rachete pe teritoriul Poloniei, în noiembrie 2022, ministrul german al apărării în funcţie atunci, Christine Lambrecht, şi omologul său polonez Mariusz Blaszczak au convenit să desfăşoare în Polonia trei sisteme de apărare antirachetă Patriot germane. Totodată, din 16 ianuarie au fost staţionaţi în Polonia militari germani pentru a asigura securitatea livrării acestor sisteme.

Scopul misiunii este de a apăra spaţiul aerian al NATO, precum şi teritoriul polonez şi infrastructura şi populaţia ţării.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Lupta’n zadar!!! Deznodamantul e doar unul si’l stim cu totii!!!

    • Da, dezmembrarea fostei Federații Ruse.

    • Mai lăsați Yandex-ul ăla, că vă traduce cu greșeli de ortografie din rusă în română. „Luptă’n”, „și’l” – vă faceți dräculuí de râs pe site-urile din România.