G4Media.ro

Ambasadorul chinez la Bruxelles spune că războiul declanșat de Rusia în Ucraina…

sursa foto: AFP Photo/Thierry Charlier

Ambasadorul chinez la Bruxelles spune că războiul declanșat de Rusia în Ucraina a afectat relațiile Beijingului cu UE: Conflictul a pus China într-o „poziție foarte dificilă”

Invazia Rusiei în Ucraina a pus China într-o „poziție foarte dificilă” pentru relațiile sale bilaterale cu Uniunea Europeană, a declarat Fu Cong, ambasadorul chinez pe lângă UE, citat într-un interviu acordat publicației South China Morning Post publicat vineri, relatează Reuters.

Cong a declarat că una dintre prioritățile sale în noua funcție este „depolitizarea” relațiilor UE-China, a relatat SCMP.

El a spus că China nu a beneficiat de pe urma războiului și nu are niciun interes în prelungirea conflictului, a precizat ziarul. Cong a adăugat că poziția Chinei a fost „destul de echilibrată” și că țara este pregătită să se angajeze în eforturi pașnice, a precizat Morning Post.

Președintele Consiliului European, Charles Michel, l-a îndemnat pe președintele chinez Xi Jinping să folosească „influența” țării sale asupra Rusiei în legătură cu războiul din Ucraina, în timpul unei vizite la Beijing la începutul acestei luni.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Nu mai e apreciat plasticul chinezesc

  2. Adică războiul nu-i deranjează dacă se vând chinezariile.