G4Media.ro

OMV Petrom: Susținem ferm accesul României la Schengen. Ne exprimăm speranţa că…

Foto: OMV Petrom

OMV Petrom: Susținem ferm accesul României la Schengen. Ne exprimăm speranţa că decidenţii vor ajunge la o soluţie cât mai curând

Reprezentanții companiei OMV Petrom, controlată de compania austriacă OMV cu capital de stat, arată într-un punct de vedere remis redacției G4Media că susține ”ferm” intrarea României în spațiul Schengen, la o zi după ce guvernul de la Viena a respins prin veto acest pas.

”Suntem un punct de sprijin pentru economia românească, pentru securitatea energetică a ţării şi un partener pentru cele mai relevante cauze sociale. Nu este rolul nostru să comentăm decizii politice. Cu toate acestea, votul pentru Schengen are un impact asupra noastră, având în vedere că deținem operațiuni atât în România cât și în Bulgaria. Am crezut întotdeauna că dreptul la liberă circulație în zona Schengen este un atu puternic al UE, prin urmare susţinem ferm accesul României la Schengen. Avem acelaşi punct de vedere în privinţa Bulgariei. Ne exprimăm speranţa că decidenţii vor ajunge la o soluţie cât mai curând”, arată reprezentanții OMV Petrom în comunicatul remis G4Media.

Poziția OMV Petrom vine după ce mai mulți politicieni și lideri de opinie au cerut boicotarea produselor și serviciilor oferite de companii cu capital austriac.

OMV Petrom este cotată pe Bursa de Valori București, iar OMV, acționarul majoritar, este cotat pe bursa de la Viena.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

63 comentarii

  1. Acum aveți morcovu?

  2. Târziu, ați tăcut pana v-a luat careva de ooo

  3. Mars la șefii voștri și cântați le in ureche. Vrăjeală s a terminat. Speram că taxa de redeventa sa fie aceiași că în Austria. Ne jefuiți bogatiile. Pentru necunoscatori profitul e de miliarde de euro in ultimii ani. In Austria pentru asemenea profit statul ia 90 %

  4. Cu toata amaraciunea legat de Schengen, titlul asta m-a facut sa rad. :)) Articolul nu ma intereseaza, dar titlul exceptional :))

    • Bogățiile sunt ale românilor !
      Hai la pușcărie cu tălharii trădători care au dat austriecilor bogățiile României !!!

    • Si eu sunt ferm convins ca locul OMV este in afara Romaniei. Pana la admiterea RO in Schengen. Pot face bani, spre exemplu in Rusia.

    • Cine mai cumpara de la OMV ma-sa e krv, precum Austria.

  5. Nu voi cumpara carburant.de la OMV niciodată!

    Indiferent care va fi atitudinea Austriei in viitor.

    Am fost umiliți cumplit și fără rost.

  6. Plecati dracului dn Romania, escrocilor! Ne furati la drumul mare, ne -am saturat, nu mai avem loc de borfasii vostri!

  7. Plecati dracului dn Romania, escrocilor! Ne furati la drumul mare, ne -am saturat!

  8. Plecat in tara voastra, hotilor!

  9. Plecati in tara voastra, hotilor!

  10. Ihm… Da, da, da… Marmota ce zice?

    16 Noiembrie – Alfred Stern, CEO OMV Romania se intalneste cu Iohanis la Cotroceni
    16 Noiembrie – Ministrul de Interne al Austriei: „sustinem ferm intrarea Romaniei in Schengen”
    18 Noiembrie – Ministrul de Interne al Austriei (acelasi): „vom vota impotriva intrarii Romaniei in Schengen”
    21 Noiembrie – Alfred Stern, CEO OMV Romania se intalneste cu Iohanis la Cotroceni

    08 Decembrie – Minstrul de Interne al Austriei veto
    09 Decembrie – OMV: „Susținem ferm accesul României la Schengen”

    Hai marsh ma de aici. As fi socat – SOCAT – daca se semneaza contracul de exploatare in Marea Neagra. OMV – OUT!

  11. Sunteți multe puncte de furt pentru economia românească. Plecați, hienelor, să nu mai auzim de voi.

  12. Cam tarziu. Pana acum ati fost la negocieri cu presedintele tarii? Sau au scris alte publicatii cat de mult v-ati implicat in proces si n-am citit eu?
    Ce parere aveti despre ceea ce se scrie in articol?

  13. S-a creat deja un curent de opinie extrem de negativ împotriva voastră. Presa străină scoate la iveală cârdășia mizerabilă a Austriei cu Rusia, paradisul rușilor, elite și spioni. O să vă prindă tare bine când lumea se va uita la voi ca și la ruși. Aceleasi mizerii de oameni care nu merita decât dispreț. Sabotați țările UE în beneficiul rușilor.

  14. Fără alimentări de la OMV. Fără alimentări de la LukOil . PETROM și alții…

  15. Japite putiniste.

  16. Alimentați de la MOl

  17. CAND te arde la buzunar incepi sa urlati in toata media.Nici nu va imaginati ce putere avem. Din Fiecare litrul alimentat la Omv petrom se duce o parte catre viena si catre conducatorii lor.
    Austriecii inleleg limbajul banilor.Am sa alimentez in alta parte,nu e greu, fiecare poate contribui cu putin.

    • Sa presupunem ca găsim 10000 de romani care alimentează in medie 30 de litri pe luna. Asta înseamnă 10.000 x 30 litri = 300.000 litri x 6,83 lei/litru = 2.049.000 lei/luna = 414.777 euro/luna. Adică aproximativ 5 milioane euro/an. Asta ar trebui sa însemne ceva pentru OMV. Cred. Dar dacă am fi 100.000 care facem asta? Sau 200.000? Mă aștept ca in loc de bla, bla-urile respective OMV sa devină cel mai mare susținător al României pentru Schengen. Mulți susțin ca boicotul are efecte negative in cele din urma pentru noi, dar știu eu dacă e chiar așa? Măcar sa-i facem sa se întrebe de ce le-au scăzut vânzările.

  18. Guvernul nu și-a făcut treaba și eu să fac boicot? Dar ce mă interesează politicăraia patriotardă? Bineînțeles că zilele următoare, cînd îmi intră banii pe card, o să fac plinul la OMV, deoarece e benzină mai bună!

    • Si crezi ca nu stim ca avem si krve? Ai intrat sa ne semnalizezi?

    • @Ioan: Nu ne pasa ce vrei tu sa faci, ok? Poti sa le lasi banii fara sa alimentezi. E fix treaba ta

    • Dar cîți sînteți, de folosești pluralul? Miștocăreala dîmbovițeană nu e deloc inteligență – dimpotrivă. Eu nu sînt „patriot”, pe banii mei cumpăr ce consider că e mai bun, nu ce e „românesc”!

    • Vorbea si pentru mine, iar in Romania suntem mai multi, ca m-am interesat. Nu pot sa-ti spun cati anume, treaba poate fi si exponentiala, ca se mai duce vorba de la om la om.

  19. Ab nach Hause, Österreicher!

  20. Romanii … nu cel mai ascutit creion din penarul european
    OMV Petrom e detinut cam 40% de statul roman, fonduri de pensii romanesti si investitori romani
    Iar Petrom plateste si vreo 15-20 mld taxe anul asta, asa … ca sa nu va intrebati de unde sunt bani de pensii

    • Va place sa umflati cifrele. Gasim 700 milioane ca sa va zburam din tara. Definitiv.

    • Minți. Statul român nu mai deține decât 21 la sută din actionariat.

    • Bah du de-al cui bot esti? Ca textul cu cel mai ascutit creion e clar scris in engleza si tradus cu un program. Este o expresie englezeasca botuletz „the sharpest tool in the box” – si nici programele de traducere nu sunt foarte bune.
      Hai marsh de unde ai venit.

  21. Eu nu mai sunt tânăr, am 46 de ani. Așa că nu aș fi impulsiv. Aș aștepta 2 săptămâni până să îmi fac o imagine ‘la rece’. Noi, trebuie să recunoaștem, avem o mare problemă cu corupția. Deci nu putem să facem mare scandal că am fost foarte defavorizat. În același timp, Austria nu a procedat corect, s-a sucit în ultimul moment și nu a dorit să se găsească o soluție. A venit și cu minciuni, mai ales cele cu presiunile asupra firmelor lor. Iar boicotul împotriva unor firme austriece care au investit 12 miliarde de euro în România și care au creat zeci de mii de locuri de munca nu cred că e în avantajul nostru. Pe viitor, e posibil ca unii investitori să ne evite din cauza unor posibile boicoturi. Să fim serioși, fără investiții străine, acum eram Cuba.
    Românii (nu decidenții politici) și – au câștigat respectul întregii lumi în ultimii ani, mai ales datorită ajutorului dat ucrainienilor, mai ales că ei știu că unele teritorii de-ale noastre sunt la ei acum.
    Se va găsi o soluție în maxim un an. Hai să nu ne pătăm obrazul cu răzbunări. Tocmai ce am dovadit lumii că avem caracter și mai ales inimă.

  22. Taxele voastre sunt mizilic pe lângă ce furați. Dividendele fraierilor de acționari sunt de 100 de lei pe an. Cu puțin timp în urma au fost de 50 de lei pe an. Iar mai înainte, au fost ani la rând în care nu s-a dat nici un leu. Asta ca să vă faceți o idee despre acești escroci.

    • Așa este, taxele plătite catre statul romăn sunt o nimica toată față de profiturile imense pe care le au.

  23. Fiecare nație are uscaturi ca tine.

  24. Austria nu a intrat în NATO pt că a promis rușilor să rămână neutra și să nu intre în NATO. Și se țin de promisiune ca să nu strice prietenia. E un fapt istoric, nu e invenție.

  25. De 10 ani alimentez de la omv. De astazi am facut card la Rompetrol si am facut prima alimentare.
    Deci din partea mea omv e istorie.

  26. Austria și OMV a pompat în politicienii români, miniștri, premieri, candidați la prezidențiale: Klaus Iohannis, Mihai Răzvan Ungureanu, Victor Ponta, Popescu Tăriceanu, Nicolae Văcăroiu, Dan Barna, Viorica Dăncilă, Sevil Shhaideh, Virgil Popescu.

  27. pentru Romania atat prin actul de tradare cat si ca relatie pe care o vom mai avea cu acesta tara de vulpi.

  28. De astazi nu mai cumpar nimic de la hotii de austrieci.Si as dori sa vad DNA si ANAF la OMV si ERSTE si la alte firme de nimic ce au venit la furat de lemn si de resurse.

  29. Există informația că OMV este la originea votului negativ al lui nea ciocan. Și culmea ipocriziei, are tupeul sa mai și afirme ce afirmă.

  30. Acționar majoritar pe resursele noastre pe care le-ați obținut prin șpagă și șantaj ordinar?

  31. Voi ce resurse aveți să raciilor de-ati venit să le furați pe ale noastre care nu vi se cuvin?

  32. Suntem un punct de sprijin pentru economia românească, 🤮🤮🤮
    pentru securitatea energetică a ţării 🤮🤮🤮🤮
    şi un partener 🤮🤮🤮🤮🤮 pentru cele mai relevante cauze sociale 🤮🤮🤮🤮🤮🤮. Nu este rolul 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮nostru să comentăm decizii politice.

  33. Austria și Ungaria sunt putregaiurile Europei. Sărăciile fara resurse ale Europei, umbla cu coada-n sus după furat de la alții. Ați tepuit și Croația, n-a intrat pe degeaba, tot pe șantaje.

  34. Croația a dat gaze și contracte ca să intre.

  35. Austria e putregaiul Europei. Vrea să dezbine UE la ordinul lui Putin.

  36. Ăștia sunt spionii Rusiei plantați în Ro

  37. După război mulți viteji se arată. OMV gata ai ieșit din buncăr?

  38. Niciunul nu ati zis cine i-a lasat sa fure pe astia!lemne,gaze,petrol si bani!principalul!

  39. Pentru redactia G4M: credeti ca ar fi interesant sa aflam de ce un CEO merge la Presedintele tarii – si nu la primul ministru – si care au fost discutiile? Nu cred ca o astfel de sedinta intra sub incindenta unui secret de stat. Ce secretea pot sa aiba un CEO cu un Presedinte pe motive economice?

  40. Au cumpărat Petromul pe nimic, vreo 6oo milioane de euro, iar Petromul era evaluat la 10 miliarde de euro. Probabil cei 600 miloane de euro au fost șpaga lui Năstase (trădătoul național), iar statul român nu a primit nimic.