G4Media.ro

Medicii se plâng de noile vaccinuri anti-Covid / Spun că sunt obligați…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Medicii se plâng de noile vaccinuri anti-Covid / Spun că sunt obligați să nu aibă pierderi mai mari de 50% din numărul de doze, altfel îl plătesc

Aproape 700.000 de vaccin anti-Covid, adaptat noilor tulpini, au ajuns deja la centrele regionale de distribuție din țară, anunță ministerul Sănătății într-un răspuns pentru Europa FM.

Vaccinul urmează să fie trimis cabinetelor medicilor de familie din țară prin direcțiile de sănătate publică, însă medicii trebuie să ceară cantitatea de care au nevoie, dar sunt obligați prin contractul cu DSP să nu aibă pierderi de mai mult de 50% din numărul de doze. În caz contrar sunt buni de plată. Un flacon de vaccin anti-Covid conține 6 doze care trebuie folosite într-un anume interval de timp de la deschidere.

„Eu o să fac comandă la la Direcția Sănătate Publică după ce voi reuși să catagrafiez pentru că noi aveam în acest moment avem o altă problemă în Medicina de familie în sensul că numărul de doze acceptate ca fiind pierdute nu trebuie să depășească 50% din numărul de doze primite. Ori vaccinul Covid-19 are o particularitate în sensul că acesta este distribuit sub formă de flacoane multidoză și inclusiv vaccinul bivalent care a sosit acuma este într-un flacon care conține 6 doze. Ca atare noi în interiorul celor 12 ore în care putem folosi flaconul de la momentul înțepării va trebui să strângem un număr de cel puțin jumătate din numărul de doze din flacon astfel încât să nu avem pierderi care după aceea ar putea fi imputabile.(…) În interiorul celor 12 ore eu trebuie să chem 6 pacienți care să poată să fie vaccinați în aceeași zi. Se acceptă o pierere de 50%, deci dacă eu voi avea 2 pacienți care să vorbesc pentru vaccinare nu voi putea să deschid flaconul”, spune Gindrovel Dumitra, coordonatorul grupului de Vaccinologie din cadrul Societății Naționale de Medicina Familiei.

În aceste condiții medicii de familie ezită să comande vaccinurile.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Nu de vaccinuri!!!

  2. Așa e când la putere ajung afaceriștii. Marea afacere a secolului, coronavirusul.

  3. Înțeleg că doctorii nu sunt contabili dar totuși… ce procent de pierderi i ar mulțumi? 100%

    • Asa este la stat orice se „smangleste” e la pierderi si plateste statul…. adica gusterii care cotizeaza…

  4. De ce, mai sunt care se vaccineaza si acum?

    • @tutu, DA! baga de la 4 in sus si combina cu ala de gripa, deriva totala la cap.

  5. Păi cine ii obligă sa se lege la cap cu răspunderea injectării cu doza nu stiu cit? Pentru 5 lei de persoana?

  6. Acum medici ii vor chema pe bunici vostri sau pe batrini care sint bolnavi si nu inteleg ii vor injecta spunind cai un tratament