G4Media.ro

Șefa unui centru pentru protecția copilului Neamț a primit șpagă 200 de…

sursa foto: Unsplash

Șefa unui centru pentru protecția copilului Neamț a primit șpagă 200 de euro în biserică pentru a da posturile de șofer și magaziner, arată rechizitoriul DNA

Petronela Cobuz, în calitate de șef al Centrului ”Romanița” Roman, trimisă în judecată de DNA pentru trafic de influență, a primi bani ca să angajeze o infirmieră și un șofer pe posturi ce nu era disponibile, și o persoană care fusese instituționalizată în centru, urma să primească un post de pedagog, potrivit rechizitoriului obținut de Edupedu.ro. Cele mai scumpe erau posturile de pedagog și psiholog, câte 2000 de euro fiecare. Petronela Cobuz a primit o parte din șpagă, într-o biserică. 

  • Unii inculpați au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției.

Petronela Cobuz a fost numită șef al Centrului ”Romanița”, unitate din structura DGASPC Neamț destinată protecției copilului, în data de 22 februarie 2021. Centrele pentru protecția copilului sunt servicii sociale fără personalitate juridică aflate în subordinea directorului general adjunct care coordonează activitatea de protecție a copilului, la fel ca și Centrul ”Romanița”.

În calitate de șef centru, conform contractului individual de muncă și a fișei de post, Petronela Cobuz are și următoarea atribuție: propune organizarea concursurilor în temeiul legii pentru angajarea personalului în unitate.

Potrivit rechizitoriului, “în iunie 2022, în calitate de șef al Centrului ”Romanița” Roman, Petronela Cobuz a demarat procedurile pentru scoaterea la concurs a 8 posturi pe perioadă nedeterminată, fiind aprobate doar 7 dintre acestea. Concursurile pentru ocuparea acestor posturi urmau a avea loc în perioada iulie-august 2022.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. DNA SE OCUPA DE GAINARI… ACUM CA „justitia” A FOST „INSANATOSITA” ASA CUM ARATA TOVARASA LOR savonea.

    A AUZIT-O CINEVA GLASUIND CEVA PE TOVARASA LOR savonea CAND RETEAUA voicu COMERCIALIZA SENTINTE ?

  2. Ii concediam in secunda doi pe cei care au facut rechizitoriul.
    Baaa, nu va e rusineeee?????
    200 euro???,
    Negulescu de la DNA Ploiesti avea dosare cu sume ce depaseau sute de milioane de euro.
    Dar poate aveti dreptate; de ce sa va expuneti ca el ??? Timpul trece leafa merge.

    • @Dora – Io zic sa citesti stirea intreaga pe edupedu, sunt mult mai mult decat 200 de euro. Coruptia e aceeasi, indiferent ca ceri 2000 de euro (200 era doar postul de magaziner) sau 20000 de euro.

  3. Oare popa ar fi avut un procent acolo 10-15% ca doar tranzactia sa facut sub cupola BOR 😃 ?!?

  4. Era mai romantic daca darea si luarea de mită se facea în cimtir si poate scapa si ea cu prescriptia.
    Chiar,ce-o mai fi facand dosarul lu’ prietenu’ lu’ Gusă,tarcovnicul lui Dragnea,Vîlcov domne?!Aa, stai ca acolo erau valori mari si nu incap pe usa tribunalelor din Romania.😆Asa ca trebuie sa asteptam sa se construiasca un tribunal pe masura acestor „uriase” hotii.Ne ajută si Bruxelles,ca tocmai ne-a ridicat mingia la,pardon MCV-ul.