G4Media.ro

UBB spune că a invitat-o pe Emilia Șercan să facă parte din…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

UBB spune că a invitat-o pe Emilia Șercan să facă parte din comisia care a analizat doctoratul lui Lucian Bode / Jurnalista a refuzat

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca spune, în comunicatul de miercuri prin care descrie parcursul hotărârii comisiei sale de etică în privința tezei de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode, că această comisie a încercat să o coopteze pe Emilia Șercan, ca membru extern. În același comunicat, se sugerează că i-a fost solicitată contribuția și profesorului Marian Popescu, expert în etică academică la Universitatea din București. Ieri și azi, amândoi s-au exprimat critic la adresa deciziei comisiei UBB privind doctoratul lui Lucian Bode. Și amândoi au spus pentru Edupedu.ro că nu au considerat solicitarea UBB drept una adecvată și au acuzat universitatea că ar fi urmărit altceva prin încercarea de a-i coopta.

Emilia Șercan a declarat, miercuri, pentru Edupedu.ro că a fost contactată pentru a face parte, ca membru extern, din comisia de analiză a tezei, dar că ea, ocupându-se de dezvăluirea cazurilor de plagiat în calitate de jurnalistă, ar fi ajuns astfel într-o situație de incompatibilitate. Ea afirmă că “a avut senzația” că, prin această invitație, UBB ar fi urmărit altceva – “să găsească o garanție că verdictul pe care îl va emite nu va fi contestat public”. Și a criticat faptul că UBB a menționat-o în comunicatul de azi, apreciind că instituția “încearcă să pice într-o lumină mai bună spunând că de fapt ei ne-au invitat pe noi, dar noi am fost răi și nu am vrut să participăm la această comisie”.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, jurnalista Emilia Șercan Am refuzat să fac parte din această comisie din două motive:

(1) postările mele de pe Facebook puteau fi interpretate ca o antepronunțare, ceea ce ar fi afectat întreg procesul de evaluare a tezei de către UBB;
(2) atâta timp cât, în calitate de jurnalist, voi scrie despre încălcări ale integrității academice, nu voi putea face parte din vreo comisie de analiză deoarece m-aș plasa din nou în incompatibilitate, neputând fi și acuzator și judecător într-un domeniu.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

49 comentarii

  1. Raportul Universității i-a dat dreptate că a refuzat.

    • Era ocupată. Își făcea poze în baie. Prietenii știu de ce! 😀

    • Chiar! Ce mai știți de pozele porno „furate” de la Șercan din telefon?

    • Vai, pornache e cinstea întruchipată! Ziarista-slugă la Vântu!!

    • PNL aplică linșajul mediatic.

    • Draga Mihai, prin comentariile tale la toate articolele nu poti decat sa confirmi ce stie toata lumea despre votantii psd/pnl/aur. Sunteti vai de voi, cu o inteligenta sub medie, demni de mila, si nu doar confirmi dar vrei sa iesi in evidenta. Daca esti platit sa scrii, mai rau le faci celor ce te-au platit.

    • Dacă nu postează minciuni, va fi dat afară din PNL.

  2. Șercan nu a vrut să se mânjească printr-o colaborare cu securiștii de la UBB care l-au spălat pe Bode.

  3. Universitatea Babeș-Bolyai intentiona sa „spele” plagiatul lui Bode si sa spuna dupa aia ca Emilia Sercan si Marian Popescu au fost de acord cu marsaviile Comisiei de Etica de la UBB.
    UBB-istilor nu le-a iesit golania! 😀

    • Credeți că ea nu știa că ăla nu e plagiat? Apropo, lucrarea ei de diplomă tot „dispărută” e? Numai USR-iștii mai cred basmele astea! Kovesi 4% e procuror european deci sub 4% e bine!

    • Cristina, ne vedem maine la sediul PSD, in Kis.sel.eff 10, sa ne luam banii pe postari?

    • Ionut si Cristina, la ce ora mergeti la PSD sa va luati banii? Vin si eu!

    • Nu merg la comuniști! Nici la USR nici la PSD. Vă doare adevărul? Vreți să spuneți că dacă ai dreptate nu mergi până în pânzele albe? Șercan a mințit! Eu evident! Nu a mers de frică

    • Eu îmi iau banii din ki.se.leff 55.

  4. Scrie in articol! Sau esti analfabet functional!?

  5. @ Micky
    Ești atât de penibil…

  6. foarte bine a procedat.
    un demers jurnalistic nu trebuie umbrit de partid. oricare partid.
    la fel si demersul politicianist al usr, nu are d ece sa atraga jurnalisti..

  7. foarte bine a procedat.
    un demers jurnalistic nu trebuie umbrit de partid. oricare partid.
    la fel si demersul politicianist al usr, nu are d ece sa atraga jurnalisti..
    pentru ca in spatele UBB se afla USR

    • Să spună Rangă dacă Șercan primește bani prin fundație de la USR! Sunt dovezi! USR a plătit-o pe Șercan.

    • Propaganda PSD-PNL devine tot mai comica!
      Maine o sa sustina ca Boc, Dancu, Ioan Rus sau Rares Bogdan sunt tot din USR!

    • Vântu am văzut în ultimile postări că a devenit suporter al USR. Iar Șercan a luat bani grei de la Vântu și de la USR. Propaganda USR e în genunchi! Au apărut documentele!

    • PNListul „Chicago” crede că vorbește cu proștii lui din PNL. Șercan nu poate fi cumpărată.

  8. Coldea e si seful meu, dar si Ciuca si Ciolacu!

  9. @Eugen. Șercan a fost cârpa lui Vântu. Ați utilat? O are Vântu la mână și face jocurile infractorilor: Vântu și USR! Ce nu știați că mai nou Vântu e fan USR?

  10. Cica Sercan raspunde si la ordinele lui Miron Cozma, inca de pe timpul mineriadelor, cand au gasit minerii droguri la PNTCD!

  11. Micky=Eugen=Dorel=PNL e într-un delir amuzant!

  12. @Eugen Nu merge cu minciuni! Șercan a fost și este sluga lui Vântu. Acum ia banii de la USR. Mai înainte la ordinul lui Vântu a atacat-o pe doamna Kovesi!

  13. Ce să caute Șercan la fabrica de diplome UBB?

  14. Manevrele încercate de UBB sunt opera lui Daniel David. Demisia acestui lăudăros și imoral personaj este necesară!

  15. „Bode a plagiat, dar e vina USR… cumva”
    -sclavii PNL

  16. Dacă Bode a plagiat cu 2,95% atunci Kovesi ce a făcut cu 4% (conform CNATDCU)? Kovesi e procuror european deci simbol de corectitudine

  17. Gata a intrat G4media să facă politica USR de ștergere a tuturor părerilor care nu le convin! USR=G4media=lașitate

  18. Așa-zisa „invitare” a dnei Emilia Șercan și a dl Marian Popescu de către acel Găzdac al Comisiei de Etică a UBB era gîndită pentru a-i compromite/anihila prin acel comunicat final. Indiferent cîtă miștocăreală fac adepții zis „liberali” ai așa-zisului „doctor” cititor-de-pe-foi Bode, bine au făcut că nu au dat curs „invitației” perfide a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Rușine și rectorului David, că doar malversațiunile acestea nu s-au făcut fără participarea sau știrea lui!

  19. Oricat ati intoarce-o, taranelul n-are moaca de doctor in stiinte!

  20. „Bode a plagiat, dar cumva e vina lui Kovesi, deși Kovesi nu a plagiat”
    -logica bolnavă a PNL

  21. Sunt dezgustătoare lăturile postacice de mai sus, când pentru orice om de bun simț e clar că ce a făcut femeia asta e lucrul corect, iar ce a făcut somniferul națiunii e plagiat, sau furt, ca s-o zicem pe aia dreaptă.
    Eu fac pariu că dacă îl pune cineva pe Bode să facă un rezumat de două pagini A4 la măreața teză nu e în stare să înșire nici măcar ideile principale.
    Hoții și inculții dreac!

  22. Evident ca a refuzat. Au vrut sa o tarasca cu ei in mocirla. Iar pseudopsihologul David, pentru promovarea coruptiei in UBB, a fost uns corespondent la instititutia basinosilor ceausisti, „Academia” Romana.

  23. si ce sa caute alaturi de gandac ala care fura tricouri cand era student ? (declaratie marius oprea).