G4Media.ro

Primarul Mihai Chirica le cere directorilor de școli din Iași să facă…

Sursa foto: Unsplash / Julian Hochgesang

Primarul Mihai Chirica le cere directorilor de școli din Iași să facă economii la consumul de agent termic și anunță controale. Sălile de sport nu vor mai folosite în afara activităților școlare

Primarul Iașului, Mihai Chirica, a cerut, luni, directorilor de unități de înnvățământ din municipiu să facă economii, în vederea scăderii consumului de energie electrică și termică. Edilul a declarat, în cadrul ședinței de Consiliul local, că vor începe controale în școlile din municipiu pentru a se verifica dacă au fost luate măsurile necesare pentru ca facturile la utilități să fie mai reduse, transmite Rador.

Primarul Mihai Chirica a mai adăugat că, în acest moment, nu sunt înregistrate probleme în alimentarea cu agent termic a unităților școlare, acestea beneficiind de căldură de la CET 1 Iași.

„Rugămintea mea cea mai mare pe care am să o reiterez printr-o scrisoare către unitățile școlare, trebuie să începem să economisim și mai mult. Am văzut câteva aspecte care au apărut și în alte state europene, cum ar fi, de exemplu, utilizarea unităților școlare doar pentru școală. O să suspendăm sălile de sport în afara activității școlare și celelalte /săli/ pe care ei le mai închiriau, pentru că nu vor putea niciodată recupera din chirie cât costă încălzirea unei săli de sport sau cât costă încălzirea unor spații. Nu sunt deocamdată și nici nu întrevăd probleme în aprovizionare cu energie termică în unitățile școlare din municipiul Iași”, a afirmat Mihai Chirica.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Același om … primărie nu are bani pentru:

    – hârtie igienică in scoli
    – saci de gunoi în scoli
    – creta/markere in scoli
    – hârtie pentru imprimante

    Dar are bani să pună gazon in toate locurile inutile ( spatele unor blocuri, etc) in oraș

    O mizerie …

  2. In schimb avem bani pentru beculete…..etc.

  3. Foarte bine, domnule Chirica! Nu lasati analfabetismul sa plece din Iasi! Bai bine mai dati banii la echipa de fotbal, ce atata scoala. Astia cu scoala nici macar nu va voteaza, ‘rati ai… Vedeti ca vine ciolacu (altul pe care nu l-a interesat si nu-l intereseaza scoal) prim ministru si este momentul sa va intoarceti la mama PSD.

  4. Asta e mai prost decat noaptea polara. Lasa in mm copiii la scoala cu caldura cu tot. Opreste tu luminitele alea de craciun si alte prostii. Fa economie pentru copii. Cum ai vrea un director sa faca economii? Tot el va raspunde daca copiii se imbolnavesc si lipsesc de la scoala sau pentru ca nu pot invata in conditii inumate. Ai putea digitaliza primaria aia sa nu mai fie 300 de functionari care dorm pe ei si sa mai dai afara din ei. Si asta este o economie importanta. Sau sa iti concediezi fotograful. Nu are nimeni nevoie de pozele tale zilnice cu ce faci tu prin oras. Exista jurnalisti pentru asa ceva