G4Media.ro

Polonia declară statul rus ”regim terorist”: ”Rusia trebuie învinsă și lipsită de…

foto: Seim Polonia

Polonia declară statul rus ”regim terorist”: ”Rusia trebuie învinsă și lipsită de posibilitatea de a mai pune în pericol existența vecinilor săi”

Senatul Poloniei a adoptat în unanimitate o rezoluție prin care a declarat Rusia ”regim terorist”. Polonia devine astfel a patra țară europeană care declară oficial Rusia stat terorist, după Lituania în luna mai, Letonia în luna august și Estonia cu două săptămâni în urmă, transmite RFI România.

În rezoluția Senatului polonez se spune că pe lângă distrugerile de o amploare fără precedent în ultimele opt decenii provocate Ucrainei, Rusia de astăzi ”se aseamănă cu Imperiul Otoman”, fiindcă ”răpește copii pe care mai târziu îi va transforma în ieniceri”. În rezoluție se vorbește, așadar, despre deportările a zeci de mii de civili, în special copii, spre regiunile periferice ale actualului imperiu. În textul rezoluției, regimul lui Putin este comparat cu hitlerismul și stalinismul.

Partea și mai provocatoare a textului rezoluției declară că ”Rusia trebuie învinsă și lipsită de posibilitatea de a mai pune în pericol existența vecinilor săi”, iar unul din instrumentele ce vor trebui aplicate pentru a pedepsi Rusia va trebui să fie Curtea Internațională de Justiție și un tribunal specializat pentru crimele de război comise de Rusia. Polonia însă nu vrea să se limiteze la acest mecanism internațional care ține mai degrabă de o perspectivă medie și chiar lungă. De altfel, încă în luna ianuarie, adică până la reînceperea invaziei, Sejm-ul polonez a adoptat deja o rezoluție care condamna Rusia pentru încălcarea dreptului internațional și invita comunitatea internațională încă din ianuarie să susțină Ucraina.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

25 comentarii

  1. Astia da, au sange in instalatie! Bravo lor!

    • Turmentatule,
      Ai o mamă foarte p.r.oa.stă !
      Dorința de libertate, verticalitatea îți lipsesc complet. Ești un sclav.

    • Tur.mentatule,
      Ai o mamă foarte p.r.oa.stă !
      Dorința de l.i.bertate, vertic.alitatea îți l.i.psesc comp.let. Ești un s.c.lav.

    • Polonezii se joaca cu cru gol pe langa -la sculat@

    • Trotinetistule, vezi intai de carnitza ruseasca de civil care a ajuns in cantitati industriale pe tocatorul din Ucraina. Nu are Rusia atatia civili cati soldati poate avea Europa libera, daca isi pune mintea.

    • deci tu, trotinetistule, care aperi un dictator vorbesti de libertatea de exprimare :))))))))))))))
      ia exprima ma tu liber in rusia, vezi cum cazi de la etaj instant. stai rau de tot cu logica. dar de la repetenti ce sa ceri….

  2. Numai razboi ,razboi sunt cuvinte la ordinea zilei . Nimeni nu vrea pace pentru că este dăunătoare intereselor SUA . Din aceste declaratii simple vedem de fapt că ei fac parte din război sunt combatanti directi . Oare viata asta nu ne-a invatat că trebuie să fim intelepti si atunci cand cineva ,, o ia pe arătură ” să nu-ti pui mintea cu el si să demonstrezi că esti mai civilizat , mai bun si mai intelept . Germania a ucis milioane de oameni, SUA a ucis cu bună stiintă a efectelor bombelor atomice si….am castigat ceva . Hai să gasim solutii pasnice pentru că ele sunt si cu totii stim că nu se doresc. Ucrainienii trec printr-o dramă totală , dar dacă SUA nu intindea coarda prin NATO si inainte de 24februarie nu le dădeau cu tifla Rusilor la propunerea de negociere privitoare la aderarea NATO toate lucrurile ar fi fost la locul lor .

    • Adica daca ma supar ce faci tu in casa vin peste tine si te bat?
      Ce este cu mentalitatea asta de bombardier?

    • corect, daca usa si nato stateau capra la cererile betivilor muscali de a controla si subjuga tari suverane…toate erau la locu lor…gandire dă sclavete…libertate zero, demnitate zero…😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    • Turmentatul și OIO, 2 extremiști ipoc.r.iți în direcții diferite ! P.rimul e de stânga sovietică, al doilea de stânga „p.rogresistă”.

    • @mario 3
      Ai ramas inca in comunism, altii decid pentru tine ce sa faci la tine in casa si asta ti se pare normal. Mie nu.

    • Lasă draq gargara putinista,”extinderea NATO ” și alte vrajeli. Și ce făcea
      NATO,ataca o putere nucleară?
      Nici măcar tătucul vostru nu mai știe exact de ce a atacat Ucraina.
      În 7 luni ,a dat mai multe explicații ,toate le fel de aiuritoare.
      Extinderea NATO(și tocmai a provocat o noua extindere),protejarea vorbitorilor de rusă( și până acum a ucis mii dintre ei și tocmai îi înrolează forțat și vor mai muri câteva zeci de mii) ,denazificare(regimul său e definiția nazismului) iar la un moment dat a avut un moment de sinceritate și a recunoscut că e un război de cucerire în stilul anilor 1700.
      De cate ori a apărut un nebun cu armata și a încercat cucerirea Europei a fost nevoie de un război care să îl distrugă înainte de a fii pace.

    • @Bogdan
      Bine zis.
      Ai uitat-o pe aia cu exorcizarea ucrainenilor, mai recenta.
      Ca sa ne dam seama ce mic pret pun Putin si banda lui pe inteligenta supusilor…

    • Consiliul de Securitate al Rusiei a început să vorbească despre „desatanizarea” Ucrainei

  3. Rusia trebuie împinsă inapoi la ea în cocină și ținută acolo până se civilizează. P.robabil pentru totdeauna.

  4. Comentariile arata nivelul de cunoștințe și cultura general al celor care le fac.

  5. Băi da ce pacifiști au devenit sclavetzii putinisti de când și-o ia Rusia rău de tot în bot,iar lumea civilizata ii marginalizează și rupe legăturile cu ei.
    E nevoie de pace,e foarte simplu,Putinstanul își retrage gloata de violatori,eliberează civilii deportați,plătește daune pentru pagubele făcute și gata. Daca nu treceau ei granita,nu aveam război în Europa. Dar pe măsură ce i se apropie ceasul,Putin nu mai vrea doar să își facă prietenii miliardari din banii sclavilor mujici ci se visa mare cuceritor de teritorii.Va rămâne totuși o figură marcantă in istorie: ăla care a distrus o „superputere” militară și economică pentru a ocupa două județe într-o țărișoara vecină,nu mulți proshti ar fie reușit asta.

  6. „ultimele opt decenii provocate Ucrainei,” sau „ultimele opt LUNI provocate Ucrainei”…
    Translate copy/paste? Asta se numeste jurnalism profesionist?

    • „distrugerile de o amploare fără precedent în ultimele opt decenii”
      Mai citește încă o dată,au uitat ei să pună o virgulă,dar dacă citești și gândești simultan(nu e foarte greu) vei înțelege că se condamnă distrugerile din Ucraina,care nu s-au mai întâmplat în Europa de la WW2.

    • Cand facy copy, selecteaza toata fraza, sau macar o propozitie intreaga, ca sa stim ca ai inteles ceva (sau macar ca te-ai straduit):
      …” pe lângă distrugerile de o amploare fără precedent în ultimele opt decenii provocate Ucrainei”

  7. Și care e știrea? E de bun simt ca un regim care ataca infrastructura civilă și civili sa fie declarat terorist.

  8. Toți shobolanii putinisti închiriați,au părăsit barca(cursul rubla-dolar le-a tăiat avântul). Au mai rămas aia foarte proshti,gen Trotineta,care nu se sfiesc sa halească că.cat sovietic zilnic pe salariu de pensionar paznic la supermarket.Tasteaza amaratul cate 14 ore zilnic la orice articol legat de Ucraina,toată pagina rade de ta.mpeniile pe care le debitează dar el merge înainte că soldatul rus,parcă așa era expresia.Cultura românească va avea doar de câștigat când va deveni soldat rus cu acte în regulă.

    • Maicaaa….hai ca m-ai scos din tatani cu zicerea ta pacifista! Adica, daca unu iti sparge usa de la casa cu toporu’ si-ti zice ca bucataria si baia sunt ale lui ca asa vrea muschiuletul lui de „toporist”, tu, dotat fiind numai cu trotineta si mai esti si turmentat, ii faci loc si faci pace? Ce sa zic, asta-i spirit de supravietuire specifica numai unor animale inferioare, ca altele lupta pana la capat. Presupun ca esti adeptul „capul plecat, sabia nu-l taie”, da, a functionat si functioneaza la nivel de supravietuire cu orice pret, mai ales cu pretul demnitatii, daca-l ai……

  9. Corect !

  10. Bravo! Asa trebuie etichetati talharii mujici