G4Media.ro

Comisia Europeană a autorizat plata primei cereri din cadrul PNRR, ce aduce…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comisia Europeană a autorizat plata primei cereri din cadrul PNRR, ce aduce României 2,6 miliarde de euro. Cererea a fost depusă în luna mai

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a anunţat sâmbătă că executivul UE a autorizat plata primei cereri din cadrul PNRR, ce aduce României 2,6 miliarde de euro, potrivit News.ro. Prima cerere de plată, trimisă de România în luna mai, a cuprins cele 21 de ţintele şi jaloanele aferente trimestrului IV din 2021.

Odată cu transmiterea cererii de plată, au fost transmise Comisiei toate documentele justificative privind îndeplinirea satisfăcătoare a ţintelor şi jaloanelor, aceasta fiind o condiţie obligatorie. În total au fost încărcate în sistemul electronic al Comisiei 180 de documente justificative aferente jaloanelor/ţintelor incluse.

Următoarea cerere de plată pentru decontarea fondurilor alocate României prin PNRR va avea o valoare totală de 3,2 miliarde euro din care 2,1 milioane euro sprijin financiar nerambursabil şi 1,09 milioane euro sprijin sub formă de împrumut şi vizează îndeplinirea a 51 de jaloane/ţinte aferente trimestrului I 2022 şi trimestrului II 2022.

România beneficiază de o alocare de 29,18 miliarde euro pentru implementarea PNRR, din care granturi în valoare de aprox. 14,24 miliarde euro şi împrumuturi în valoare de 14,94 miliarde euro. Pentru implementarea PNRR, România a încasat deja două tranşe de prefinanţare în valoare cumulată de aproximativ 3,79 miliarde euro, în decembrie 2021 şi în ianuarie 2022.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Șo pe ei !

  2. Lista cu toate firmele si indivizii in conturile cărora ajung, final, banii din PNRR.

  3. Hai cu lista! Hai cu standardul transparența in practica!

    Evident ca vor fi contractate firmele si profitorii individuali care vor încasa 80% din fonduri fără sa facă nimic!
    Apoi vor fi cei câțiva care vor primi doar 20% din fonduri (valorea contractului) ca sa realizeze 100% din livrabilele si jaloanele pentru care se face plata, înjurând in sinea lor ca sistemul ma.fiot este construit in așa fel încât sa se atribuie mereu si exclusiv contractele doar firmelor de casa / căpușa care își rețin 50-80% din valoarea contractului fără sa faca nimic!

    Sistemul mafiot euro.pean creat înadins fără criterii corecte de acces la fonduri / licitații, fără mecanisme de control relevante si fără transparentizare pe contractele dintre stat si firmele căpușa si toate contractele acestor firme căpușa- continua sa îmbogățească marii cor.upti si ma.fia, așa cum a făcut-o si prin POCA si POSDRU!

  4. Unde putem găsi o listă care să conțină „țintele și jaloanele”? Să vedem pe ce se duc banii?

  5. Foarte rau! PNRR inseamna bani de furat, deci ustimularea coruptiei.

  6. Când au un guvern competent normal că vin banii. Vă dați seama ce eforturi s-au făcut pentru a scoate scena bun din catastrofa făcută de Ghinea -USR. Din păcate bunicii noștri au rămas cu pensiile tăiate de USR! Poate reușește Ciucă să schimbe ceva!

  7. Și ce face?îi ia la bulău pe toți ?faci un calcul ,nu 600 de politicieni,500 ori 33 de ani plus 5-6 rude puse la Ciolan, cât face?25 miniștri ori 33 de ani plus 5-6 rude puse bine, cât face?primari ,3600 odată la patru ani,plus 3-4 rude puse bine,cât face?rămâne țara goală!!!