G4Media.ro

CNN: Un grup de mercenari ruși construiește o fortificație antitanc în lungime…

captura CNN/ via RIA/FAN

CNN: Un grup de mercenari ruși construiește o fortificație antitanc în lungime de aproape 2 km, în apropiere de orașul ucrainean Hirske, ocupat de ruși

Publicând imagini din satelit ale Maxar Technologies, CNN informează că un grup de mercenari ruși construiește o fortificație antitanc, în lungime de aproape 2 km, în apropiere de orașul ucrainean Hirske, ocupat de Rusia.

Fortificația din estul Ucrainei este formată din patru rânduri de piramide de ciment care, speră rușii, vor opri orice vehicule și tancuri ucrainene să se deplaseze spre est. În spatele fortificațiilor antitanc se află un șanț mare. 

Imagini suplimentare din satelit de la Agenția Spațială Europeană arată că săparea tranșeelor s-a desfășurat în două părți: prima secțiune a tranșeelor a fost săpată începând cu 25 septembrie, iar a doua secțiune a tranșeelor a fost săpată cândva între 30 septembrie și 5 octombrie. 

captura CNN

Două instituții media rusești au realizat un reportaj de la locul fortificației, pe care l-au numit „Linia Wagner”, făcând referire la Grupul Wagner de mercenari ruși. Zvedza TV, organul de presă al armatei ruse, a declarat că este vorba despre o „a doua linie de apărare” în cazul în care ucrainenii ar încerca să pătrundă în zonă.    

Deși fortificația ar putea ajuta la apărarea împotriva unui atac frontal, nimic nu împiedică forțele ucrainene să se deplaseze pur și simplu în jurul fortificațiilor, care se întind pe o distanță de doar 1,6 kilometri sau puțin peste o milă.

RIA/FAN, un tabloid rusesc, a publicat miercuri o hartă în care susținea că grupul Wagner va continua să își construiască „linia” până când se va întinde spre est de la granița ruso-ucraineană până la Kreminna, iar apoi spre sud până la Svitlodarsk.

O analiză a hărții realizată de CNN a arătat că o fortificație atât de lungă s-ar întinde pe aproximativ 217 kilometri, adică aproximativ 135 de mile. 

Imagini suplimentare din satelit analizate de CNN nu au arătat că ar exista alte construcții de-a lungul presupusei traiectorii a „Liniei Wagner”.

Nu este prima dată când Grupul Wagner a folosit tranșee pentru a-și fortifica pozițiile. În 2021, grupul de mercenari a construit aproximativ 40 de mile, adică peste 70 de kilometri, de tranșee în deșertul libian pentru a opri atacurile terestre asupra pozițiilor lor de acolo. 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

  1. Se vede disperarea rușilor. Astea sunt strategii de acum 100 de ani!

    • Rusia ta a fost 9 ani în Afghanistan și ați fost înfrânți acolo cu rachete Stinger americane. De ce te lauzi cu eșecurile Rusiei tale?

  2. Deci așa se numesc acum zidarii și betoniștii, mercenari? Strategia este pe cât de veche, pe atât de proastă, pentru că este inutil să construiești astfel de fortificații dacă nu ai capacitatea să le și aperi.

  3. Aceasta demarcare este HOTAR de GRANITA intre Rusia si Ucraina,daca va mai exista si la anul.

  4. Se vede din satelit că istoria Rusiei s a scris la Kremlin ,despre Kremlin,doar de Kremlin….Dincolo de zidurile lui mujicii au fost fripți la creiere si se impotriveau până si la construcția cailor ferate ca fiind dușmanul lor capitalist.De la Ivan,Ecaterina, Petru,lenin,stalin,Hrusciov, Eltin,Putin ….
    A mai fost o linie celebră de apărare prin Franța ce a fost ocolită de invadatori si mai târziu a fost folosită impotriva invadaților…