G4Media.ro

Motociclist „înghețat” pe Transalpina / A pornit la drum cu haine de…

Sursa foto: Monitorul de Cluj

Motociclist „înghețat” pe Transalpina / A pornit la drum cu haine de vară și a intrat în hipotermie / ”A încercat să treacă Transalpina cu haine de 25 de grade”

Un motociclist aflat pe Transalpina a avut nevoie de ajutorul salvamontiștilor, după ce a plecat pe traseu în haine de vară. Întâmplarea a fost relatată de șeful salvamontiștilor gorjeni, relatează Monitorul de Cluj.

Un motociclist plecat pe Transalpina în haine de vară „a înghețat” odată ajuns la o altitudine mai mare și a cerut ajutorul salvamontiștilor, scrie Adevărul. Bărbatul a intrat în hipotermie. S-a întâmplat la prima ninsoare înregistrată în munții Parâng, în urmă cu aproximativ două săptămâni.

„A înghețat în timp ce mergea cu motocicleta pe Transalpina. A intrat în hipotermie și a spus că nu se aștepta la așa ceva, pentru că am plecat de la o temperatură de 25 de grade Celsius. A încercat să treacă Transalpina cu haine de 25 de grade. Au fost colegii mei și l-au recuperat, pentru că nu mai putea să continue“, a spus Sabin Cornoiu, președintele Salvamont România, la o emisiune radio.

Acesta a spus că cei care vor să meargă în zonele montane trebuie să fie pregătiți, în această perioadă, și pentru temperaturi extrem de scăzute.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Inca un viitor donator de organe in acțiune.

    • Statistic accidentele sunt de 2 ori mai multe fata de masina. Daca esti fricos nu mai iesi din casa, exista riscul sa dea peste tine o baba care alearga dupa patrunjel.
      Recomandat este sa lingi o icoana inainte sa iesi, faci 3 cruci si scuipi in san ca jucatorii de fotbal care intra pe teren!
      Eu am renuntat la masina si am trecut pe motor, nu vad rostul unei masini in Bucuresti.
      Ma duc sa vad Transalpina la vara nu tin neaparat sa o vad iarna…

    • Da, dar in caz de accident masina in general nu se rastoarna si nici nu zbori pe geam.

  2. Iarna nu-i ca vara.

  3. Unul din milioanele de cocalari ce populează România capitalistă.