G4Media.ro

EXCLUSIV Compania de stat Nuclearelectrica: cumuluri uriașe de pensii-salarii, între 40.000 de…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

27 comentarii

  1. Grebla care, impreuna cu sotia sa, faceau propaganda georgista? Acel Grebla? Nu cred…

  2. PSD! Nu uitați de ce trebuie să munciți pe bani puțini ca să trăiască bine exemplarele astea!

  3. Și?? Nu a declarat Bolojan că nu se rezolvă nimic, nu se acoperă gaura din buget dacă se taie instant cu 70% aceste indemnizații/salarii uriașe? Deci, degeaba le prezentați, băieții vor continua să încaseze saci de bani , cel puțin pentru o perioadă. La muncă, avem taxe de plătit!

  4. Poate se uita cineva si la Transelectrica. Acelasi jaf la toate aceste companii de stat. Oamenii astia nu mai au nicio limita, sa ajungi sa te joci cu centrala nucleara deja este extrem de grav. Si acum vor sa ne ingroape ca sa traiasca ei bine. Dl Bolojan a pornit in directia gresita, tensiunea si ura stapanesc societatea iar ei nu simt nimic. Jaf jaf si iar jaf..

  5. Nuclearelectrica: cifra de afaceri adica incasari 4 miliarde profit 1, 7 miliarde
    Hidroelectrica: cifra de afaceri 9,6 miliarde, profit 4 miliarde
    Tarom: incasari de 1 miliard, profit minus 87 milioane, aici bataia de joc la adresa noastra atinge cote maxime. Sorine, ce zici baiatule, ca esti „top” la gestionat companii neprofitabile!
    Transgaz: incasari 2 miliarde, profit vreo 400 milioane, rotunjit.
    Romgaz: incasari vreo 8 miliarde, profit doar 3 miliarde
    Salrom: incasari 450 milioane, profit 100 milioane si noi gasim doar sare de mare la supermarket.
    Metrorex: incasari 1 miliard, profit cu minus 100 milioane
    Portu Constanta: incasari 400 milioane, profit 256 milioane.
    Posta: incasari un miliard juma, profit 14 milioane.
    Loteria: incasari un miliard, profit 200 milioane.
    CNAIR: incasari 2 miliarde, profit 37 milioane.
    Monetaria: incasari 100 milioane, profit 7 milioane pe 2023, ca pe 2024 n-au catadicsit sa-si depuna bilantul. Faceti voi dintr’-astea si vedeti ce se intampla.
    Si ca fapt divers, orice microintreprindere care e activa de ani, cu cifra de afaceri peste 50000 de euro si care declara profit de maxim 10000 lei ani la rand. Aici au loc jonglerii cu TVA si alte metode de „optimizari”.
    500 deputati si senatori, pe multi nici nu-i cunoastem, cu toate cheltuielile forfetare.
    Sate cu drumuri de pamant si fara trotuare ca la 2 mai, dar care investesc in sali de spectacole si mult prea multa”asistenta sociala”.
    Adunati putin cu putin si ies 30 de miliarde si intelegem toti pentru ce trebuie sa platim taxe mai mari, pentru a sponsoriza in continuare baietii destepti.

  6. Daca statul ar deține doar 49% din SNN, Romgaz, Hidroelectrica, etc, toate aceste probleme ar fi rezolvate.

  7. De ce oare ne miram de aceste abuzuri la scara mare care se petrec la tot pasul in Romania? Nu alegem noi consecvent de 35 ani incoace psd/pnl la putere?
    Iar acum ne agatam ca de o speranta de haur, varianta extremista a aceluiasi psd.

  8. SNE are dublu numaru de angajati necesari, jumatate stau degeaba si incaseaza salariul, jumatate le scoate si celorlalti salariul si pensia. Situatia e si mai grava la SNN sediul central unde toti stau degeaba, sunt numai pile de la diversi. Acolo sunt numai pile, familii cu soti, nasi, rude si amante.

  9. E acelasi mecanism facut de 35 de ani incoace, dupa ce fac praf totul, fura pana la faliment partidul tara isi schimba numele PSD -> AUR, PNL vede ca smecheria merge ca na’ romanu’ are memoria unui peste tamp asa ca PNL se transforma si el in PSD, ce sa mai muncim, ii tampim p-astia pana mor, stam si huzurim pe spatele lor, tara smecherilor mafioti …

  10. Pentru ăștia trebuie să fim solidari. Încep să regret votul din 18 mai.

  11. Unora li se taie, altora li se rupe!

  12. Din păcate domniile lor sunt acoperite de lege și este revoltător că se întâmplă acest lucru.Auzim de multe ori că e legal,dar nu-i moral și mergem mai departe cu morala lupului din pădure.De ce nu schimbăm legea,de ce nu revizuim Constituția la nevoie?Clasa politică ,prin voința majorităților politice din decursul timpului,reprezentate în parlament și guvern (adică PSD-PNL-UDMR-ALDE)au fost părtașe la această jefuire a banilor publici de către companiile naționale și regiile naționale la care statul este acționar,prin ministere de profil sau altfel.De ce nu se revizuiește Constituția pentru a se înscrie negru pe alb în ea că dreptul la pensie operabil efectiv din sectorul public ,bugetar conduce la încetarea oricărui raport de muncă în acest sector(deci beneficiarul lui poate să lucreze doar în sectorul privat)?Niciunul din partide nu a pus pe prim plan necesitatea revizuirii Constituției,veche din 1991,când abia ne despărțisem teoretic de comunism?Și aceasta a permis CCR(fiul fostului judecător de la această înstituție Toni Greblă fiind angajat la CNE Cernavodă,fără îndoială pe fundalul notorității tatălui) să declare neconstituționale toate inițiativele legislative ,făcute de-a lungul timpului ( nu multe dealtfel) de interzicere a cumulului salariu-pensie de la stat sub pretextul că ar fi afectat dreptul la muncă.Niciun partid nu dorește revizuirea Constituției, ci doar se acoperă cu deciziile CCR pentru a-și proteja interesele clientelare ale membrilor săi și a jefui bugetul de stat.Poate o nouă majoritate în CCR ar schimba astfel de practici,dar nu aceasta este soluția de substanță,ci revizuirea Constituției.

  13. Și apoi se impune modificarea de urgență a legii pentru toate companiile și regiile ori societățile naționale la care statul e acționar printr-un minister sau altfel ,în sensul că tot ceea ce hotărăsc ele prin adunarea generală,consillile de administrație, contract colectiv de muncă , conducere să fie negociat cu guvernul , reprezentat de primul ministru, iar acolo unde statul este acționar majoritar să aibă aprobarea guvernului,prin primul ministru,altminteri să nu poată produce efecte juridice.

  14. Și să se prevadă cerința studiilor de specialitate concret definite pentru fiecare post,inclusiv pentru management și aceste cerințe legale și echitabile ,inclusiv organigrama să fie negociate și/sau aprobate de guvern prin primul ministru.

  15. Schemele descrise în articol nu au fost inventate de Nuclearelectrica!
    Există și la Compania Municipală Termoenergetica București.

    E adevărat că la Termoenergetica nu se învârt banii de la Nuclearelectrica dar e aceiași schemă josnică de tocare a banilor.

    Pentru schema pensionarilor mentori „mentoratul” a fost inclus de câțiva ani și în Contractul Colectiv de Muncă la Termoenergetica.
    Îi clar un aranjament oneros la nivel național între sindicate și partidele aflate la putere.
    Uite mentori aici, transpartinici, cu sprijin pe filiere PSD+PNL+USR:
    Stoica Ioana – cumul de pensie cu funcții în Termoenergetica și în Radet, la ani de la faliment, salariată și consilier general CGMB Primăria București, reprezentant în AGA la Compania Municipală Energetica Servicii, etc. Sindicalistă, lider cel puțin în Sindicatul Termoenergetica și în Sindicatul Radet.
    Haritonovici Tania – cumul de pensie cu funcții în Termoenergetica și în Radet, la ani de la faliment. Administrator special la RADET București după faliment în 2020-2022. Director general la C.M. Energetica Servicii și cine știe prin ce alte consilii și companii.

    Atenție, vorbim doar de ultimii 5 ani. Și doar două exemple. Îs poate zeci la cei peste 3000 de angajați ai companiei din care sute de șefi și activiști de partid fără îndatoriri.

    • Schema cu angajări pe determinată care se definitivează prin concursuri trucate se practică de la înființarea companiei municipale. Totul îi coordonat atent de perechea de la resurse umane Mănescu Maria și Jitaru Violeta îmbătrânite’n rele de pe vremea PDL-PMP.

    • Dacă legea le tot permite lor să ne calce în picioare, măcar să expunem toți impostorii ăștia netrebnici.

  16. Dar verificati si cum a obtinut diploma de inginer Silvia Nae, dupa cati ani, mai bine de 10, de la inceperea facultatii, abia dupa ce tac’su a devenit director la CNE. Sa nu mai vorbim de slaba ei pregatire si de subiectele primite de insusi logodnicul sau, coleg cu ea de departament in prezent. Asta ca tor zice tacsu ca el nu e implicat….direct:))))))

  17. Si fostii directori, unde apar in articol? Pensionati si reangajati la Kinetrics ca spioni ca sa dea informatii confidentiale? Bucur, Serbian, A. Mihai etc? Astia care neamuri au angajate acolo si pe ce salarii? Cine a comandat acest articol daca de ei nu se leaga nimeni?

  18. Costin Antonie nu doar ca nu are diploma, dar sa imi spuna mie cineva cum face el facultaye de inginerie la zi cand el.e angajat full time?! In plus, el a terminat dubios si singurele studii pe care le are. Tot el este macho care a aranjat angajarile unor tinere contra unor servicii intime iar de la altele a obtinut servicii cu amenintari. El e unu dintre aia care ia spaga celor nou angajati.

  19. Dar de SNN ati auzit? Stiti ca de 10 ani incoace si-au dublat nr de angajati fara sa aibe obiectul muncii? Daca la CNE e buleala cu pilosii ce sa mai vorbim de SNN. 99%dintre ei nu sunt competenti, au picat testele la cursurile periodice obligatorii pe care le dau angajatii la CNE si de atunci dau testele doar online cu subiectele langa ei

  20. Sa vedeti listele de prime, aceleasi neamuri de cativa ani ! Sunt unii cate 7-8 din aceeasi familie ca doar nu era să rămână vreo rubedenie pe afara. Nu conteaza ce stii, conteaza cine te recomanda! Oamenii buni sunt adevarati sclavi ca sa tina in spate toate secaturile societatii! Fabrica funcționează foarte bine cu 7-800 de persoane! In rest sunt de umplutura! Se creeaza posturi cand mai apare o sotie, o amanta etc

  21. Copie la indigo și în Portul Constanța la CN APMC unde Directori pensionari cumulează pensie, venituri grase de la buget printr-o găselniță de numire interimară pe baza contractului de mandat și cu rude angajate pe poziții călduțe de conducere.
    Să tot cumulezi venituri grase numai de la buget. Și exemple sunt la tot pasul în port. Prostimea ,marea masă , trebuie să suporte tăieri, creșteri de taxe și prețuri când pot fi luate cu adevărat măsuri care să oprească cumul de venituri pentru ei și neamurile lor. Vedeți și contractele cu valori imense care pot fi stopate și ar aduce economii serioase . Nu puneți în cârca oamenilor care muncesc aberațiile astea. Luați măsuri care să reseteze sistemul.

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.