G4Media.ro

64 de castele, vile și apartamente de lux ale oligarhilor ruși, vizate…

sursa foto: Pixabay

64 de castele, vile și apartamente de lux ale oligarhilor ruși, vizate de Franța pentru confiscare

Franța își intensifică vânătoarea de oligarhi ruși. Ministerul Economiei și Finanțelor a adăugat o duzină de proprietăți pe lista imobilelor înghețate din teritoriu, potrivit informațiilor publicației Le Point, citată de Rador.

Acum, sunt vizate 64 de proprietăți situate în Paris, în Alpi, pe Coasta de Azur şi în Țara Bascilor sau în Indiile de Vest. Cotidianul explică că acestea reprezintă un total de 700 de milioane de euro pe baza prețului de achiziție al diferitelor proprietăți, deci fără a ține cont de creșterea prețurilor imobiliare. Valoarea acestor bunuri este, se pare, mult mai mare.

Printre cei vizați se numără celebrul Roman Abramovici, dar și Viktor Rashnikov, acționar majoritar al unuia dintre cei mai mari producători de oțel din lume și oligarhul Arkadi Rotenberg.

La Paris, în arondismentul 7, clădirile sunt vizate în special de serviciile fiscale franceze. La colțul dintre Rue de Solférino și Quai Anatole-France, acestea au servit cândva drept sediu european al grupului Pernod-Ricard. Achiziționat între 2012 și 2013 pentru 29 de milioane de euro și transformat în apartamente rezidențiale, ansamblul imobiliar ar putea valora acum peste 100 de milioane de euro.

În spatele celor patru proprietari de societăți civile imobiliare (SCI) ai complexului se ascunde un singur bărbat, un anume Aleksei Viktorovici Kuzmitşev, un miliardar apropiat de Vladimir Putin a cărui vilă din Saint-Tropez a fost și ea confiscată. Bărbatul este acționar al Alfa Group, un conglomerat financiar-industrial privat esențial din Rusia.

De asemenea, sunt afectate de această nouă listă mai multe apartamente din aceeași clădire din Neuilly-sur-Seine, deținute de Olga Aiziman, fosta soție a fondatorului aceluiași grup Alfa, estimate la peste zece milioane de euro, sau Château du Clos-Renard, în Yvelines, proprietatea fiului unui deputat rus. Pe lângă aceste proprietăți înghețate, serviciile fiscale au vizat și iahturi, cargouri, elicoptere, opere de artă și active financiare, în valoare totală de 24 de miliarde de euro.

Traducerea Rador: Rodezia Costea / sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. La Abramovici și Rotenberg … wink wink … nu e voie.

  2. rusii trebuie sa conteste in instanta aceste acte de FURT

    chiar sunt curios cum vor explica judecatorii fracezi, englezi, CEDO si cei americani dreptul de a lua proprietatea unui cetatean privat pt ca guvernul acelui cetatean ar fi atacat o alta tar.

    • Sa se duca Putin să facă cererea de dare în judecată în persoană. Că poate au și cei de la Haga sa îl întrebe una alta. Ai după aia sa judece și „furtul”. Mai Mihailovici, mai

    • Nu e FURT olig0frene, e OPERATIUNE SPECIALA.

    • in ce instante? ca in rusia sigur nu. iar in tarile unde se intampla, stai calm ca s-au asigurat ca au voie sa faca asta inainte sa o faca. astia nu sunt ca rusii, intai trag si apoi intreaba.

    • Judecatorii francezi au acum baza legala, postacule rus.

  3. Sunt francize. Ar putea in schimb sa le acorde PJ romanesti care au cumparat francize Lukoil si Gazprom francize Petrom cu titlu gratuit timp de doi ani.