G4Media.ro

238 de biblioteci din România au fost desființate anul trecut

238 de biblioteci din România au fost desființate anul trecut

Bibliotecile clasice, cu mii de volume publicate în diverse ediții, înșirate pe rafturi, puse pe domenii, autori sau specializări, pierd tot mai mult teren în fața valului de filme, conținut digital/online, e-book-uri. În 2017, mai erau 9.594 de biblioteci publice și private, naționale, județene, comunale, orășenești, specializate sau școlare, arată datele Institutului Național de Statistică. Față de 1990, când mai aveam 16.665 de biblioteci, scăderea este de 42,4%. Scăderea populației a depășit 13% de la Recensământul din 1992 până în 2017.

Foto: Pexels.com

Citește tot articolul pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. Se pare ca au ars si cartile…

  2. Da, românii dădeau buzna să împrumute și să citească, fondul de carte era insuficient pentru a astâmpăra setea de cunoaștere a românilor cititori. Văzând acest lucru, alde Dragnea și ai lui au dat ordin să se închidă cât mai multe dintre biblioteci să mențină în obscurantism ”turma” de (ne)votanți !

    • Nu știu când dădeau buzna romanii la biblioteci. Poate acum vre-o 20 de ani. In era internetului te miri dacă știu să citească unii dintre noi.

  3. PSD vrea votanti prosti, NU oameni informati!

  4. Cel mai probabil devin advocatul ghiavolului daca spun ca de fapt printul s-a si predat formatului „electronic”. Dar ca unul care de la print a capatat dorinta de a afla raspunsuri chiar va-nteleg supararea. Numai ca trebuie sa fim realisti. Pot fi de acord ca fosgaiala paginilor de ziar/carte la care se adauga mireasma intepatoare (la ziarele proaspete) si/sau dulce-amaruie (in cazul cartilor vechi) n-are egal in digital. Dar… acestea sunt „decat” formale”. Fondul/continutul primeaza… aaaa… da, ma refeream la principii de care altii se prevaleaza cand „legifereaza” si de care tin cont cand guverneaza. Sigur ca nu m-am referit la alde infractori neaosi si nici macar la (re)fomi’sti-de-trista-amintire. Hai ca bilbio… lazile-cu-„maculatura” le scanezi… dar cand inchizi scoli si spitale motivand ca n-ai domn’e bani si nici nu poti depasi deficitu’… dar pe din dos dai sume colosale cersetorilor si bese-aricii… se numeste: ciocu mic, acu’ noi suntem la putere; da, pentru ca putem; i-am chemat in birou si le-am prezentat situatia: io sunt ales, deci dictez ce si cum vreau, treaba voastra este sa-mpliniti. Cine doreste sa invoce principii sau alte gaselnite… le recomand sa gaseasca usa.; se pare ca toate ordonantele sunt date pt mine… etc… si de pe la jumatatea secolului trecut tot asa se procedeaza. Si gloata danseaza cand se ridica statui unor mercenari pohtitori care au legalizat sclavagismul si/sau unor sifilitici frustrati considerati genii. Si-ntinde mana ca sa primeasca bogdaprostele, desi stie ca pomana-ngrasa. Si voteaza.

  5. Tiparit, printat, format electronic… nu conteaza cata vreme nu simti, curiozitatea, nevoia, placerea de a-l citi pe Dostoievski !

  6. nu se compara o carte citita in liniste, pe pagina, cu lumina normala cu un text citit pe internet, cu un text scris pe nisip. Pacat. Este o crima ce se intampla cu cartile, un produs civilizational valoros, insustituibil. Romanii nu citesc. Italienii da. Romanii sunt condusi de infractori si agramati ca Buba rea Toader (vezi Godina) sunt considerati de catre romani, carora nu le pasa!, „profi univi”. Haram aferim bacsis matrapazlac.