G4Media.ro

167 de miliarde de dolari a costat Rusia doar invazia din Ucraina…

Sursa foto: Alexander NEMENOV / AFP

167 de miliarde de dolari a costat Rusia doar invazia din Ucraina până în 24 august/ Suma nu include alte cheltuieli de apărare sau pierderile economice în urma sancțiunilor (Forbes Ucraina)

Rusia a cheltuit 167 de miliarde de dolari pentru invazia la scară largă, iar ucrainenii au distrus echipamente ruseşti în valoare de aproximativ 34 de miliarde de dolari până la 24 august, potrivit Forbes Ucraina, pe baza datelor publicate de Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei, transmite News.ro.

Această cifră nu include cheltuielile de apărare ale Rusiei care nu sunt legate de război şi nici pierderile economice ale Rusiei ca urmare a multiplelor sancţiuni internaţionale.

Cele mai mari cheltuieli se îndreaptă către aprovizionarea armatei, care costă 51,3 miliarde de dolari. Salariile militarilor costă 35,1 miliarde de dolari, iar despăgubirile acordate familiilor celor căzuţi la datorie – 21 miliarde de dolari, scrie kyivindependent.com.

După ce rubla s-a depreciat în raport cu valutele străine, cheltuielile bugetare per soldat au scăzut semnificativ, de la 200 de dolari pe zi la 120 de dolari pe zi, potrivit Forbes.

Potrivit Reuters, Rusia a cheltuit aproape 5.600 de miliarde de ruble pentru apărare în prima jumătate a anului 2023, ceea ce depăşeşte deja întregul buget federal de apărare al Rusiei planificat pentru 2023.

Moscova a fost nevoită să dubleze bugetul apărării la aproape 10.000 de miliarde de ruble (105 miliarde de dolari) sau o treime din întregul buget 2023.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Ma rog, hai sa nu luam de buna tot ce scriu ucraineenii. Sa nu uitam ca rusii au costuri de productie mult mai mici ca occidentalii la tot ce inseamna armament. Sigur, probabil ala sofisticat e mai greu de produs dar chestii simple sunt mai usor de produs si cu costuri mult mai mici. Pe de alta parte, o mare parte din banii cheltuiti au fost din rezerve. Problemele adevarate vor incepe cand se termina rezervele.