G4Media.ro

10 sfaturi de specialitate pentru călătorii cu buget redus / Ce trebuie…

sursa foto: Pexels

10 sfaturi de specialitate pentru călătorii cu buget redus / Ce trebuie să faci pentru a economisi bani în vacanță

Interesul de căutare pe Google pentru sintagma „vacanță de vară ieftină” a crescut cu aproape 167%* în ultima lună, deoarece oamenii caută escapade cu buget redus pentru a se reface după doi ani de restricții de călătorie. Având în vedere acest lucru, Forbes Advisor dezvăluie cum pot călătorii să obțină cel mai bun raport calitate-preț pentru banii câștigați cu greu în această vară, pe fondul creșterii inflației și al crizei costului vieții.

1. Fiți atenți la recenziile călătorilor

Sfaturile colegilor de vacanță sunt de neprețuit atunci când decideți cum să vă planificați viitoarea călătorie. Recenzile pot oferi sfaturi utile cu privire la atracțiile majore, inclusiv care sunt cele pe care trebuie să le evitați, cele mai bune momente pentru a merge pentru a evita aglomerația și poate chiar cum să obțineți un bilet mai ieftin.

2. Folosiți cunoștințele locale

Localnicii sunt întotdeauna cea mai bună sursă de recomandări privind experiențele autentice (și rentabile). Faceți efortul de a învăța câteva fraze locale de bază, deoarece acest lucru va facilita inițierea unor conversații autentice cu rezidenții care cunosc cele mai bune locuri.

3. Luați în considerare posibilitatea de a rezerva totul separat

Pentru mulți dintre noi, pachetele de vacanță pot fi opțiunea potrivită atât din punct de vedere financiar, cât și din punct de vedere al plăcerii, însă comoditatea ar putea să vă coste mai mult. Nu vă fie teamă să priviți în afara acestor oferte gata făcute și luați în considerare posibilitatea de a rezerva totul individual. Adesea, veți găsi economii în luarea acestor micro-decizii de unul singur, precum și o mai mare libertate asupra a ceea ce va implica vacanța dumneavoastră.

4. Cumpărați din timp lucrurile esențiale

Multe produse esențiale, cum ar fi crema de protecție solară și repelentul de insecte, pot fi mai scumpe la destinație, mai ales dacă le cumpărați într-o zonă turistică sau la aeroport. Aprovizionați-vă cu aceste articole înainte de a pleca de acasă. De asemenea, verificați de două ori care este greutatea permisă, deoarece majoritatea companiilor aeriene vă vor percepe o taxă mare pentru orice bagaj în exces, așa că merită să vă cântăriți valiza înainte de a pleca la aeroport pentru a vă asigura că nu aveți o greutate prea mare.

5. Încercați o cazare în sistem self-catering

Odată cu apariția unor site-uri precum Airbnb, acum este din ce în ce mai ușor să găsești și să rezervi un întreg apartament sau o reședință atunci când pleci în vacanță, ca o alternativă la cazarea la hotel. Dacă vă decideți să mergeți pe această cale, verificați să vedeți dacă este inclus tot ce aveți nevoie pentru a vă pregăti în bucătărie, altfel s-ar putea să vă treziți oricum nevoit să mâncați în oraș.

6. Faceți cercetări și faceți cumpărături

Atunci când știți ce tip de călătorie căutați, merită să faceți cumpărături, să verificați prețurile la diverse puncte de vânzare (în modul incognito!) și chiar să dobândiți o înțelegere de bază a codurilor de rezervare ale companiilor aeriene și a modului în care acestea afectează tariful. Acest lucru vă poate ajuta să vă asigurați că obțineți cea mai bună ofertă pentru vacanța dumneavoastră. De asemenea, merită menționat faptul că duminica este, de obicei, cea mai ieftină perioadă pentru a rezerva bilete de avion, iar marțea și miercurea sunt, de obicei, cele mai ieftine zile de zbor, dar acest lucru poate fluctua în funcție de destinație și de compania aeriană.

7. Optați pentru all inclusive

Dacă un pachet de servicii se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră de vacanță, luați în considerare posibilitatea de a merge cu pensiune completă sau all inclusive. S-ar putea părea mai scump la început, dar costurile cu mesele (și adesea cu alcoolul) din vacanță sunt gestionate înainte de a vă urca în avion. Unele destinații oferă, de asemenea, pachete pentru excursii și atracții turistice, unde cumpărarea biletelor în avans vă poate economisi bani.

8. Fiți flexibil

Printre toate planificările de vacanță, încercați să lăsați un pic de loc pentru decizii impulsive, de ultim moment. Acest lucru ar putea însemna să luați parte la un nou tur ghidat pe baza recomandărilor, sau poate opusul pentru ceva ce ați ales să evitați. În aceste circumstanțe, biletele flexibile cu anulare gratuită pot fi foarte utile și relativ ieftine.

9. Stai în vacanță pentru a economisi bani?

Mulți dintre noi se vor gândi la o vacanță internă pentru a economisi niște bani, dar, având în vedere costul călătoriilor cu trenul și prețurile la benzină care au crescut vertiginos, o vacanță de stat poate ajunge adesea să vă coste mai mult. Mai ales dacă vă îndreptați către o destinație populară sau către una dintre frumoasele coaste ale țării dumneavoastră.

10. Achiziționați o asigurare de călătorie pentru orice eventualitate

Este important să cumpărați o asigurare de călătorie imediat ce faceți rezervarea, în cazul în care trebuie să vă anulați călătoria. Polița dvs. va acoperi, de asemenea, costul tratamentului medical de urgență și vă va oferi protecție financiară împotriva pierderii sau furtului bagajelor și a bunurilor dvs. În mod esențial, puteți să vă adaptați polița în funcție de destinație și de tipul de vacanță pe care o planificați.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Intrebare: Ce trebuie sa faci pentru a economisi bani in vacanta ? Raspuns: Nu mai pleci nicaieri si economisesti 100 % banii !

  2. Pe scurt: buey sărăkie mai stai drecu acasă și combate „vaccinele“, UE și NATO că n-ai tu bani de mers în concediu! :)))))

  3. Nu trebuie sa mergi in concediu sa faci mancare, se poate gati si acasa.