G4Media.ro

WTA îi ia apărarea tenismenei Renata Voracova, într-o situație similară cu Novak…

Sursa foto: Pixabay

WTA îi ia apărarea tenismenei Renata Voracova, într-o situație similară cu Novak Djokovic, și susține că i-a fost anulată nedrept viza de intrare în Australia/ Sportiva cere despăgubiri

WTA a dat publicităţii, miercuri, un comunicat, în care arată că jucătoarei cehe Renata Voracova i-a fost anulată nedrept viza de intrare în Australia, după ce a respectat toate regulile şi procedurile în vigoare.

„WTA susţine şi apreciază toate eforturile depuse de Craig Tiley şi Tennis Australia pentru a găzdui Summer of Tennis în condiţii care continuă să fie provocatoare pentru toţi. WTA consideră că toate jucătoarele ar trebui să fie vaccinate şi susţine pe deplin politicile de imigrare care au fost puse în aplicare, deoarece protecţia comunităţilor australiene în care concurăm este esenţială. Acestea fiind spuse, complicaţiile experimentate în ultimele zile, în care sportivii au urmat procesul aprobat şi autorizat de a primi o scutire medicală pentru intrarea în ţară, sunt regretabile. Renata Voracova a respectat aceste reguli şi proceduri, a fost autorizată pentru intrare la sosire, a concurat într-un eveniment şi apoi i s-a anulat brusc viza, când nu a făcut nimic greşit. Vom continua să lucrăm cu toate autorităţile pentru a aborda această situaţie nefericită într-un mod adecvat”, a precizat WTA.

Jucătoarea cehă de tenis Renata Voracova cere despăgubiri după ce a fost nevoit să părăsească Australia din cauza faptului că i-a fost anulată viza de intrare, la fel ca în cazului sârbului Novak Djokovic.

„Doar biletul de avion a costat 60.000 de coroane (2.460 euro), iar antrenorul meu a călătorit cu mine. Şi apoi mai este tot timpul ăsta, hoteluri, antrenamente pentru grand slam, posibilul premiu în bani. Sper că Tennis Australia îşi asumă şi nu va trebui să apelăm la măsuri legale”, a declarat Voracova, care a recunoscut că este afectată de această situaţie.

„Nu ma gandesc la tenis. Încă mă trezesc din şoc, înca nu l-am procesat. Sunt epuizată. Nu mă aşteptam la asta nici în cel mai urât vis, a fost prea mult”, a precizat Voracova, pentru publicaţia cehă Denik.

Jucătoarea de pe locul 82 mondial al probei de dublu a părăsit Australia, sâmbătă, după anularea vizei sale din motive sanitare. Jucătoarea de 38 de ani a fost ţinută în acelaşi hotel ca sârbul Novak Djokovic, căruia i s-a interzis intrarea în ţară din cauza statutului său de vaccinare, cu o săptămână înainte de Australian Open. Ea a plecat cu un avion din Melbourne, în cursul serii de sâmbătă.

Voracova a fost în acelaşi caz cu Djokovic: nevaccinată împotriva Covid, i se acordase o scutire de la regulile anti-Covid în vigoare în ţară de către Federaţia Australiană de Tenis pentru a putea veni să joace Australian Open, după ce a contractat virusul la sfârşitul anului trecut.

Dar, la fel ca în cazul numărului 1 mondial, autorităţile au decis să-i anuleze viza, considerând că motivul ei de scutire nu îndeplineşte condiţiile stricte de intrare pe teritoriu impuse în cadrul luptei împotriva Covid-19.

Djokovic a rămas în Australia pentru că a făcut apel la decizia de anulare a vizei şi a avut câştig de cauză.

sursa: News.ro, Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. Sosocii sa stea la ei acasa daca nu le convin regulile din alte tari.

    • Se putea ca la stirea asta sa nu apara talibanii +usr sa-si exprime parerea stiintifica informata de la tv si medici second hand?

    • Daca ai citit articolul, nu l-ai inteles.
      Dar e greu sa citesti pe silabe.
      Vai de tărtăcuța ta seacă…

    • Dvs de care sunteti, dinainte sau de dupa +?

    • N-are legătură una cu alta. În cazul lui Djokovic sunt suspiciuni multiple de aranjamente, corupție și minciună și n-au decât să-l vâneze din cauza lor. În cazul celălalt nu pare să fie nicio astfel de problemă.

      Problema de principiu e că evaluarea corectă a îndeplinirii condițiilor legale și comunicarea corectă a regulilor ar trebui să fie responsabilitatea instituțiilor statului care emite viza și aceste responsabilități ar trebui onorate înainte de emiterea unei vize, nu după. Evident că orice stat își va rezerva dreptul de retrage vize în condiții excepționale dar asta trebuie să fie excepția nu regula.

      Atâta timp cât nu s-a schimbat nimic între verificarea datelor / emiterea vizei și momentul intrării în țară, nu ar trebui ca statul emitent să-și schimbe părerea. Normal e ca statul, care e mai puternic decât individul, să-și asume orice costuri rezultate din propriile erori. Nu e în regulă să încarci cetățeanul cu costurile legate de erorile sau răzgândirile unei instituții. Dacă instituția a greșit, orice cost pe care persoana privată ajunge să-l plătească din cauza răzgândirii instituției ar trebui să fie rambursat de instituția respectivă care să fie liable dpdv civil. Asta în afară de cazul în care persoana fizică se află în vreo culpă. Dar aici nu e vorba de culpă.

      Dacă Australia nu poate garanta primirea vizitatorilor doar pe baza vizei, n-are decât să-și mute verificările pe aeroporturile de plecare, nu să te pună în situația de a plăti bani pe un avion și a zbura zece sau 15 ore, pentru a trece ulterior printr-o situație umilitoare pentru care nu ai nicio vină.

      N-aveau decât să spună că cetățenii străini nevaccinați nu pot intra și să nu dea viză. Era corect din punct de vedere procedural. Așa a ieșit un mare circ. Inclusiv pe Djokovic, n-aveau decât să-l caute anticipat de fals și să-l fi trimis acasă pe fond, nu pe procedură.

      Asta n-are nicio legătură cu a susține sau nu vaccinarea ci cu igiena aplicării legii și cu respectul apriori pentru demnitatea fiecăruia. Vaccinarea e necesară, dar nevoia de a controla pandemia nu ține loc de scuză pentru mismanagement al procedurii și relației publice. Poți foarte ușor să ai o bilă albă pe un subiect și două bile negre pe celelalte două. Axe ortogonale, n-au legătură una cu alta din punct de vedere analitic.

    • Mă uit la comentariul lui Tudor Dimitriu și mă gândesc că de mult n-am mai văzut un comentariu bine argumentat pe g4media.

      În ultima vreme postacii si trolii fac legea în rubrica de comentarii, din păcate

    • Absolut de acord cu ce a spus Tudor Dimitriu. Din pacate vad putine comentarii argumentate ca acesta. Chapeau bas!

  2. Intrebare: politicienii care sustin vaccinarea au studii medicale????

    • Cei mai multi probabil ca nu. Dar am auzit ca unii sustin si paracetamolul. Dvs ce parere aveti?

    • @cititor politicienii sunt niste manageri alesi de popor, care se bazeaza ca orice manager pe sfatul unor specialisti, si iau decizi cum cred ca e mai bine pentru popor

  3. Aveti dreptate, dar unii mai si gandesc. Nu e cazul lui Spartacus, altul care crede ca poate face ce vrea muschii lui.

  4. Tenismanul …. forțat puțin dar hai să spunem că mai merge.
    Ten-ismenei….o fi un fel de Man fluid sau ce alte genuri noi or mai fi ?

  5. Este corect ce a spus sportiva. Tenis Australia trebuie să o despăgubească. Dacă nu este corect să intenteze proces pentru a cere despăgubiri.