G4Media.ro

Viktor Orbán: Statele membre nu trebuie să accepte decizii politice din partea…

Foto: Viktor Orban / Facebook

Viktor Orbán: Statele membre nu trebuie să accepte decizii politice din partea Curţii de Justiţie a Uniunii Europene

În textul intitulat „Samizdat 16”, publicat vineri pe site-ul prim-ministrului Ungariei, Viktor Orbán, statele membre ale Uniunii Europene nu trebuie să accepte deciziile politice adoptate de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene

„Nu este vorba doar de cauza Poloniei şi Ungariei, e cauza comună a tuturor cetăţenilor şi statelor membre ale Europei. Deşteptaţi-vă!”, îndeamnă Orbán, potivit publicației maghiare hirado.hu.

Viktor Orbán consideră că instituția Curții de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a fost întotdeauna o componentă importantă în “maşinăria complexă” a Uniunii, dar că în prezent pretențiile acesteia au crescut și mai mult.

„S-a erijat în nava amiral a aspiraţiilor federaliste europene”, a scris Orbán, adăugând că acest lucru reiese din declaraţiile preşedintelui CJUE cu privire la sentinţa care este aşteptată în data de 16 februarie, pe care Curtea o va pronunţa în legătură cu procedurile iniţiate de Polonia şi Ungaria.

Declaraţiile preşedintelui Curţii vor fi documente importante în istoria Uniunii Europene, crede premierul Ungariei.

CJUE se va pronunţa pe 16 februarie în problema condiţionării resurselor financiare ale statelor membre de considerente politice şi ideologice.

Viktor Orbán este de părere că declaraţiile preşedintelui CJUE nu lasă prea multe îndoieli cu privire la sentinţa care urmează să fie pronunţată. Potrivit preşedintelui instanţei, judecătorii de la Luxemburg nu trebuie să decidă asupra dosarului aflat în faţa lor, ci asupra viitorului integrării europene. Într-o altă declaraţie, el a mai precizat că sentinţa va servi ca bază pentru următoarea fază a integrării europene.

În opinia sa, din această sentinţă se va afla că CJUE consideră dezirabilă o Europă federală. “Nu este o mare surpriză”, a comentat premierul, adăugând că “Curtea a împins întotdeauna UE spre un sistem federal când a văzut că mecanismul integrării europene stagnează; ea şi-a lărgit în mod deliberat competenţele şi a subminat bastioanele suveranităţii statelor membre”.

“Noi credem că stăpânii viitorului integrării europene sunt statele membre şi cetăţenii acestora. Credem că doar statele membre şi cetăţenii lor pot decide despre modalităţile cooperării şi despre competenţele pe care doresc să le exercite împreună. Credem că CJUE nu ne poate priva de drepturile noastre fundamentale. Credem că instanţa nu poate crea din neant noi competenţe pentru Uniune”, mai spune premierul Ungariei.

Viktor Orbán a mai atras atenţia că “în această luptă ne aflăm într-o situaţie dezavantajată”. Legislaţia UE nu oferă un instrument care ar putea fi folosit împotriva deciziilor politice ale Curţii şi împotriva extinderii pe ascuns a competenţelor: Prin urmare, statele membre trebuie să acţioneze împreună pentru a-şi apăra drepturile”, a precizat prim-ministrul în textul său intitulat “Samizdat 16”, a punctat el, conform hirado.hu.

sursa foto: Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

46 comentarii

  1. In schimb este musai să accepte decizii politice de la Moscova!

    Este cat se poate de evident că acest bolnav după putere este jelos pe unul ca Puțin care poate decide singur să fie stăpân pe viață și tare supărat pe democrația UE care nu permite!

    • Daca asa zice propaganda asa o fi…

    • Numai daca sfanta redactie vrea sa publice si ideea mea.
      Orban are dreptate.
      Organismele UE umbla cu dubla masura.
      In chestiunea migrantilor sar toate in sus, apara dreptul unor straini(nimeni nu stie cate violuri, crime, talharii au facut) care trec frontiera UE fara nicio restrictie.
      Dar, in chestiuni de importanta deosebita, organismele UE sunt pisicuti somnorosi, fara reactie. Vezi problema justitiei si a coruptiei in anumite tari UE. Vezi problema energetica, problema natalitatii prabusite, problema economica, problema amenintarii Rusiei, etc

    • Ești praf! Vino cu argumente in contra a ceea ce a spus V.O., nu o mai da cu Rusia și Putin, pt ca sunt inafara chestiunii. CJUE joaca după cum i se canta. Statele tb fortate sa accepte o extindere de facto a competentelor ue, iar deciziile cjue sunt mijlocul prin care li se impune aceasta. Pana și la CEDO ai cale de atac împotriva hotărârii primului complet. Deciziile cjue sunt irevocabile. Asta nu e in regula in condițiile in care cjue nu e compusă din judecători de cariera ci din birocrati. Competentele cjue ar tb sa se limiteze la interpretarea și aplicarea la speța a reglementărilor europene; dacă sunt probleme cu respectarea statului de drept ele ar trebui sancționate de statele membre printr un vot unanim, nu prin decizii ale cjue. In instituțiile europene (Consiliul ue, PE) ar trebui sa fie sancționate, prin consens, fiecare stat membru având un drept de veto.

    • bai progresel gigel….la baza tratatului de functionare a UE sta principiul subsidiaritatii, adica statul membru decide ce e mai bine in politica lui interna, de aici a pornit si ideea ca o Directiva UE se transpune in legislatia nationala. Deciziile CJUE sunt izvor de drept, de aici si contradictiile…CJUE functioneaza pe principiile Common law, iar jurisdictiile nationale, majoritatea sunt tributare sistemului de drep civil law….pe intelesul tau, deciziile CJUE nu se potrivesc in 27 de state….Birocratii CJUE sunt armele din mana progresistilor, multi dintre ei sunt trecuti prin fundatiile lui Soros, portdrapelul woke….Miscarile suveraniste cam asta spun, avem niste principii comune, dar specificul national e prioritar, adica o Europa a natiunilor nu o federalizare…..ce vor progresistii? sa aruncam, in valul cancel culture, o istorie milenara la cos….si ce e cinic si marsav, distrugerea religiei crestine.

    • Agenturili …

    • mai praf ca tine asta care esti praf nu e nimeni. vino tu intai cu dovezi ca sunt decizii politice deciziile CJUE si nu luate pe legi si dupa aia vino sa ceri altora dovezi. mars la moscova si ia-l si pe orban cu tine. ca sunteti la fel de praf.

    • CJEU nu are un statut cusher, cam asta zice dnul orban. daca aveti alte pareri, feel free…da nu bagati moscova imediat la inaintare ca nu are legatura. si nu tine, in general

    • Prin poziționarea sa domnia sa vrea să ne atragă indirect atenția că și dânsul e un fel de membru

    • ba chiar are legatura. cand orban primeste gaze la juma de pret fata de romania, de ce crezi ca se intampla asta? si pe cine crezi tu ca invidiaza pt ce putere are? pe erdogan si pe putin.
      iar CJUE are un statut foarte ok, nemultumitii pot pleca din UE. aoleo, dar stai asa ca daca pleaca adio bani. ca doar nu le dau aia din asociatia cu rusia, aia nu au dupa ce bea apa saracii.

  2. Ungaria, următorul Belarus..ungurii nu știu ce puteri capătă un lider ales pe viață.

  3. a si aparut un troll sovietic pe nume „”progres”, care sa-i ia apararea micului Hun ce se crede maret, precum Erdogan se crede vreun Baiazid. Toti retarzii astia ar trebui ejectati din UE, sa-i suga bocancu lui Putler

    • La un articol despre Rusia, postacul „progres” comenteaza despre „gangsterul de peste ocean”. Putin si Orban sunt buni, americanii si UE sunt rai…
      Sunt cateva zeci de asemenea indivizi care posteaza non-stop pe-aici… asta e meseria lor…

  4. uitati de ceea ce zice orban

  5. s-a trexzit vorbind

  6. astia au uitat ce au patit cu trupele sovietice

  7. cintecul de lebada poiltic .

  8. CJUE unde 30% din judecatori provin din fundatiile bezmeticului Soros.

  9. Aceasta ideea mirifica a venit de la el, sau de la Putin? Este o coincidenta cam mare, mai intai zicea ca nu ajuta daca Ucraina este atacata (ca apoi sa se intalneasca cu Putin), apoi dupa niste contracte cu rusii profitabile Ungariei face aceasta declaratie.

  10. Vom invinge Uniunea Europeana si ii vom lua toata puterea politica!

  11. Adevărul e simplu, comuniștii rămași la putere după ’89 și-au jefuit propriile tări iar acum nu vor la pușcărie, conform legilor europene.

    • Conform legilor europene hotii talharii si interlopii romani au devenit milionari in euro. Is mari investitori. Ei au prosperat in climatul legilor europene. Putini mai intra la puscarie. Celora care deranjeaza pe oligarhi cu siguranta li se face un dosar.

    • Bla bla bla … nici tu nu stii ce vrei sa spui 😂

  12. Dar bani vrei de la UE . Am inteles.

  13. uneori este nevoie si de unul ca seful ungariei . sa vada ceilalti uriciunea .

  14. Stalele membre sau mai bine zis efemerii lor conducatori ce nu doresc sa fie pus in practica directiva europeana ce tine de controlul modalitati de chelturie a banilor, ca si decizia CJUE nu au decit sa faca un referendum si sa iasa din UE asta da cetatenii accepta . In nici un caz nu ar trebuie sa platim noi functionarea acestor Partide aflate la extrema politica .

    • Care „noi”? Tu ești postac rus anti-UE, nu ești european, ci sclav într-o dictatură în stil asiatic.

  15. Paradoxal, rușii deși au bubele lor, au ajuns mai sanatosi la cap decat elitele occidentale.
    Paradoxal, pericolul noii ideologii totalitariste vine de unde nu te aștepți…. din Occident.

    • Demonul în democrație: tentații totalitare în societățile libere – Ryszard Legutko
      „Cartea este scrisă din perspectiva cuiva care, după ce a trăit mulți ani în comunism și apoi timp de mai bine de două decenii sub o democrație liberală, a descoperit că acele două sisteme politice au multe în comun, provin din aceleași rădăcini istorice in modernitatea timpurie și să accepte presupoziții similare despre istorie, societate, religie, politică, cultură și natura umană. În plus, ambele sisteme politice au niște obiective similare. Ceea ce comunismul a încercat să obțină prin utilizarea celor mai brutale măsuri la scară masivă a fost într-o măsură considerabilă realizat într-o democrație liberală printr-o dezvoltare mai mult sau mai puțin spontană și o inginerie socială mai mult sau mai puțin umană – o identificare aproape totală a omului cu un regimul politic, politizarea culturii și a relațiilor sociale, omniprezența ideologiei și o combinație particulară a unui impuls utopic cu insistența mediocrității umane. Ambele sisteme reduc natura umană la cea a omului obișnuit, care este determinat să se creadă eliberat de obligațiile inutile din trecut, fără să știe că s-a legat cu alte lanțuri care i-au îngustat dramatic perspectiva. Atât omul comunist, cât și omul liberal-democrat refuză să admită că există ceva de valoare în afara sistemelor politice față de care și-au jurat loialitate și amândoi refuză să întreprindă vreo examinare critică a prejudecăților lor ideologice. „

    • ion nume de …bati sampul la greu

  16. Orbán = un fel de Horty mai modern. Ungurilor le plac dictatori.

  17. Pai mai Victore, tot furnizezi tu contracte mari catre Rusia…ca vorba ceea nimeni in UE nu se pricepe ca Rusia la facut centrale nuclearea si cai ferate. Mai bine te aliniezi de-a dreptul si te unesti déplin cu tara mama – Rusia.

    Cu siguranta fratele tau Putin ti-a promis ca intr-o zi o sa te sprijine sa faceti Ungaria mare…aia de aveti voi harta brin toate pub-urile si restaurantele! Deci mergi la el in brate nu la UE!

    • Cel mai tare cuvand in diplomatie este nu.
      A sunat gangsterul de peste ocean pe maghir si a zis…fi atent te executi asa si asa in privinta gazelor…maghiarii au zis nu, interesele noastre sunt altele…lacheii de la noi numai au auzit despre ce s-a pomenit in discutia cu maghiarii si ei au executat. Asa oameni merita bagati in seama si respectati?

  18. Nu,nu ,statele membre trebuie sa accepte doar dictatori!

  19. Comentariile, sunt de prisos, mai ales când se face referire la un om care are sânge în instalație și nu stă în genunchi!

  20. Domnul Orban poate foarte bine sa organizeze un referendum si sa scoata Ungaria din UE daca nu-i convine, nu sa maraie absurd tot felul de ineptii. Dar nu cred ca ungurii is atat de prosti. Mai bine renunta la Orban. Uniunea Europeana se schimba in bine, clarificandu-si principiile si intarindu-si structurile juridice. Asta reduce fireste din campul de joaca ale unor mici smecherasi iubitori de „identitate europeana”.

    In privinta „argumentelor” din comentariile de mai sus, in special primele… ma surprinde recunosc indarjirea lor, dar ma bucura lipsa de inteligenta si inconsistenta, iar semidoctismul e savuros. Tupeu si marlanie adanca, reteta de la salvatorii din est.

    Europa crestina amenintata de UE(!!!???) ne mananca musulmanii… samd… Doar rusii saracii ce ne mai pot salva, ca suntem vai de noi sub calcaiul emigrantilor…. Gogosi de satean turmentat care n-a scos capul din curtea lui dar vede apocalipsa cand bea prea mult. Si prea des.