G4Media.ro

Viktor Orban anunță că Ungaria va oferi Ucrainei un ajutor financiar de…

Captură Facebook / Viktor Orban

Viktor Orban anunță că Ungaria va oferi Ucrainei un ajutor financiar de 187 milioane dolari

Ungaria va oferi Ucrainei un ajutor financiar în valoare de 187 de milioane de euro, drept contribuție la un pachet de sprijin planificat de UE în valoare de până la 18 miliarde de euro în 2023, potrivit unui decret guvernamental citat de The Guardian.

Guvernul premierului Viktor Orban a declarat că este dispus să își plătească partea sa de sprijin pentru Ucraina, dar că ar prefera să o plătească bilateral și nu prin intermediul împrumutului comun al UE, relatează Reuters.

„Guvernul continuă să se angajeze să ia parte la sprijinul financiar pentru Ucraina aflată în război”, a precizat guvernul, în decret.

„Prin urmare, solicită ministrului de finanțe să se asigure că va furniza cele 187 de milioane de euro care ar reprezenta partea Ungariei în împrumutul de 18 miliarde de euro pe care UE îl va acorda Ucrainei.”

Decretul, semnat de Orban, mai spune că ministrul ungar de externe Peter Szijjarto ar trebui să înceapă discuțiile cu Ucraina pentru a elabora un acord necesar pentru asistența financiară.

Pentru a asigura fondurile pentru împrumuturi, pe care Ucraina va trebui să le ramburseze în 35 de ani, Comisia Europeană ar urma să se împrumute de pe piețele de capital.

Cu toate acestea, propunerile pentru acest pachet vor trebui aprobate de Parlamentul European și de cele 27 de state membre ale UE, iar Ungaria a declarat că nu va participa la împrumuturi comune.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

  1. Da din banii primiti de la Putin sa mai scape putin de presiunea occidentului.

  2. Mare ticălos este sluga asta a lui Putin!

  3. Ăsta e bipolar

  4. Dar banii respectivi sa se duca doar in Subcarpatia si acolo in satele unde doar maghiarii sunt majoritari, si pe criterii etnice. Orban va verifica personal.

  5. Poate Ucraina nu are nevoie de banii lui imbarligati.
    In ce pozitie pune parlamentul Ungariei.