G4Media.ro

VIDEO Inițiere în IT, la școli de vară: ”Tinerii sunt interesați de…

sursa foto: Freepik.com

VIDEO Inițiere în IT, la școli de vară: ”Tinerii sunt interesați de cyber security, de tot ce înseamnă machine learning, big-data și alte zone. Lucruri care nu apar în programa școlară”

Între activitățile pe care tinerii le pot face pe parcursul verii se numără școli de vară, inițiative ale mai multor organizații și universități. Tinerii, atât de nivel de liceu dar și studenți au participat la începutul acestei luni la Sibiu IT Summer School, un program de educație alternativ, gratuit, în care teme principale au fost Robotic Process Automation, Machine Learning, Artificial Intelligence, Cybersecurity sau Sustainability.

”Începem să dezvoltăm o comunitate tehnică destul de mare, prin care ne dorim să creștem Sibiul din perspectivă tehnică, din perspectiva IT, să venim cu evenimente cu care vrem să și continuăm. Un al doilea pas va fi un hackathon, ”Open your mind”, în care cei care au participat la acest proiect să vină să participe la acest hackatlon și mai departe să creăm o comunitate.

Punem o sămânță pentru viitor. Sămânța aceasta, din ce vedem până acum, e foarte bună. Elevii și studenții sunt foarte implicați, sunt interesați de cyber security, sunt interesați de tot ce înseamnă machine learning, big-data și alte zone. Lucruri care nu apar în programa școlară și tocmai asta vrem să capete valoare adăugată, să poată vedea viitorul și să se poată dezvolta personal”, spune Cătălin Mihacea, președintele Asociației Sibiu IT, organizatorul evenimentului.

Acțiunea a fost găzduită de Facultatea de Științe din cadru Universității „Lucian Blaga” și s-a desfășurat pe parcursul a cinci zile, de luni până vineri, între 10:00 si 17:00.

Inițiativa aduce împreună profesioniști din domeniul IT local, pasionați de ceea ce fac și dornici să împărtășească din experiența lor. Speakerii vor susține în fața grupului unul din subiectele alese pentru proiect, iar mentorii vor facilita discuțiile și dezbaterile din cadrul grupurilor restrânse. Participanții vor avea oportunitatea de a pune întrebări, de a dezbate idei și de a veni cu soluții sustenabile la probleme reale ale comunității sibiene.

„IT Summer School contribuie la acel ecosistem care creează un mediu favorabil creșterii și dezvoltării domeniului IT din Sibiu. E de apreciat faptul că specialiști cu multă experiență în domeniul lor, angajați ai companiilor membre, s-au oferit în mod voluntar să dea mai departe din ce au învățat ei până acum. La fel de impresionant e și faptul că deja avem mulți tineri interesați, dornici să-și ducă la un alt nivel cunoștințele acumulate până acum în școală sau facultate. Proiectul se anunță a fi deja unul valoros pentru comunitatea locală a celor pasionați de tehnologie,” transmite Cătălin Mihacea.

”Noi nu eram atât de deschiși într-un grup nou”

Lidia-Naomi Micușan, software developer, activează în cadrul Asociației ”Sibiu IT” și spune că noua generație este mult mai adaptabilă decât cele precedente.

”Echipa s-a adaptat. Mi se pare că tinerii se adaptează foarte ușor. Aș spune că sunt curajoși și implicați. Din ce îmi aduc eu aminte, din ce eram noi în liceu, noi nu eram atât de deschiși într-un grup nou. De la prima prezentare au pus întrebări au intrat în discuții, foarte greu făceai asta cu noi în liceu”, spune Lidia-Naomi Micușan.

Proiectul face parte din seria de evenimente „Fii smart, rămâi în Sibiu” și este organizat de Asociația „Sibiu IT” și cofinațat de Primăria Municipiului Sibiu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Tinerii ar trebui sa stie ca daca nu se pricep la politica nu vor avea acces nici la bani (aia multi care fac diferenta)

  2. Tinerii stiu si vad, ca Romania nu este o tara in care sa vrei sa ramai. Invata si la 18 ani multi deja pleaca spre vest. Este decizia cea mai inteleapta. Bravo lor!