G4Media.ro

Varianta indiană a coronavirusului, detectată în cel puțin 17 țări, anunță OMS

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Sunt de vina. Cu cat lași virusul sa se răspândească mai mult, nerespectand nimic si luptând contra restricțiilor, cu atât apar mai multe variante.

  2. Tinand cont de faptul ca sunt 195 de tari pe glob, mai avem de asteptat pana se vor fi epuizat toate „tulpinile”.
    Pana una-alta, trebuie sa fim „responsabili” si sa „respectam masurile de siguranta”. Plus vaccin gratis, dar scump pentru economia tarii si organismul uman.

  3. Vaccinul ajuta sa elimini mai repede virusul din organism, deci nu va apuca sa-si faca multe copii. Cu cat se produc mai putine copii ale virusului in organism, cu atat e mai putin probabil sa apara mutatii (erori de copiere). Si in plus reduce raspandirea virusului in general, in societate. Cu acelasi efect. Mai putine copii ale virusului, mai putine erori de copiere. Simplu, nu-i asa?

    Ce ai zice tu ar fi valabil doar daca organismul n-ar fi in stare sa neutralizeze complet virusul, din cauza unui sistem imunitar foarte slabit, si ar supravietui doar virioni care au anumite mutatii. Dar in acel caz nici vaccinul nu functioneaza, ca un sistem imunitar foarte slabit nu raspunde la vaccinare, deci rezultatul net este nul. Nici nu ajuta, nici nu incurca vaccinul in acel caz.

    Serurile convalescente pot avea efectul de care vorbesti tu, pentru ca nu au nevoie neaparat de un sistem imunitar pentru a lucra. De asta in tari ca Regatul Unit cei cu sistem imunitar slabit si care primesc ser convalescent sunt izolati in spitale in camere cu presiune negativa, pentru a nu exista riscul sa scape variante mutante de la ei.

    Si parerile nedovedite ale unor doctori sunt doar asta, pareri.

    A, inca ceva, si o infectare anterioara cu virusul functioneaza ca o vaccinare. Deci daca vaccinarea, prin absurd, ar cauza mutatiile, automat o infectare anterioara cu virusul ar cauza si ea mutatii la reinfectare.