G4Media.ro

Va introduce Canada din nou vizele pentru români? Ce urmează după valul…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Bine ai revenit la scris Adi! Ma bucur ca o sa avem stiri echidistante din Canada, e o buna destinatie de retragere!

  2. România, spre deosebire de Canada, nu are un proces solid de imigrare, în contextul ameninţărilor simetrice şi asimetrice din proximitatea ţării şi are de învăţat multe de la ei. Se ştie foarte bine ce s-a întâmplat în Germania şi cât de nepopulară a devenit Angela Merkel în urma valului de imigranţi, refugiaţi şi nou-veniţi în ţară. Este nevoie de forţă de muncă însă selectarea se face în funcţie de anumite criterii specifice.

    Astfel, având în vedere comportamentul, mentalitatea şi psihologia unor români în momentul în care ajung într-o ţară străină e şi normal dorinţa reintroducerii vizelor pentru aceştia din partea canadienilor; şi e bine să o facă. Procesul de imigrare canadian este unul anevoios şi complex. Se bazează pe un punctaj pe care emigrantul trebuie să-l îndeplinească bazat în funcţie de 1/ profesie – CV – pregătire profesională, 2/ banii cu care vine in Canada, 3/ educaţie, 4/ cunoştinţe sau rude. Nu pe şpagă.

    Canada rămâne o ţară care încă dovedeşte rigurozitate şi consecvenţă în procesul de imigraţie. Chiar dacă mai sunt şi scăpări, precum cea care se referă la persoanele care pot aplica pentru cetăţenia canadiană în baza nivelul 4 de limbă engleză (din cele 12 niveluri – CLB (Canadian Language Benchmarks)) şi care sunt presupuşi a fi destul de eficienţi în folosirea limbii engleze în viata de zi cu zi. Este falsă această prezumţie din partea IRCC deoarece viitori cetăţeni canadieni nu pot funcţiona corespunzător dpdv lingvistic în societatea canadiană la acest nivel 4. Au doar câteva noţiunin de bază (shopping, banking, medical, etc.) însă cu o redusă eficienţă de exprimare, lipsă unui vocabular corespunzător şi a unei gramatici adecvate.

    Canada rămâne o ţară de emigranţi. Conform statisticilor 1 din 3 cetăţeni canadieni este emigrant. Însă să ne reamintim că de fapt că şi cei născuţi în Canada provin din emigranţi. Părinţii fondatori ai ţării rămân cei din sec. XV şi XVI, precum John Cabot (italian de origine – Giovani Caboto, însă venit în Canada sprijinat financiar de curtea britanică), Jacques Cartier şi Samuel de Champlain, ultimii francezi. Însă, puţini ştiu că primii emigranţii în Canada au fost aborigenii cu mii de ani în urmă care au traversat strâmtoarea Bering de numai 100 km în nordul Canadei, urmaţi sute de ani mai târziu de un scandinav pe numele de Leif Ericsson.

    Deci, este bine ca această ţară, Canada să re-introducă sistemul vizelor, având în vederea „azilanţii” români care ajung acolo. Ce să mai spunem de refugiaţii din Siria, Afganistan şi Irak care poartă cu ei traume existenţiale? Românii care ajung în Canada şi devin azilanţi sunt profitori ai sistemului canadian. Şi merită deportaţi.

    Nu în ultimul rând, în urma ridicării vizelor pentru această ţară, probabil că mulţi infractori, penali şi interlopi vor profita de situaţie pentru a investi în Canada. Corupţia politică din România îndeamnă la spălarea banilor în alte ţări. Astfel, sute de milioane de euro vor fi lua „calea străinţăţii”. Este şi cazul unor chinezi oficiali care cumpără condominiumuri de sute de mii de dolari în partea de vest, Vancouver şi Victoria, şi îşi trimit odraslele la studii în Canada şi SUA. În plus, dacă ne amintim de Panama Papers până şi fostul PM al Islandei Sigmundur D. Gunnglausson a trebuit să demisioneze în urma scandalului. Onoarea încă mai funcţionează în alte ţări şi la diverse cu adevărat personaliăţi politice. Dragnea & Co., precum şi alţi „policieni” ai noştri ar trebui să înveţe ce înseamnă să ai onoare chiar dacă rămâi un „guşter politic”.

    Guvernul canadian, din păcate, a deschis cutia Pandorei prin ridicarea vizelor – oficialii canadieni şi serviciile secrete nu îşi dau seama ce înseamnă asta. Cineva care doreşte să se stabilească în Canada, să aplice legal prin sistemul lor de emigrare. Nu prin fraudă.

  3. Preocuparile Canadei sunt nejustificate, daca nu chiar discriminatorii. Daca exista o politica de acceptare a refugiatilor si imigrantilor de orice fel, de ce unii sunt acceptati, altii nu? Ce ii califica pe cei din Pakistan sau Haiti mai mult decat pe cei proveniti din Ro? 418 cereri de azil sperie Canada!?!? Ipocrizia canadiana nu are limite! Romania ar trebui sa raspunda ferm la nivel diplomatic. Daca se reintroduce viza, Romania va trebui sa actioneze la nivel european pentru limitarea intereselor economice canadiene in EU.
    Rusine Canada!

    • TOATE cererile de azil sunt o preocupare justificata pentru Canada. Refugiatii din Haiti sau Pakistan nu sunt mai calificati decat altii (de oriunde din lume) sa fie acceptati sau nu. Ca fapt divers, numai 29 de haitieni au fost admisi ca azilanti din 298 de cereri analizate. Restul au fost respinsi si expulzati. Mai sunt vreo 6000 in curs de analiza si se pare ca multi renunta datorita faptului ca nu se incadreaza in definitia refugiatului.
      Printre cele 418 cereri de azil din partea cetatenilor romani este foarte posibil sa fie cateva cereri indreptatite (va fi decis de ofiterii de la imigrari) dar majoritatea nu sunt justificate sub nici o forma (Romania nu este o tara in razboi, nu exista persecutie institutionalizata dovedita impotriva vreunei etnii, comunitati etc., orice cetatean roman are posibilitatea sa circule liber si legal in lume daca isi permite, etc.) Argumentul ca tiganii, pardon – romii, sunt discriminati in RO nu tine deloc: exista un Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) care mai nou amendeaza comparatiile rasiste sau aluziile la specii de maimute.
      Pe scurt, demersul canadienilor este PERFECT justificat. Chiar autoritatile romane admit ca exista o problema cu „cersetorii” romani in Canada ( https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/melescanu-suntem-preocupati-ca-acordul-de-ridicare-a-vizelor-sa-nu-fie-afectat-de-cersetorii-romani-care-merg-in-canada-905038 )