G4Media.ro

Cea mai lungă negociere a Poliției s-a încheiat: Fetița de 5 ani…

Sursa Foto: G4Media.ro

Cea mai lungă negociere a Poliției s-a încheiat: Fetița de 5 ani este în custodia poliției și în afara oricărui pericol / Tatăl acesteia s-a predat, după aproape 28 de ore/ Culisele negocierii

Bărbatul din comuna Chiajna care și-a sechestrat joi seara fetița în locuință ameințând că aruncă locuința în aer cu niște butelii s-a predat după aproape 28 de ore. El s-a predat după ce la locuința sa a sosit o avocată din București despre care a spus că are încredere. Avocata a precizat că fetița va rămâne la bunica și la mătușa ei. Poliția a anunțat că minora nu a suferit vătămări coroporale. Bărbatul din Chiajna se numește Marin Burtea, are 42 de ani iar la profilul de pe contul de Facebook scrie că lucrează la ”fac și eu ce pot”. Vezi aici profilul complet

UPDATE 21.29 Bărbatul este dus în acest moment la sediul IJP Ilfov.

UPDATE 20.06 Ministrul de interne, Lucian Bode, la Digi24, despre echipele de negociatori:

 • ”Au reușit să țină dialogul deschis cu acesta. Este doar meritul lor. Nu au fost negociatori doar de la MAI, au fost și de la alte structuri și le mulțumesc pe această cale.
  A predat două din cele trei butelii pe care le avea în casă după ce i-au dus mâncare fetiței. A fost un moment în jurul orei patru, așa este, a amenințat că dă drumul la gaz din butelii și aruncă casa în aer.
 • Mama lui a vorbit cu el, prieteni apropiați, și doamna avocat așa a ajuns să vorbească cu el. Toate aceste activități au fost coordonate din celula de criză. Acolo au fost prezenți șeful poliției române, însoțit de trei adjuncți, domnul Bogdan Despescu și eu am avut onorea să fiu parte a acestor decizii fiind în permanență alături de ei.
 • Negociatorii prezenți acolo au luat decizii astfel încât să îl determine să vorbească, să păstreze dialogul, copilul să fie în vizorul poliției, noi am văzut în permanență fetița, a adus-o la geam de câteva ori. Fetița zâmbea, nu a fost nici un moment în pericol, și colega noastră care este în activitate și este însărcinată. A ales să-și facă meseria și a făcut-o foarte bine.
 • Eram pregătiți pentru a interveni în forță.”

UPDATE 19.15 Bărbatul a fost adus de la spital înapoi acasă pentru a-și lua lucruri de strictă necesitate. Urmează să fie dus la IJP ILfov. Poliția a facut și o percheziția la locuința bărbatului din Chiajna în prezența acestuia.

UPDATE 18.46 Un moment critic al negocierilor s-a înregistrat în noaptea de joi spre vineri, după ora 3, când bărbatul a amenințat că aruncă în aer totul, au declarat pentru G4Media.ro surse apropiate negocierilor. Potrivit acestora, în cursul zilei de vineri a susținut că nu iese din casă până duminică și că duminică se va sinucide.

UPDATE 18.09 ”Felicit polițiștii care ne-au dovedit tuturor că nicio misiune nu este prea grea atunci când te dedici sută la sută activității tale, mai ales când activitatea ta înseamnă protejarea vieții cetățenilor! Fetița de 6 ani din Chiajna, sechestrată de propriul tată, este nevătămata datorită acestor eroi”, a scris ministrul de interne, Lucian Bode, pe Facebook.

UPDATE Ora 18.02 Au fost două echipe de negociatori, fiind implicat personal din conducerea MAI și IGPR, au declarat pentru G4Media.ro surse apropiate negocierilor. Potrivit acestora, primul moment în care bărbatul a cedat a fost vineri dimieața, când a predat două butelii. Momentul decisiv care a determinat predarea bărbatului a fost prezența avocatei.

UPDATE Ora 17:25 Fetița se află în custodia poliției și este în afara oricărui pericol, a anunțat poliția.

„Operațiunea Poliției Române din Chiajna s-a încheiat. În urma activității de negociere a Poliției Române, fata se află în custodia polițiștilor, în afara oricărui pericol.

De asemenea, bărbatul se află în custodia Poliției Române.

În urma activităților derulate în cadrul operațiunii, nici fetița, nici bărbatul și nici forțele de ordine nu au suferit vătămări”, a anunțat poliția, într-un comunicat.

Sursa Foto: G4Media.ro

UPDATE Ora 17:45 Avocata care a discutat că bărbatul înainte de eliberarea fetiței a declarat că aceasta „deocamdată rămâne la bunică și la mătușă”.

Avocata a precizat că îl cunoaște pe bărbat, pe care l-a descris drept „o persoană blândă”.

Întrebată de ziariști ce l-a determinat să țină fetița sechestrată atât timp, avocata a răspuns: „Faptul că a văzut în față un polițist cu pistol. Asta l-a determina să rămână în casă”.

UPDATE 16.55 La fața locului s-a prezentat o avocată, la solicitarea bărbatului, care ar fi declarat că doar în ea are încredere. Avocata se numește Zanfira Stepănescu și este din București.

UPDATE 11:41 Din curtea bărbatului a ieșit o rudă care ar fi unchiul acestuia. Autoritățile poartă în continuare negocieri cu bărbatul după aproape 21 de ore de la momentul sechestrului. Bărbatul nu a vrut să facă declarații presei, dar acesta a fost urmărit de jurnaliști. În cele din urmă, a declarat că bărbatul s-a certat cu soția lui și acum ”vrea circ”, dar copilul este în afara oricărui pericol, susține acesta.

UPDATE 9:44 Poliția: Bărbatul care și-a sechestrat fetița într-o casă din Chiajna nu a fost agresiv cu aceasta / Copilul este în afara oricărui pericol, negociatorii i-au dus mâncare / Bărbatul nu are revendicări.

„Bărbatul a avut grijă de minoră, aceasta nu a suferit vătămări corporale, bărbatul nu a fost agresiv cu ea”, a precizat reprezentantul Poliției.

UPDATE 09:13 Vecinii au o părere foarte proastă despre acest bărbat, conform informațiilor G4Media. Spun că avea probleme cu alcoolul și de agresivitate.

UPDATE 08:33 Potrivit unor informații, bărbatul ar fi baricadat în casă cu trei butelii, este surescitat și obosit. Deși n-ar părea, fetița ar spune că îi este frică.

sursa foto: G4Media

Context

Un bărbat s-a baricadat, joi, în casă, împreună cu fetița de 5 ani, după ce și-ar fi agresat fizic soția și a alungat-o din locuință. Potrivit unui comunicat al Poliției Române, la fața locului, s-au deplasat polițiștii din Ilfov, luptătorii SIAS-IGPR, precum și o echipaje din cadrul ISU. Sursele G4Media susțin că la fața locului a ajuns joi seară și un lunetist. Bărbatul ar avea butelii în casă. Negocierile ar fi început joi, în jurul orei 14:30, în urma unui apel la 112 în jurul orei 14:00. Până în prezent, bărbatul, care are probleme cu alcoolul, nu a cerut nimic decât îndepărtarea polițiștilor din jurul locuinței, iar oamenii legii s-au conformat.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

 1. Tare asta. 6-7 articole mai jos, fetița este băiețelul de 5 ani… 😄😄😄

 2. E o luare de ostatici în România, deci fetița e ca și moartă. Statul nu dă doi bani pe niciunul, ci doar evită răspunderea, ca la Onești.

 3. Deci azi noapte a fost noaptea mintii cu speciali. Trist pentru acel biet copil. Daca ne ataca rusii tot specialii ne apara.

 4. In titlu este scris „oamenii legi”. Cum jurnalistii sunt buni cunoscatori ai limbii romane presupun ca au vrut sa scrie „oamenii lego”, ceea ce e si adevarat.

 5. „Copilul e in afara oricarui pericol”. Asta in timp ce e sechestrat de un tata abuziv si alcoolic. Numai pt asta si ar trebui dati afara din politie. Incompetentii speciali. La 45 de ani ies la pensie, ca oricum nu sunt in stare de nimic.

 6. „Oamenii legii” – cu primul termen sunt de acord, cu al doilea mai vedem….

 7. De cand are asa mare incredere in doamna avocat? A mai avut probleme cu legea, asa-i?

 8. Ai di capu’ meu, bode e chiar ridicol!

 9. In fata militiei romane pina si diliul a cedat…bine ca fetita n-a avut de suferit,cel putin la prima vedere.