G4Media.ro

Unități alimentare de pe litoralul românesc, amendate cu aproape 462.000 de lei…

Sursa foto: ANSVSA

Unități alimentare de pe litoralul românesc, amendate cu aproape 462.000 de lei pentru nerespectarea normelor de igienă și siguranță alimentară

În ultima săptămână, inspectorii sanitari au aplicat 52 de amenzi, în valoare totală de 461.800 de lei, în urma verificărilor efectuate în 269 de unități alimentare de pe litoralul românesc.

„În săptămâna 18 – 25.07.2021, în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2021 au fost verificate 269 de unități, respectiv: 108 restaurante (40%), 48 de unităţi tip fast – food (18%), 31 de magazine alimentare (11,5%), 14 laboratoare de cofetărie/patiserie (5,2%), 12 unităţi de tip bufet (4,5%), 11 braserii (4,1%), 11 rulote mobile fast – food (4,1%),10 baruri (3,7%), 7 unități tip bistro (2,6%), 4 beach-baruri (1,5%), 3 rulote patiserie (1,1%), 2 snack-baruri (0,7%), 2 gelaterii (0,7%), 2 supermarketuri (0,7%), o cofetarie (0,3%), o patiserie (0,3%), o rulotă de gelaterie (0,3%) și un depozit alimentar (0,3%)”, se arată într-un comunicat al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

ANSVSA a precizat că medicii veterinari au identificat, printre altele, condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție, depozitare neconformă a produselor alimentare, manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor veterinare și pentru siguranța alimentelor și funcționarea fără documente de înregistrare sanitară veterinară.

„De asemenea, s-a constatat că persoanele din blocurile alimentare ale unor unităţi de alimentaţie publică cu activitate sezonieră nu au cunoştinţele de bază cu privire la respectarea regulilor de igienă specifice manipulării alimentelor. Acest aspect poate determina apariţia unor riscuri de contaminare încrucişată a alimentelor/preparatelor alimentare care se servesc către consumatori”, mai transmite ANSVSA.

Sursa citată menționează că „cele mai multe sancţiuni au fost aplicate restaurantelor (21 în valoare totală de 178.600 de lei), urmate de unităţi de tip fast-food (14 în valoare totală de 126.200 de lei), magazine alimentare (4 în valoare totală de 32.000 de lei), rulote de tip fast-fost (2 în valoare totală de 20.000 de lei), unităţi de tip bufet (2 în valoare totală de 20.000 de lei), braserii (2 în valoare totală de totală 20.000 de lei), unităţi de tip bistro (2 în valoare totală de 20.000 de lei),baruri (2 în valoare totală de 20.000 de lei), laborator patiserie (o amendă în valoare de 5.000 de lei) rulotă patiserie (o amendă în valoare de 10.000 de lei) şi snack bar (o amendă în valoare de 10.000 de lei)”.

Controalele au fost efectuate în perioada 18 – 25 iulie 2021 la unităţi alimentare de pe litoral, cele mai multe verificări, peste 40% din total (108) fiind efectuate în restaurante.

Sursa foto: ANSVSA

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. HORECA cei ostracizati de pandemie sunt pe recuperare. Ii doare la basca, jefuiesc cat pot si cum pot!
    Sa nu uite onor guvernul sa ii despagubeasca pentru ca au fost afectati de pandemie si nu au mai putut sa fure in voie!
    Romanica de kkt te iubim :))))

  2. Nu se poate asa ceva. Sigur este fake news Pe Litoralul romanesc sunt cele mai bune servicii turistice din toata Europa. Coasta de Azur, toate „coastele” Spaniei si toate insulele grecesti ne invidiaza si se inspira din calitatea acestor servicii deosebit, dezvoltate in special dupa Revolutie. Iar despre preturi sa nu mai vorbim. Pomana curata, mai ales in Mamaia. Numai 25-30 de lei o ciorba…iti este si rusine si ii lasi 50 lei cand vezi ce mancare buna si ce bine servit esti.

  3. Cati mananca de acolo fara probleme, dar nu se vaccineaza, ca ”nu stim ce baga astia in vaccin”.

  4. Sa ii viziteze pe viitor și pe cei da la Matteo din mamaia nord(Năvodari)! Copii ajunși la spital cu toxiinfecție alimentara… Mâncare de fiță!

  5. Mizeria și marfa expirată sunt la ele acasă pe litoral, de când mă știu. Oamenii sfințesc locul.