G4Media.ro

Al doilea focar de gripă aviară a fost confirmat în satul Țigănești…

sursa foto: Pexels.com

Al doilea focar de gripă aviară a fost confirmat în satul Țigănești din Teleorman

Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală a confirmat prezența virusului gripei aviare H5N1 la două probe prelevate de la două pasări moarte, dintr-o gospodărie aflată în imediata proximitate a exploatației unde a fost diagnosticat focarul primar din localitatea Țigănești, județul Teleorman, transmite Autoritatea Sanitar-Veterinară (ANSVSA).

Având în vedere că această gospodărie se află la o distanță de 130 de m de locul unde a fost diagnosticat focarul primar, acesta este considerat focar secundar de influență aviară.

Conform procedurilor, cele 42 de păsări (23 de rațe și 19 găini) din gospodărie au fost ucise, cadavrele au fost îngropate cu resturile de furaje și așternuturile contaminate, iar locul a fost dezinfectat.

ANSVSA solicită sprijinul fermierilor din industria avicolă şi al cetăţenilor în aplicarea măsurilor de biosecuritate, anunţarea imediată a serviciilor veterinare despre mortalităţile la păsări şi la respectarea tuturor măsurilor dispuse de autorităţi pentru a împiedica răspândirea acestei boli pe teritoriul ţării noastre.

Gripa aviara este o boala virala foarte contagioasa, care afecteaza sistemul respirator, digestiv si nervos al multor specii de pasari. Ea poate distruge ferme întregi de păsări, provocând daune economice majore.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Vin sarbatorile, normal ca „focar”. Hai cu „focarul” de gripa porcina undeva pe la 1 decembrie! Sa fie!

  2. Când sunt focare la noi e conspirația altora, care vor să-și vândă marfa la noi. Când sunt focare în altă parte, o fi conspirația românilor, să-și vândă ei marfa acolo ?