G4Media.ro

Un studiu a stabilit o corelație între antisemitismul online și atacurile violente.…

Foto: Congregația Tree of Life Pittsburgh

Un studiu a stabilit o corelație între antisemitismul online și atacurile violente. „Sinagoga Satanei” – o expresie care a proliferat online

În urma unor noi cercetări ale Network Contagion Research Institute (NCRI) și ale Mișcării de combatere a antisemitismului (CAM), a fost elaborat un nou raport pentru a înțelege mai bine cât de direct sunt legate apelurile la acțiuni de violență împotriva evreilor de atacurile asupra țintelor evreiești, relatează Jerusalem Post.

În ultimele luni, a apărut un nou limbaj antisemit, cum ar fi o expresie în trend pe Twitter, precum „Sinagoga Satanei”, care, de obicei, este legată de apeluri la violență împotriva lăcașurilor de cult evreiești din partea unor utilizatori notabili de Twitter cunoscuți pentru incitarea la ură împotriva evreilor. Acest termen a fost deosebit de popular în rândul grupurilor extremiste de la mai multe capete ale spectrului sociopolitic.

În acest studiu, cercetătorii au examinat termenul „Sinagoga Satanei” și au analizat-o încrucișat la nivel național în Statele Unite pentru a vedea cum ar putea fi legată de atacurile de la sinagogi care au loc efectiv în timp real. Utilizarea metodei regresiei spațiale arată o legătură directă între violența de limbaj online și atacurile antisemite fizice.

Acești termeni, împreună cu atacurile, devin sporiți atunci când personalități publice bine cunoscute îi adoptă. Kanye West, Kyrie Irving, fostul consilier pentru securitate națională al SUA, Mike Flynn, sunt exemple puternice în acest sens.

Mișcarea de combatere a antisemitismului a constatat creșteri puternice în ultimele luni ale atacurilor împotriva lăcașurilor de cult evreiești. Studiul a descoperit 33 de incidente antisemite monitorizate în care au fost vizate instituții evreiești la nivel global în primele două luni ale anului 2023 – dintre care 12 au fost sinagogi din SUA. Acest lucru a marcat o creștere de peste 70% a atacurilor asupra sinagogilor din SUA față de anul trecut.

Creșterea rapidă a acestor atacuri a determinat NCRI și CAM să analizeze în continuare impactul semnalelor sociale cibernetice și al atacurilor în lumea reală.

„Această narațiune periculoasă a ‘Sinagogii Satanei’ a depășit granițele ideologice tradiționale, servind drept temă unificatoare în rândul diverselor grupuri extremiste”, a declarat directorul NCRI și directorul științific Joel Finkelstein.

„Deși nu se poate stabili în mod concludent o legătură de cauzalitate între această retorică online și violența, vandalismul sau amenințările din lumea reală, corelația dintre cele două este îngrijorătoare, iar impactul potențial al unei astfel de narațiuni toxice nu trebuie subestimat. Pe măsură ce societatea devine din ce în ce mai conștientă de răspândirea antisemitismului în toate formele sale contemporane, este esențial să se depună eforturi pentru a contracara aceste narațiuni și pentru a proteja siguranța și bunăstarea comunităților evreiești.”

„Identificând corelația semnificativă care există între retorica ostilă de pe Twitter cu privire la lăcașurile de cult evreiești și incidentele din lumea reală care vizează sinagogile din Statele Unite, trebuie luate măsuri importante atât de către factorii de decizie politică, cât și de către platformele de socializare pentru a spori siguranța comunității evreiești”, a declarat directorul general al CAM, Sacha Roytman Dratwa.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...