G4Media.ro

Un rus a obţinut o „viză de aur” după ce a renovat…

Sursa Foto: greekcitytimes.com

Un rus a obţinut o „viză de aur” după ce a renovat trei apartamente în Atena, fără să fie nici măcar o zi pe teritoriul grecesc

În 2020, în plină pandemie, au fost eliberate 403 „vize de aur” străinilor care au investit cel puțin 250.000 de euro pe piaţa imobiliară greacă. Printre aceştia s-a aflat şi Alex din Rusia, care a cumpărat și a renovat trei apartamente în centrul Atenei, scrie Money Review, citată de Rador.

Graţie acestei investiții, el a reușit să obțină, de fapt, un permis grecesc de ședere (pe baza căruia el și familia lui pot călători în toată lumea) fără să fi pus măcar piciorul în Grecia, doar şi-a dat amprentele digitale pentru eliberarea vizei.

Cum a făcut asta? Primul pas a fost să contacteze agenția imobiliară rusească Tranio, care oferă asistență juridică pentru achiziții de bunuri imobiliare pe diferite piețe externe, inclusiv Grecia. Al doilea pas a fost să aleagă exact ce să cumpere.

Apoi, după ce a chibzuit îndelung, a ales să achiziționeze trei apartamente într-o clădire cu 7 etaje, cu grădină, în apropiere de Muzeul Național de Arheologie, în centrul Atenei. Suma totală pe care a plătit-o a fost de 270.000 de euro, ceea ce i-a deschis calea pentru a obţine „viza de aur”.

Ceea ce este impresionant din întreaga afacere este că Alex a ales cele trei apartamente, fără nici măcar să viziteze Grecia, întreaga procedură realizându-se de la distanță, de la „turul virtual” al imobilelor până la finalizarea renovării acestora.

Iar acum, prietenul nostru rus are ocazia nu numai să exploateze comercial aceste apartamente, ci și să călătorească în jurul lumii, având în buzunar un pașaport grecesc, unul dintre cele mai puternice de pe planetă, având în vedere că este un paşaport UE.

De notat că din 2014 până în 2020, prin programul „vizelor de aur”, au fost eliberate 8.011 permise de ședere, ceea ce se traduce prin venituri de cel puțin 2 miliarde de euro pentru piața imobiliară din Grecia.

Sursa: Money Review/ Rador/ Traducerea: Carolina Ciulu

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. evident ca rusul nu avea un trafalet lung cat de la Moscova la Atena

    in realitate, varul si faianta au fost puse de un roman

    romaniii au talent la zidarie, nici un neamt sau olandez nu le poate face fata pe piata muncii

    dar stai sa-i vezi la capsuna sau la plosca

  2. Aceasta este marea ipocrizie europeana. Ne plangem ca rusii nu respecta drepturile omului, ca ocupa ilegal teritorii, DAR in aceleasi timp luam banii lor. Dam vize ca toti trogloditii din Rusia sa calatoreasca in Europa, le dam vize de aur in multe tari. le tinem banii in tari ca Cipru care aproape a dat faliment in 2008 si a cerut bani de la EU sa se salveze – de fapt sa dea banii inapoi rusilor – Gazprom sponsor la multe echipe, investitii rusesti in firme europene (vedem ce mare succes au avut la noi) etc. etc. In plus multe investiti in Rusia pe considerentul ca este o tara mare si are potential. Da, inteleg ca avem nevoie de gaz, dar trebuie facut ceva in ultimiii 30 de ani sa scapam de dependenta de gaz si pur si simplu sa fie sa fie IZOLATI in tara lor frumoasa, calda, democratica, ce mai paradisul de pe pamant, la fel ca Coreea de Nord.

    • Ca sa nu mai folosesti gaze, renunti la economia cu utilizare intensiva de energie. Nu mai faci papica, hainute, cladiri sau Dacia. Te axezi pe sheruri si laicuri, videochat, Romania educata, servicii de badantism, dintr-astea.

      Numai inapoiatii au industrie sau agricultura. Viitorul e in servicii.

    • Un pic de confuzie aici:

      Deci obtine cetatenie=pasaport grecesc, sau permis de resedinta – viza de aur, platina, mercur … in functie de pret).

      Ca e o mare diferenta.
      Cu permis de sedere nu ajungi prea departe.

    • Da eu zic că-i bine că suntem cu SUA și SUA cu noi..
      Nu-i nimica dacă ia bătut Talibanii, pe noi o să ne apere yancheii de ruși..ei cum nu

  3. Grecia s-a înfundat într-o groapă a datoriilor și incompetenței. Am fost recent și nu recomand nimănui să își irosească timpul. Întreaga țară a fost vândută prin vize de genul către China și Rusia. Portul pireu-china, educația-china, serviciile- China. O rușine a uniunii europene și o umbră regretabilă a ce a reprezentat Grecia chiar și cu putini ani in urmă. Un popor de leneși dezinteresați care ne fac pe noi sa părem descurcăreți și muncitori(culmea).

  4. @ Argus _ si cu ce te-a afectat pe tine de dai sfaturi sa nu mai calce nimeni pe acolo ? Sutele de mii de romani care-si fac vacanta acolo vin foarte multumiti ( spre deosebire de cei care au fost pe litoralul nostru ) si nu cred ca sint multi care cred ca si-au irosit timpul Depinde de pregatirea fiecaruia

    • Bingo! Argumentul tau este foarte bun insa cine sa il inteleaga? Romanul este invidios si uraste pe toata lumea …fara sa stie de ce :)))

    • Cine ți-a spus ție ca lumea se întoarce nemulțumita de pe litoralul romanesc? Eu am fost si in Grecia și pe litoralul romanesc și ma_am simțit bine în ambele locații

  5. Asta afacere! 2 miliarde de euro, ca 8 mii de non-UE să aibă mai multe drepturi ca Românii și Bulgarii!
    Mai e valabil „Teme-te de Greci, chiar și când aduc daruri!”?
    Noi de ce nu-i putem imita?

    • Deoarece nu suntem în spațiul Schengen.
      O „viză de aur” de România vine cu tinichelele legate de coadă aferente.

  6. Cine ți-a spus ție ca lumea se întoarce nemulțumita de pe litoralul romanesc? Eu am fost si in Grecia și pe litoralul romanesc și ma_am simțit bine în ambele locații

  7. Ce ne mai place noua sa ii criticam pe alții fara să ne uitam la haznaua din spatele casei….nici până în 2026 nu ii depășim pe greci la puterea de cumpărare per capita ei fiind o țară fără resurse…deci dpdv economie sunt mai eficienți….. Și nu am văzut greci sau bulgari dând buluc pe litoralul romanesc….avem de munca secole sa modernizăm societatea….investind în educație și infrastructura și în ordine și disciplinare…așa că…..mai ușor cu pianul pe scări ….