G4Media.ro

Un polițist din Vrancea critică sporurile Covid pentru profesori și polițiști: ”Stimați…

Un polițist din Vrancea critică sporurile Covid pentru profesori și polițiști: ”Stimați bugetari, cu ce suntem noi mai expuși îmbolnăvirii decât lucrătorii din mediul privat?”

Un poliţist la Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Vrancea a criticat într-o postare pe Facebook inițiativele legislative din campania electorală pentru acordarea de sporuri pentru risc de infectare cu Covid – 19 unor categorii de bugetari.

”Tind să cred că nu mai există nicio urmă de decență în țara asta”, a scris polițistul Bogdan Tăicuțu, explicând că riscurile la care se expun categorii profesionale precum profesorii sau polițiștii sunt la fel de mari precum cele suportate de vânzători, șoferii de taxi ori muncitorii din mediul privat.

Polițistul vrâncean se referă atât la proiectul de lege inițiat de PSD pentru acordarea unor sporuri către cadrele didactice, cât și la cererile venite din partea unor sindicate ale polițiștilor și polițiștilor locali.

Postarea integrală a lui Bogdan Tăicuțu:

Tind să cred că nu mai există nicio urmă de decență în țara asta.
Asist de ceva vreme la o campanie agresivă de solicitare a acelei indemnizații de 2500 sau 2000 de lei pe lună pentru bugetarii care ar lucra în condiții de risc de îmbolnăvire cu acest blestemat de virus. A început personalul medical, despre care hmm…aș putea afirma că ar fi singurii îndreptățiți să primească acest stimulent, deși și în cazul lor aș avea ceva de comentat, în sensul că există anumite secții din spitale care lucrează de 52637294 de ani cu bolnavi contagioși, dar care nu au primit niciodată până acum stimulente. Apoi am văzut că s-au răsculat cadrele didactice. Pe urmă poliția locală și, mai nou, am văzut că și unele sindicate din Poliția Națională cer acest stimulent.
Păi bine, stimați bugetari și stimații mei colegi, cu ce suntem noi mai expuși îmbolnăvirii decât lucrătorii din mediul privat? Cu ce suntem noi mai expuși decât șoferii de autobuze? Sau decât ospătarii? Sau decât casierii din magazine? Sau decât șoferii de taxi? Sau decât bătrânii care își vând zarzavatul în piața? Sau decât muncitorii dintr-o fabrică de confecții? Și etc, etc, etc ? Vă spun eu: cu absolut nimic !
Sunt genul de om care își urlă din toți bojocii și dă cu pumnul în masă pentru obținerea sau recâștigarea unor drepturi REALE! Însă această bazaconie intitulată “stimulent financiar pentru riscul de îmbolnăvire“ nu face decât să pună presiune maximă pe un sistem economic deja șubred și să adâncească și mai mult prăpastia dintre bugetari și mediul privat, atât din punct de vedere financiar cât și din punct de vedere omenesc. Noi, bugetarii, nu trebuie să uităm că , deși și noi contribuim prin plata taxelor la bugetul statului, veniturile noastre sunt asigurate de mediul privat. Cum ar veni, privații ar trebui să ne plătească aceste stimulente nouă, însă ei lucrând în același condiții de risc ca și noi, să muncească fără a fi plătiți la fel. Astea în condițiile în care toată lumea ar trebui să observe eforturile pe care le fac cei din mediul privat în vremurile astea pentru a-și ține afacerile pe linia de plutire.
Eu nu pot decât să vă sugerez să avem cu toții puțină decență în vremurile astea, să ne vedem fiecare de serviciul lui iar clasei politice i-aș sugera puțin mai mult discernământ în luarea unor deciziilor care afectează pe toată lumea. Părerea mea… (bine, nu mi-a cerut nimeni părerea, da’ e duminică și m-am trezit devreme)”.

Foto: Bogdan Tăicuțu / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. lucrătorii din mediul privat trebuie sa-i „suporte” pe cei de la ANPC, DSP-RAR, ITM, Mediu, ANSVSA, etc… o suma mica platita prin indermediari si… se saluta de la distanta.

  Politia in schimb, institutie militarizata, cu diplome acreditate la baza, are o imagine de aparat si nu numai.

 2. Cum? Niciun comentariu? Nimic?

 3. @Cloudfare a zis bine. Voi, bugetarii si cei care lucrați pentru statul român, sunteti platiti de noi cei din privat pentru a servi întreaga țară, inclusiv pe voi înșivă. Poate ca eu, care lucrez in privat, as merita un salariu dublu pentru ceea ce fac, insa jumate il dau pe taxe si impozite. Din fericire (sau din pacate), imi platesc taxele (60%) , pentru un stat din Vest care imi asigura toate avantajele: spitale bune, infrastructura super, servicii bune, polițiști care aplică legea, pompieri care nu iau șpagă pentru a transforma cluburi de muzică in cuptoare, politicieni care-si dau demisia pentru un fleac, scoli bune, etc…sa mai continui?

 4. Bravo! Mai ales la profesori, ce sens are sporul Covid cata vreme PSD sustine redeschiderea pentru ca sunt foarte sigure? Cum ar fi sa primeasca spor de praf cei din sala de operatie?

  Sa nu mai spun ca majoritatea profesorilor prefera cursurile la scoala si refuza sa faca online chiar si cand e scenariul rosu.

  Ne-am obisnuit sa dam sporuri peste sporuri la stat, doar ca angajatii sa-si faca treaba cat de cat. Ca nici cu toate sporurile primite nu se cere performanta si nici nu se fac evaluari. La privat nu primesti nimic in plus si daca nu-ti convine esti trimis la plimbare.

 5. Intre timp, pacientii cronici cu reacutizari ale bolilor respective sunt trimisi drq acasa, ca nu au boala mondiala…
  Drama e ca nici o clinica privata nu-i trateaza, nici contracost, asa ca sunt, efectiv, lasati sa devina handicapati.
  PS: sunt trimisi acasa cu ranjetul „eroilor” pe buze.
  PPS: cand mor batranii, replica e „pai, lasati-i sa moara, ca oricum n-au covid”

 6. Daca politia poate avea in randurile ei oameni care gandesc in acest mod poate ca nu este totul pierdut. Felicitari domnule Bogdan Taicutu pentru atitudine civica responsabila, pentru curaj, onestitate, solidaritate sociala.

 7. Are dreptate, singurii realmente mai expuși decât populația activă în general sunt în sistemul medical pe boli infecțioase, ambulanța și SMURD. În rest chiar și medicii, dacă nu lucrează pe COVID, nu sunt mai expuși decât cetățenii obișnuiți precum vânzătorii, funcționarii bancari/poștali, etc. – în general cei care lucrează cu publicul.
  Un dentist poate nimeri întâmplător un bolnav de COVID, dar el are poate 10 clienți pe zi, pe când un vânzător la supermarket are sute de persoane cu care intră zilnic în contact.
  Profesorul se poate distanța foarte ușor de elevi în fața clasei, asta dacă nu lucrează online. Riscul e mai mic decât la un vânzător.

 8. Că mare dreptate ai băiete! Ba dimpotrivă, mediul privat este cel care susține toate măgăriile acestea populiste, plătim o mulțime de taxe și impozite, vezi chipurile, pentru a exista resurse în vederea dezvoltării țării, dar banii se evaporă în buzunarele băieților deștepți, iar țara arată tot ca după cutremur sau război. Unde mai pui că jumătate din salariu ni se duce pe taxe și impozite, iar noi numărăm și trăim din ce ne mai rămâne, adică din aproape nimic. Bugetarii papă salarii grase, sporuri cu nemiluita, bonusuri de toate felurile, chirii decontate, iar proștii din privat, cu salarii de nimic, le susțin fără a se revolta odată. Ne merităm soarta!

 9. Decent omul. Bravo!

 10. SUNTETI SPECIALI SI CUMULARZI. PENSIONABILI LA 45 DE ANI.